De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Meesteracteur kruipt in de huid van Bob Dylan

Fans van Bob Dylan, opgelet! Donderdagavond is er in Theater de Verwachting in Ritthem (bij Theaters aan Zee) een bijzonder optreden van Pip Utton. Hij kruipt in de huid van Dylan en brengt een intieme one-man-show.

Hans Puik 01-03-23

De Engelse meesteracteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt je bij de keel en laat je gedurende de voorstelling niet meer los. Zo bracht hij eerder al een programma rondom Einstein, nu is Bob Dylan aan de beurt

Utton werd geboren op 15 februari 1952 in Cannock, Hij schreef eerder bekroonde werken als Adolf, Chaplin en Only the Lonely. Utton werd winnaar van de Stage Special Award for Excellence in 2015 en bekroond met een Lifetime Achievement Award door het Turkse Ministerie van Cultuur. Tijdens zijn nieuwste voorstelling laat hij Bob Dylans laatste concert zien. In een intieme, onthullende laatste overpeinzing vereffent Dylan oude rekeningen, vertelt een paar sterke verhalen en kijkt terug op een carrière van meer dan zestig jaar.

Deze one-man-show laat de echte Bob Dylan zien. Een show geschreven door John Clancy, die als toneelschrijver meerdere malen is bekroond met de Fringe First-prijs (‘Fatboy’, ‘The Event’), geregisseerd door David Calvitto die is bekroond tot Stage Best Actor. Een bijzondere voorstelling, die iedere Dylanfan gezien moet hebben.


Pip Utton met zijn show 'Bob Dylan', donderdag 2 maart 20:15 uur in Theater De Verwachting in Ritthem.
Kaarten te bestellen via: https://theatersaanzee.com/tickets/pip-utton/7875/


 
 
 
E-mailen
LinkedIn