De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Consort of Voices speelt Duitse barokmuziek

Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse barokmuziek. Onder de titel ‘Meines Herzens Trost’ brengt het ensemble vocale werken, instrumentale sonates en orgelwerken van onder andere Buxtehude, Hammerschmidt, Reincken,Schütz en Weckmann.

Hans Puik - 05-12-22

De muziek tussen Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach is een grote schatkamer van nog te ontdekken meesterwerken. In dit programma hoort u enkele parels uit dit 17 e eeuwse Duitse repertoire, zoals ‘Mein Herz ist bereit’ van Schütz en de cantate ‘Herr, wenn ich nur Dich habe’ van Dietrich Buxtehude. Naast deze componisten staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Johann Valentin Meder, Johann Theile en Matthias Weckmann. Zij componeerden zeer persoonlijke muziek die direct tot het hart spreekt. Daarnaast is er instrumentale muziek met twee virtuoze sonates voor barokviool en viola da gamba van Buxtehude
en Reincken.

Vocale solist is sopraan Marlotte van’t Hoff die vaak met Consort of Voices op het podium staat. Het instrumentale ensemble bestaat uit barokviolen, viola da gamba, klavecimbel en orgel. Geniet van de schitterende cantates en fijnzinnige instrumentale muziek van deze Duitse meesters uit de 17e eeuw. Het concert is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Zeelandia Cultuurfonds en Gemeente Schouwen-Duiveland.

Praktische informatie:
zaterdag 10 december 2022, 20.00 uur, Hervormde kerk te Burgh (Burghse Ring 33)
De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn te reserveren via de website www.consortofvoices.nl of door een email te sturen naar
consortofvoices@gmail.com.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn