De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Straks zie je in één oogopslag alle nieuwe Zeeuwse muziek dankzij Spotify-afspeellijst Nieuw Uit Zeeland


Vanaf vrijdag 4 maart lanceert Popaanzee, het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten in Zeeland, iedere eerste vrijdag van de maand de Spotify playlist ‘Nieuw Uit Zeeland’. Daarin staan alle nieuw uitgebrachte nummers van Zeeuwse artiesten.


Hans Puik 27-02-22, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

In de Spotify-lijst ‘Nieuw Uit Zeeland’ zijn maandelijks de nieuwste tracks van artiesten met Zeeuwse roots te vinden. Deze lijst wordt door Popaanzee bijgehouden en elke eerste vrijdag van de maand up-to-date gemaakt. Iedereen is welkom om zich aan te melden, zolang diegene maar uit Zeeland komt.

Muzikaal Zeeland
,,We hebben een aantal trajecten waar Zeeuwse bandjes gebruik van kunnen maken, maar we willen er zijn voor alle Zeeuwse artiesten”, vertelt Leontien Poppe van Popaanzee. ,,Ook willen we aan iedereen laten zien wat er op muzikaal gebied in Zeeland allemaal ontstaat. Het idee van een specifieke afspeellijst op Spotify, de bekendste muziekstreamingdienst van Nederland, hebben we overgenomen van een aantal andere popkoepels in het land. Bijvoorbeeld bij Poppunt Gelderland en Poppunt Overijsel loopt het als een trein en is het de ideale manier om bij te houden welke nieuwe muziek er wordt uitgebracht in de regio.”

Iedereen met Zeeuwse roots kan zijn of haar track aanmelden: beginnend of professioneel muzikant, maar ook van ieder genre: van pop tot dance en van hiphop tot metal. ,,Met deze lijst willen we de Zeeuwse popscene op de kaart zetten, want er komt veel talent uit onze provincie. Ook nieuwe nummers van bekende artiesten als BLØF, Racoon en Danny Vera zullen worden opgenomen in de lijst. We hebben al een aardig beeld van wat er maandelijks wordt uitgebracht, maar ook niet alles. Op deze manier krijgen we meer overzicht.”

Coaching
Poppe ziet de playlist als aanvulling op de coachingstrajecten en evenementen die al worden georganiseerd. ,,Maandelijks hebben we in ’t Beest in Goes en in De Spot in Middelburg Popaanzee Kickstart. Dat is een ontmoetingsplek, waar jongeren op een laagdrempelige manier muziek kunnen maken. Ze worden begeleid door artiesten en bands uit Zeeland. Dankzij de playlist hebben we een extra mogelijkheid om muzikanten een podium te geven.”
In de playlist van a.s. vrijdag staan o.a. de Vlissingse rapper Bas de Meijer, Hiphop-artiest Lil Rocky, Singer-songwriter JP deKlerk en de band Tarzan & the Beachwaiters. ,,Het is een combinatie van jonge en ervaren artiesten. Elk genre en elke leeftijd is welkom, zolang ze maar Zeeuwse roots hebben. Daarnaast wordt iedere keer de ‘Artiest van de Maand’ gekozen. We hebben dit keer aan de programmeurs van De Spot en ’t Beest gevraagd om de winnaar te selecteren. Zij beluisteren komende week alle nummers en kiezen er één uit die opvalt. De winnende artiest komt een hele maand op de cover van de playlist te staan. We hopen dat dit platform ware promotie wordt voor muziek uit Zeeland.”

 
 
 
E-mailen
LinkedIn