De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Toppianist Wibi Soerjadi komt naar Oosterhout

Een idyllische omgeving met een klooster tussen de wijnranken als decor voor een optreden van één van de bekendste pianisten van Nederland. Pianovirtuoos Wibi Soerjadi geeft op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus twee openluchtconcerten, ter ere van het 750 jarig bestaan van Sint-Catharinadal in het Brabantse Oosterhout.

Hans Puik - 22-08-22

Wibi Soerjadi behoeft weinig introductie. Hij won verschillende prijzen en trad veelvuldig op in gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland. Dit jaar werd hij bovendien bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De meesterpianist concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Residentie Orkest en het London Philharmonic Orchestra. Ook is Soerjadi componist, bijvoorbeeld voor de kürmuziek voor Anky van Grunsven waarmee zij op de Olympische Spelen van Beijing goud behaalde. Zijn laatste CD met uitsluitend eigen repertoire heeft inmiddels de gouden status bereikt.

De Rotary Club Oosterhout vraagt aandacht voor de viering van het 750 jaar bestaan van priorij Sint-Catharinadal gevestigd in het Slotje De Blauwe Camer, één van de mooiste erfgoederen van Oosterhout. Met de opbrengst van de openluchtconcerten hoopt de club een mooi cadeau aan te kunnen bieden aan de vrouwenkloostergemeenschap van de zusters Nobertinessen.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, 19.45 uur in Sint-Catharinadal in Oosterhout.

Bestel tickets hier


 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn