De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Handsome Poets tonen hun klasse tijdens Brand Parkies Concerten

In het kader van de Brand Parkies concertenreeks stonden de Handsome Poets de voorbije dagen o.a. op podia in Dordrecht, Breda en Roosendaal. Donderdagavond (28 juli) was de band te zien op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

Hans Puik 29-07-22

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets bestaat uit zanger Tim van Esch, drummer Daniel Smit, gitarist Erik Bruil, toetsenist Nils Davidse en bassist Ricardo Szabó. In het verleden stonden ze al regelmatig in het voorprogramma van BLØF en hun grootste hit is 'Sky on Fire'.

Gedurende het concert donderdagavond wanen sommigen zich weer even in de periode van de Olympische Zomerspelen in Londen. Tijdens het avondprogramma van de NOS, met als titel 'London Late Night', werd 'Sky on Fire' namelijk gebruikt als anthem. Het doet de band tekort om ze alleen aan dat nummer te koppelen, want Handsome Poets is veel meer dan dat.

In 2009 kwam de groep bij elkaar en in januari 2010 werd het nummer Blinded uitgebracht als single. Door de landelijke radiostations werd dit nummer opgepikt en hierdoor belandde de band in de publiciteit. De single behaalde de 32e plaats in de Mega Top 50 en de band won de titel 3FM Serious Talent.

In 2010 verscheen een tweede single van Handsome Poets genaamd Dance (The War Is Over). Dit werd een 3FM Megahit en het nummer verscheen in televisiespots voor bijvoorbeeld het RTL 5 programma So You Think You Can Dance. In 2011 won de band de 3FM Serious Talent Award en in de zomer van dat jaar speelden ze op 60 festivals, waaronder Lowlands, Concert at Sea, Xnoizz Flevo Festival en Appelpop.

In Bergen op Zoom zorgden ze met hun vele uptempo nummers voor een gezellige sfeer. Onder de kleurrijke vlaggetjes werd het publiek van half 9 tot bijna 11 uur getrakteerd op de bekendste hits van de band, en ook enkele covers, bijvoorbeeld van Robbie Williams. Handsome Poets is een band die de laatste jaren wellicht wat in de vergetelheid is geraakt, maar met geweldige zang en idem dito optreden aantoont nog altijd tot de top van de Nederlandse bands te behoren.

De gratis Brand Parkies duren nog t/m 18 augustus. Het programma is te zien op https://www.parkies.nl/agenda/.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn