De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

In de voetsporen van Racoon, De Staat en Meau: Popronde barst weer los in Bergen op Zoom

Het grootste reizende muziekfestival keert terug in Bergen op Zoom. Tijdens Popronde zijn er op zondag 19 november vele artiesten gratis te bewonderen op diverse plekken in de stad. Een muzikale verkenningstocht met opkomend Nederlands talent, te zien op acht verschillende locaties.

Hans Puik (foto's Jessie Kamp) 13-11-23.

Racoon, De Staat en Meau. Het zijn namen van eerdere deelnemers aan Popronde. A.s. zondag stappen o.a. Fay, Daniël Tomàs, Pale Puma, Wolfskers, Astronaut, Femme Fugazi, Elliot Boyd, Yaro Mila, The Mocks en Primaat in de voetsporen van deze bekende artiesten.

De Popronde staat bekend als de kweekvijver voor opkomend Nederlands talent. Dit gratis rondreizende festival biedt (nog) onbekende artiesten de kans om buiten hun eigen regio te schitteren en waardevolle tour- en podiumervaring op te doen. De binnenstad van Bergen op Zoom zal dienen als het podium voor de nieuwe generatie popmuzikanten, waarbij diverse locaties de etalage vormen voor hun talent.

Dit jaar zullen bekende locaties verdeeld over de historische binnenstad dienen als het podium voor dertien nieuwe muzikale talenten. Deze acht locaties zijn Theater De Maagd, het Markiezenhof, Provoosthuis, De Graankelder (Brasserie La Pucelle), Inspire Coffee, Die Twee, Prins Heerlijk en Gebouw-T.
De opening vindt plaats in Poppodium Gebouw-T om 13:00 uur, waarbij de Bergse artiest Akuma Jin, deelnemer van de Popronde dit jaar, komt vertellen over zijn ervaring. Fay, geboren en getogen in Bergen op Zoom, trapt daarna op muzikaal vlak de Popronde echt af met haar toegankelijke popliedjes over stukgelopen relaties, ouder worden en verliefdheid.

Na de opening en het optreden van Fay krijgen de bezoekers de mogelijkheid om door de stad te struinen naar de eerder genoemde locaties en te genieten van vele verschillende genres, zoals punk, rock, garage, pop, singer-songwriters, jazz, hiphop en klassiek.

Aan het einde van de middag zijn de bezoekers weer welkom in Poppodium Gebouw-T om samen met de band Primaat de middag goed af te sluiten. De achtkoppige band staat bekend om vlijmscherpe Nederlandstalige raps, funky blazers en jazzy keys.

Alle informatie betreffende het programma van Popronde Bergen op Zoom is te vinden op de website van Popronde. Voor het tijdschema is er een programmaboekje of is de app Timesquare te downloaden.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn