De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Tips van de WEEK

Pas later zullen hier weer tips te zien zijn! Excuses voor het ongemak..De tips van donderdag 28 december:

Sneeuwwitje
Een feel good sprookjesballetvoorstelling voor de hele familie, dat is de balletuitvoering van Sneeuwwitje. Het bekende sprookjesverhaal wordt vertolkt door 40 balletdansers van International European Ballet Een virtuoos, jong balletgezelschap met topdansers uit alle werelddelen en begeleid door een toporkest. Donderdag 28 december, 19.30 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Nieuwjaarsconcert Club Classique
Muziekcollectief Club Classique trapt het nieuwe jaar af met een interactief Nieuwjaarsconcert. Het programma ‘Classical Soundtracks’ combineert persoonlijke anekdotes met pareltjes uit de klassieke muziek: er klinken tophits uit de klassieke muziekliteratuur en filmmuziek. Persoonlijke verhalen van musici en publiek vormen het script, waarbij Club Classique vervolgens de ultieme soundtrack speelt. Maandag 1 januari, 15.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Geïmproviseerde Kerstvoorstellingen
De muzikale en geïmproviseerde Kerstvoorstelling ‘De Ongeschreven Kerstverhalen’ is komend weekend nog twee keer te zien in Middelburg. Zowel de mooie als minder mooie momenten rondom de Kerstdagen worden in afwisselde scenes geïmproviseerd door een grote groep spelers van het Middelburgs Theater. Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december 20.00 uur in het Middelburgs Minitheater.

Songs From The Heart De Spot
Songs from the heart is een sociaal muziekplatform waarbij diverse Zeeuwse muzikanten liedjes van vaak al lang overleden artiesten spelen. Na een lange afwezigheid keert deze traditie terug in Middelburg. Het thema van de avond is ‘Terugkeer’. Donderdag 28 december, 20.30 uur in De Spot in Middelburg.

Marjolein Meijers
Het jaar 2023 wordt bij Podium Razzmatazz in Oost-Souburg muzikaal afgesloten met een optreden van Marjolein Meijers. Vrijdag 29 december speelt ze samen met Walter en Onno Kuipers en brengt ze Ierse roots, folk en Balkanmelodieën.

The African Mamas
The African Mamas brengen volop soulmuziek in een sfeervol programma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s. Zaterdag 30 december, 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

De tips van donderdag 2 november:

Komische improvisatieshow
In Vlissingen zijn er de komende twee weekenden weer komische improvisatieshows te zien. Na louter uitverkochte voorstellingen in het voorjaar brengt De Zeeuwse Komedie een vervolg op de reeks ‘De Vloer Op’. Tal van improvisatiegames zullen op het podium worden gebracht, denk aan voorbeelden uit TV-programma’s als De Lama’s en de Grote Improvisatieshow. Zaterdag 4/11 20.00 uur, vrijdag 10/11 20.00 uur en zondag 12/11 15.00 uur in de Theaterzaal van Scheldehof aan de Peperdijk in Vlissingen.

Javier Guzman
Met een try-out van zijn show ‘Laatste wissel’ komt Javier Guzman naar Renesse. Het wordt de dertiende voorstelling van de cabaretier sinds hij in januari 2003 voor het eerst op het podium stond. Daarnaast maakte de komiek tussen 2002 en 2018 zes zogenoemde 'sinterklaasconferences' en speelde hij in tv-series als Bluf, Flikken Maastricht en Van God los. Vrijdag 3 november, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in Dorpshuis Renesse.

Chansons
In hun theaterconcert ‘Sous le ciel de Paris’ nemen gitarist Paulus Schäfer en accordeonist Dominique Paats het publiek mee op een muzikale tocht door Parijs. Chansons, echte Musettes en opzwepende Hotclub de France; virtuoos en op onnavolgbare wijze uitgevoerd door twee ras-muzikanten. Zaterdag 4  november, 20.15 uur in Den Dullaert in Hulst.

Jp & The Seeger Session Band Ledeltheater
De omvangrijke Zeeuwse groep ‘JP & The Seeger Session Band’ rondom zanger JP DeKlerk is na een pauze van enkele jaren weer volop aan het optreden. Zaterdag 4 november zijn ze vanaf 20.00 uur te zien in het Ledeltheater in Oostburg.

Stephanie Struijk
Samen met Bernard Gepken en Reyer Zwart trekt zangeres Stephanie Struijk van theater naar theater. Ze werd bekend onder de naam Stevie Ann en maakt sinds enkele jaren Nederlandstalige liedjes. Vrijdag 3 november, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal.

De tips van donderdag 26 oktober:

Mega Mindy
Mega Mindy's grote liefde, de stoere politieman Toby, is bijna jarig. Ze heeft een prachtige verrassing voor hem. Met de Weermaker, de nieuwste uitvinding van opa, wil ze van de verjaardag van Toby een dag vol zonneschijn maken. Maar het feest dreigt in het water te vallen, wanneer het dorp overspoeld wordt door diefstallen. Hoe dat afloopt is te zien tijdens een grappige interactieve theatershow. Zondag 29 oktober, 13.30 en 16.30 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Jaap van Zweden
In Middelburg is een speciale avond met topdirigent Jaap van Zweden. Ab Nieuwdorp (presentator van NPO Klassiek) gaat in gesprek met Van Zweden over zijn boek ‘Dat is Jaap’. Daarin geef hij een kijkje achter de schermen van het leven van een veelgevraagd dirigent, maar het gaat ook over de band tussen Jaap en zijn vrouw Aaltje, hun kinderen en zijn relatie met het Concertgebouworkest. Tijdens deze avond is er ook ruimte voor muziek door het 12-jarig Middelburgs piano talent Thomas van Huystee.  Donderdag 26 oktober, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Spigt en Spanjers
Frédérique Spigt en Roel Spanjers zijn inmiddels een onafscheidelijk duo. In 'Gasoline and matches' brengen brengen ze eigen werk, maar ook country-, rock-, road- & Presleysongs. Spigt kreeg landelijke bekendheid in de jaren tachtig als zangeres van I've Got The Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Spanjers speelde in het verleden met onder anderen Luther Allison en Smokey Wilson en in Nederland met o.a. JW Roy en Normaal. Vrijdag 27 oktober, 20.30 uur in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

Back to Coda
De veelzijdige Zeeuws-Vlaamse coverband Back To Coda bestaat 25 jaar. Ze spelen muziek vanaf de jaren 50 tot heden. De band bestaat uit acht muzikanten en heeft in de afgelopen periode drie verschillende samenstellingen gekend. Ze vieren hun jubileum op zaterdag 28 oktober vanaf 20.30 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.

The Policed
Begin jaren tachtig was The Police een van de populairste bands ter wereld. Het is inmiddels ruim 14 jaar geleden dat de groep hun ‘reunion tour’ afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium. Vrijdag 27 oktober, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Martijn Koning
Met een try-out van ‘Appeltjes Schillen’ komt Martijn Koning zaterdag 28 oktober naar Podium Reimerswaal. De cabaretier houdt van ongemakkelijke situaties en vertelt in zijn nieuwe theatershow mensen eens flink de waarheid.

De tips van vrijdag 20 oktober:

Slotconcert
Tijdens het slotconcert van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen delen het Metropole Orkest en zangeres Sheléa het podium. Samen brengen ze een ode een eerbetoon aan Aretha Franklin. Beroemde nummers als haar eerste hit ‘Respect’ en klassiekers als ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’ en ‘Think’ komen voorbij. Zaterdag 21 oktober, 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen

Marion Bloem
Dit jaar viert Marion Bloem, winnares van de Constantijn Huygens-prijs 2022, haar 50-jarig jubileum als schrijver. Ze leest voor uit (met name) haar nieuwe roman Meisjes uit het dorp. De voordracht wordt afgewisseld met optredens van Patrick Drabe en Desray met songs uit de jaren ’50 en ’60. Zaterdag 21 oktober, 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Jeroens Clan
Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ vol snelle scènes, rauwe nummers en nietsontziende grappen komt het cabarettrio Jeroens Clan nu met hun tweede programma ‘Korte metten’. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Zaterdag 21 oktober, 20.15 uur in Klein Theater 'De Verwachting' in Ritthem.

Zuid-Europese klanken
De bands Seda Rosa en Broazinha spelen muziek van het Iberisch schiereiland, van het Portugese levenslied tot Spaanse zomerhits. Tropische ritmes, romantiek, sfeer en gezelligheid voeren de boventoon. Beide formaties nemen het publiek mee naar de sfeer van de zomer. Naar witte stranden, Spaanse pleinen vol gezelligheid en Portugese restaurantjes waar het levenslied klinkt. Zondag 22 oktober, 14.30 uur in ’t Kerkje van Ellesdiek.

Women in Rock festival
Girlpower staat centraal tijdens het ‘Women in Rock Festival’ in Tholen. De nadruk ligt op zangeressen en vrouwelijke rockmuzikanten. Er zijn optredens van Impulse, Rock Solid, Hells Belles, Iron Lay en Adapted Youth. Zaterdag 21 oktober, 19.00 uur in Sporthal Meulvliet in Tholen.

De tips van donderdag 21 september:

Hans Dorrestijn
Cabaretier, schrijver en natuurfanaat Hans Dorrestijn speelt de voorstelling 't Houdt een keer op' bij NUT Noord-Beveland. Zijn laatste programma is een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Zaterdag 23 september, 20.00 uur in Zaal onder de Toren in Wissenkerke.

Marble Waves
Groede Live! presenteert Indiefolk van Nederlandse bodem met de band Marble Waves. De groep ontstond in 2017 als een samenwerking tussen singer/songwriter Eveline Armina Haverlag en gitarist Frank Geerlings. De bezetting werd later compleet met drummer Rutger Louwerse, bassiste Amé Staal en gitariste Merel van ’t Hooft. Het eigen werk van de band kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. Zaterdag 23 september, 20.30 uur in de Grote Kerk Groede.

Filosofietsen
De titel van de voorstelling van Wim Daniëls is Filosofietsen. Het is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan. Daniëls doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken. Naar eigen zeggen is het een show voor iedereen die een fiets heeft. Vrijdag 22 september, 20.00 uur in De Vroone in Kapelle.

Vloeimans & Derix
Op het podium in Terneuzen staat vanavond een van ’s werelds beste trompettisten, met naast zich een bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren. Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici spelen in het nu zonder strak voorop gezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. Donderdag 21 september, 20.30 uur bij Porgy & Bess in Terneuzen.

Syb van der Ploeg en Maarten Peters
Met ‘The Best of Simon & Garfunkel’ brengen twee ervaren zangers Syb van der Ploeg en Maarten Peters een ode aan hun jeugdidolen. Het concert is te zien op vrijdag 22 september om 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in Dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

House of Reggae
De Piek in Vlissingen maakt zich op voor de vijfde editie van House of Reggae. Op zaterdagavond 23 september (vanaf 20.30 uur) zullen Jr Kenna, Uwe Banton, Rude Cut Band en High Tide Sounds zorgen voor Jamaicaanse sferen.

De tips van donderdag 31 augustus:

De Krommenhoekse Sessies
Het ‘tweedaags muziekfestival’ op de boerderij van het buurtschap Krommenhoeke begint langzaamaan tradtie te worden. Ook dit jaar is er weer gezorgd voor een afwisselend programma met diverse muziekstijlen. Op zaterdag 2 september (15.00–22.00u) en zondag 3 september (15.00–20.30u) treden een keur aan Zeeuwse bands op in een ontspannen sfeer en in fraaie lommerrijke omgeving. Julio Melo en Pierre de Nijs openen het festiva en verder zijn er concerten van de band Yesterday’s Papers, Crow Jane, Company of Sinners, Duo Sense, Ries de Vuyst and Friends, Rosine Bluegrass Family en Friends of folk.

Tangarine
Broers en zussen die samen muziek maken, het komt vaak voor, denk aan The Everly Brothers, BeeGees en The Jackson 5. Ook de band Tangarine bestaat uit bloedverwanten, de eeneiige tweeling Arnout en Sander. Tijdens het theaterconcert Running in the Family speelt Tangarine de mooiste liedjes van familieleden uit meer dan 60 jaar popgeschiedenis: van The Kinks tot BeeGees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met eigen werk. Zaterdag 2 september, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in De Verwachting in Ritthem.

Sing Along
Ter afsluiting van deze serie parkconcerten in Middelburg staat er deze week een sing-along op de planning. Een uur meezingen o.l.v. een begeleidingsband. Alle grote hits komen voorbij: van ABBA tot Andre Hazes en van the Beatles tot Queen. Zondag 3 september, 15.30 uur in het Molenwaterpark in Middelburg.

Stones Sessions
Stones Sessions brengt de muziek van The Rolling Stones waarbij de band zich laat inspireren door albums als ‘Let it Bleed’, ‘Sticky Fingers’ en ‘Exile on Main street’. In 2019 tourde Stones Sessions wereldwijd rond met de typische Fender Telecaster gitaar-riffs van Keith Richards en de licht hitsige teksten van Mick Jagger. De band heeft een imponerende lijst concerten achter haar naam staan met tournees door China, de Caribbean en zelfs België. Zaterdag 2 september, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Chekhov pianotrio
De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Belgische pianiste Fem Devos verbonden hun naam aan de beroemde schrijver Chekhov. Ze beginnen het gevarieerde programma met een ingetogen Mozart-Adagio van de meest bekende en geliefde minimalist Arvo Pärt. Later volgen het 1e pianotrio van Hummel en werk van Mendelssohn. Zondag 3 september, 11.30 uur bij Fletcher hotel ARION in Vlissingen.

Jan de Viet
Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht orgel, clavecimbel en als bijvak piano. Jan de Viet is initiatiefnemer tot de oprichting van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Komend weekend speelt hij zelf op het orgel. Zaterdag 2 september, 15.30 uur in het Oude Stadhuis in Tholen.

Jochem Myjer
Cabaretier Jochem Myjer komt naar Middelburg. Op woensdag 6 en donderdag 7 september speelt hij een try-out zijn voorstelling ‘Net Alsof’ in Schouwburg Middelburg.


De tips van vrijdag 4 augustus:

Summer Jazz Festival
Op zaterdag 5 augustus organiseert CASD het Hot Summer Jazz Festival. Liefhebbers van old school jazz kunnen er hun hart ophalen. Het gratis festival op het Havenplein van Zierikzee begint om 13:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Black Harmony
Een groep van ambitieuze jonge mannen gespecialiseerd in close harmony en afro Surinaamse percussie, dat is Black Harmony. Ze zijn een vaste attractie op het Keti koti festival in Amsterdam en brengen Afro Surinaamse muziek ten gehore. Zondag 6 augustus, 15.30 uur in Park Molenwater in Middelburg.

Martin Oei
De Stichting Anthonie Keldermans Concerten organiseert een reeks van veertien Stadhuisconcerten die worden gegeven op de zomerse zaterdagmiddagen. Dit weekend is er een concert van Martin Oei, een jonge pianist die zijn liefde voor pianomuziek wil delen met nieuwe doelgroepen. Hij speelt graag op historische instrumenten zoals fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Zaterdag 5 augustus, 15.30 uur in de Grote Kerk Tholen.

Caprice des Deux
Jaap Brackman (piano) en Ruud Raike (alt- en sopraansaxofoon) vormen Caprice des Deux. De groep is ontstaan in 2009 en treedt op  in diverse wisselende duo – en trio bezettingen. Met een fris en eigentijds geluid geven ze concerten met verrassende klankkleuren en een afwisselende  programmering. Het repertoire van Caprice des Deux omvat ruim drie en een halve eeuw muziekgeschiedenis vanaf Bach tot heden. Woensdag 9 augustus, 20.00 uur in de Dorpskerk in Oostkapelle.

