De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Theatergroep Josjes brengt inspirerende verhaal rondom Elle Woods

In Etten-Leur is de komende dagen alles roze wat de klok slaat. Theatergroep Josjes brengt namelijk vrijdag- en zaterdagavond Legally Blonde op het podium. De meeslepende musical vertelt het inspirerende verhaal van Elle Woods, een onverwachte heldin die laat zien dat er meer is dan alleen een roze façade.

Hans Puik 14-03-24 (foto's: Ilona Veldboer – View Fotografie)

Sinds de oprichting in 2002 (door regisseur Jos Schievelt) heeft Theatergroep Josjes zich ontwikkeld tot een amateurgezelschap van meer dan 100 leden, geliefd en bekend in Etten-Leur en omstreken. Komend weekend brengt de groep de bekende musical Legally Blonde op de planken. Een voorstelling die barst van de energie.
Vrijwel iedereen kent wel de film (uit 2001), o.a. met Reese Witherspoon en Selma Blair of het boek van Amanda Brown. In 2010 werd Legally Blonde de musical door V&V Entertainment in Nederland op de planken gebracht met Kim-Lian van der Meij in de hoofdrol. En dit keer brengt Theatergroep Josjes het feel-good-verhaal tot leven in De Nobelaer in Etten-Leur.

In Legally Blonde volgen we Elle Woods (op vrijdag gespeeld door Michelle van de Laar en op zaterdag door Demi Huijbregts). Ze is voorzitter van de Delta Nu’s, hoofd cheerleader en volgt een opleiding aan de mode academie. De jonge studente is verliefd op Warner (Erik van Rijsbergen) en besluit om hem overal naartoe te volgen. Wanneer Warner het uitmaakt om een studie Rechten te volgen, kan Elle niets anders doen dan… ook Rechten te gaan studeren aan de prestigieuze Harvard-universiteit. Tegen alle vooroordelen in probeert ze het te maken als advocate: een roze goudvis in een wereld vol haaien. Gelukkig leert ze vele vrienden kennen waaronder kapster Paulette (Astrid Hockers) en student Emmett Forrest (David Sleeking).

Wat begint als een impulsieve daad, groeit al snel uit tot een ontdekkingsreis van zelfbewustzijn en kracht. Elle vindt haar passie voor recht en bewijst aan zichzelf en anderen dat ze veel meer is dan een 'dom blondje'. Als ze de verdediging op zich neemt van sportkoningin Brooke Wyndham in een cruciale rechtszaak, toont ze haar scherpzinnigheid en vastberadenheid, waarmee ze niet alleen de zaak wint, maar ook het respect van haar medestudenten en docenten verdient. Met de onmisbare steun van haar vriendinnen en de aanmoediging van medestudent Emmett, ontdekt Elle uiteindelijk haar ware kracht en liefde.

Deze hartverwarmende en humoristische musical neemt het publiek mee op een emotionele reis van zelfontdekking, vriendschap en romantiek. Het is bovendien een verhaal met een boodschap. Elle Woods, de blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode raakt, dé bazin waar menig hondje jaloers op is, toont als geen ander dat het helemaal oké is om jezelf te zijn en vecht op haar eigen ludieke manier voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Ze laat het publiek voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit en toont dat ze meer is dan een rijkeluisdochter of een ‘dom blondje’. Zelfs als advocate houdt ze zich knap staande.

Het artistieke team staat onder leiding van regisseur Jos Schievelt en de frisse creatieve input van de nieuwe muzikale leider Paul van den Heuvel. De choreografie is in handen van Margot Kerstens, vocale begeleiding van Myrte Luyten en tot slot is er het scherpe oog van dramaturg Rick van Stalle.

Legally Blonde door Theatergroep Josjes is te zien op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vanaf 20.15 uur in De Nobelaer in Etten-Leur. Tickets via: https://theatergroepjosjes.nl/event/legally-blonde/

Cast
Michelle van de Laar – Elle Woods (vrijdag)
Demi Huijbregts – Elle Woods (zaterdag)
David Sleeking – Emmet Forrest
Astrid Hockers – Paulette Bonafonté
Jurgen Huigen – Prof. Callahan
Erik van Rijsbergen – Warner Huntington III
Britt Melis – Vivienne Kensington (vrijdag)
Charlotte Menting – Vivienne Kensington (zaterdag) / Alissa & Chutney (vrijdag)
Claudia Hoogland – Brooke Wyndham
Sacha Oonincx – Serena
Celine van der Burg – Margot
Sofie van Hoffe – Pilar
Tessa Franken – Enid
Roos van Wesel – Gaelen & Padamadam
Charlotte Negis-Hoogland – Kate & Witney
Ilja Markesteijn – Sabrina / Alissa & Chutney (zaterdag)
Wim Moerkerken – Kyle & Pforzheimer
Emil Veldboer – Dewey & Winthrop
Bart Brands – Lowell & Carlos
Lucien Mutsaers – Vader van Elle Woods
Ingrid Jochems – Moeder van Elle Woods
Gijs Martens – Nikos
Nicole Hollander – Rechter
Mariska van de Laar – Joyce Riley
Anneleen Huijsmans – Manager

Ensemble – Studenten, Delta Nu, klanten, etalage poppen, studenten, gevangenen, bewakers, ober, stenograaf, reporter

Onder leiding van
Regie/productie – Jos Schievelt
Regieassistent – Rick van Stalle
Choreografie – Margot Kerstens
Vocal coach – Myrte Luijten
Muzikaal leider – Paul van den Heuvel


 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn