De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Succesvolle première 'Als het morgen maar weer goed is' van Sebas & Wes

Als het morgen maar weer goed is! Het is de titel van de voorstelling van aanstormende cabarettalenten ‘Sebas en Wes’. Vrijdagavond ging de show in première in Theater de Kring in Roosendaal. De cultuurverslaggever was er bij. (Bekijk bovenstaand ook een korte video van de avond)

Hans Puik 25-11-22


Camping De Gekke Geit vormt het decor van de voorstelling. Gasten worden welkom geheten op de camping voor een heuse retraite. Campingoutfit aan, tent mee, voldoende wc-rollen aan boord en gaan! Even onthaasten, weg uit alle druktes van alledag. Een stukje spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening, waar de leiding in handen is van cabaretiers ‘Sebas en Wes’. Ook nog eens op een camping die ieder moment op omvallen staat. Financieel gezien dan. Telefoons en alcohol zijn verboden. Althans, dat is het plan. Een plan waar niet iedereen zich even makkelijk aan kan houden. Het blijkt – alles bij elkaar – een gouden vondst voor een vermakelijke voorstelling.


Sebas en Wes zijn Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen. Ze kwamen elkaar enkele jaren geleden tegen bij ‘Stichting JONG! Theater’ uit Roosendaal. Na dat avontuur besloten ze samen een nieuwe uitdaging aan te gaan, het starten van een cabaretduo. ,, Het idee voor onze eerste voorstelling was eigenlijk een uit de hand gelopen idee”, vertelde Waegemaekers eerder al. ,,Iedere maandagavond spraken we als beste vrienden af. We merkten dat we samen meer muziek gingen maken en daarmee de behoefte voelden het podium op te stappen, in eerste instantie kleinschalig.”


Dit keer staan ze niet met z’n tweetjes op het podium, maar met een complete band. Bert Brouwers op elektrische gitaar, Joeri Cloosterman op drums en Mireille Hellemons op basgitaar. Het geeft een extra ‘touch’ aan het geheel. Sowieso is de muziek - en zijn de nummers - verrassend en mooi. De meeste songs zijn zelfgeschreven, ‘keep up the good work’, zou ik willen zeggen.


De issues van het campingleven zijn herkenbaar. De timing is bij momenten perfect. Bijvoorbeeld als Sebas (die ‘ietsje’ kleiner is dan Wes) een mini-yogamatje uitrolt en vervolgens Wes met een matje van dubbele lengte op de proppen komt. Het constante geluid van een doorspoelende WC en het oppompgeluid van een luchtbed, het zorgt telkens voor een lach op het gezicht van de bezoekers. Ook wordt er mooi gebruik gemaakt van de actualiteit, Nederland-Ecuador wordt benoemd, net als Matthijs van Nieuwkerk.


Te veel weggeven van de show zou zonde zijn, want de voorstelling is nog twee keer te bekijken. In elk geval komen Nick & Simon aan de orde, liedjes van Racoon en BLØF, er wordt verwezen naar een schrijfweek in het zonovergoten Rosmalen en er is interactie met het publiek. Sebas is meesterlijk als voordrager van ‘rustgevende yoga-achtige tips’ aan het publiek en Wes als de totaal onvoorbereide workshopdocent. Van deze twee talenten gaan we vast nog veel meer horen.

‘Als het morgen maar weer goed is’ is nog te zien in Theater de Kring in Roosendaal (zaterdag 26/11 om 20.15 uur) en in het Chassé Theater in Breda (donderdag 8  december om 20.30 uur).

 

Bekijk een fotoreportage in onderstaand overzicht: 
 
 
E-mailen
LinkedIn