De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

De Schoonmakers, absurde komedie van Souburgse toneelvereniging S.T.E.C.

De Souburgse toneelvereniging S.T.E.C. speelt komend weekend twee keer ‘De Schoonmakers’. Een komisch toneelstuk met sterk uiteenlopende types, een vreemd verhaal en een verrassende ontknoping.

Hans Puik 14-04-23


Souburg Toneel en Cabaret, dat is de betekenis van de afkorting S.T.E.C. Een vereniging die al bijna 75 jaar bestaat. In de jaren voorafgaand aan de coronacrisis werden o.a. de stukken ‘Hart van Herman’ (2017), ‘Olijfje en haar moordenaars’ (2018) en Geen dag spijt (2019) op de planken gebracht. En nu is het dus eindelijk tijd voor een vervolg: de absurde komedie ‘De Schoonmakers’.

Het verhaal gaat over drie vrouwen en een man, allemaal werkzaam op de afdeling huishouding van een middelgrote onderwijsinstelling. Na de zomervakantie komen ze voor het eerst op hun werk en blijkt dat Anita niet komt opdagen. Groot is de schrik als ze erachter komen dat Anita dood op het toilet zit. Wat is er gebeurd en wat moeten ze nu doen? Waarom heeft niemand haar gemist?

Het hoofd van de school laat zich ook even zien, maar hij is de dapperste niet en laat graag alles over aan de schoonmakers. Ook de conciërge komt langs om het gebouw te controleren voor de eerste schooldag begint. Maar of zijn bezoek meerwaarde heeft, valt te betwijfelen.

De komedie, geregisseerd door Ineke Verduijn, is te zien op zaterdag 15 april (20.00 uur) en zondag 16 april (15.00 uur) in De Blazer (Ritthemsestraat 45) in Oost-Souburg.

Rolverdeling:
Henk – Eddy Zaman
Loek – Dennis Wondergem
Anna – Wendy Heijboer
Liesbeth – Jeanette Verhoole
Adrie – Denny Dominicus
Theo – Kees Wielemaker
Huib – Rene de Jonge

Grime: Erica Stuyfzand en Nel van der Steen

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn