De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Succeseditie Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen afgesloten in stijl

Een afwisselend programma, een grote diversiteit in locaties, volle zalen en 'last but not least' vele topmuzikanten op het podium. Het is in een notendop het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen, dat afgelopen zaterdagavond in het Scheldetheater in Terneuzen werd afgesloten met een optreden van Berliner Symphoniker.

Hans Puik - 31-10-22

"Kom maar eens ontdekken hoe modern klassiek kan zijn", dat was een paar weken geleden het uitgangspunt. Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen geniet al jaren een grote reputatie in binnen- en buitenland en staat te boek als een van de bekendste klassieke muziekevenementen van Nederland. Dit jaar stonden onder andere Sinfonia Rotterdam, Carel Kraayenhof Quartet, Jan-Willem Rozenboom, Neue Philharmonie Westfalen, Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective, Philippe Elan & Reyer Zwart en Berliner Symphoniker geprogrammeerd.

 ,,Festivals in de randstad kijken naar ons, wij kijken niet naar de randstad", vertelde organisator Rinus Meesen voorafgaand aan het festival. Hij zit al met zijn handen in het haar wat betreft de 35e editie, die voor volgend jaar op de planning staat. ,,Het programma zag er dit jaar zo goed uit, het wordt moeilijk om dat bij onze jubileumeditie in 2023 te overtreffen.”

Bekijk hieronder een korte video met een terugblik op het festival:

 
 
 
E-mailen
LinkedIn