Brouwse orgelzomer
Tijdens de Brouwse orgelzomer is het deze week tijd voor een optreden van Peter van der Zwaag. Hij is organist van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden waar hij het befaamde Müller-orgel uit 1727 bespeelt. Bovendien is hij artistiek adviseur van de stichting ‘Organum Frisicum’ en hoofdredacteur van de ‘Friese Orgelkrant’. Dinsdag 8 augustus, 20.15 uur in de Grote of Sint Nicolaas Kerk in Brouwershaven.

Gerben Budding
Gerben Budding is stadsorganist van Gouda. Vrijdagavond komt hij naar Goes om in de Grote of Maria Magdalenakerk een orgelconcert te geven. Budding heeft een breed repertoire, maar geeft bijzondere aandacht aan het werk van Nederlandse componisten als Samuel de Lange jr. en Daan Manneke.

Wybe Kooijmans
Op dinsdag 8 augustus om 20.00 uur is er een orgelconcert door Wybe Kooijmans op het Van Leeuwen-orgel in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Hij speelt werken van Margreeth de Jong, Georg Friedrich Händel, John Stanley, Johan Albert van Eijken, Joseph Jongen en Max Reger.


De tips van donderdag 20 juli:

Jessica Manuputty
Molukse klanken klinken aankomende zondag in het Middelburgse Molenwaterpark. Jessica Manuputty groeide op in Lunteren, ver van de Molukse eilanden die haar opa en oma ooit achterlieten. Na haar afstuderen aan het Utrechts Conservatorium maakte Manuputty als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met samen met o.a. Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest en Jacob Collier, in uitverkochte clubs als Paradiso en op festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Sziget. Zondag 23 juli, 15.30 uur in het Molenwaterpark in Middelburg.

Van der Heijdt en Balkenende
De Stichting Anthonie Keldermans Concerten organiseert al jaren uiteenlopende kamermuziekconcerten. In de huidige zomerreeks is het tijd voor ‘De fluit na 1880’, een optreden van Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende. Het fluit-piano duo heeft een breed repertoire. Balkenende is thuis in het pianorepertoire van de 19e en 20e eeuw. Van der Heijdt dan juist weer in  fluitmuziek van barok en klassiek, tot romantiek en hedendaags. Zaterdag 22 juli, 15.30 uur in het Oude Stadhuis in Tholen.

Evan Bogerd
Tijdens het zomeravondconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg is a.s. dinsdag Evan Bogerd te gast. Het orgel op diverse wijze promoten voor een breed publiek is wat hem al jaren inspireert. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Sinds 1 januari 2020 is Bogerd verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam als cantor-organist. Dinsdag 25 juli in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

BLØF in de Oostkerk
Afgelopen 9 april zou BLØF eigenlijk optreden in de Oostkerk, maar helaas kon dat concert niet doorgaan. Dat maken ze nu dubbel en dwars goed. De band geeft de komende twee avonden twee extra concerten. Vrijdag 21 en zaterdag 22 juli in de Oostkerk in Middelburg.

Matthias Havinga
Een Bach-concert staat op het programma in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Vrijdagavond 21 juli zal Matthias Havinga de muziek van Bach tot leven brengen. Hij won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist.

Te Quiero
Te Quiero is een enthousiast gemengd koor uit Koudekerke. Zondagmiddag om 12.00 uur zullen ze optreden in de Manhuistuin in Goes. Het repertoire is uiteenlopend, van Bach tot Beatles, van barok tot musical en van Mozart tot filmmuziek.

De tips van donderdag 13 juli:

City of Dance
Drie dagen lang dance, Hip Hop, Techno, Hardstyle, House en nog veel meer. City of Dance is al jaren niet meer weg te denken uit Middelburg. Dit jaar staan o.a. Bilal Wahib, Poke, Bizzey en The Partysquad op de line-up. Het evenement start met een gratis vrijdag ‘Free Friday’ met optredens van DJ’s als Biggy en Party DJ W. Vanaf vrijdag 14 juli t/m zondag 16 juli op het festivalterrein Oude Veerseweg in Middelburg.

New Cool Collective
‘Groede Live!’ presenteert zaterdag een optreden van New Cool Collective. De achtkoppige band bracht de voorbije periode een nieuwe CD uit met de titel Yunikōn. Met instrumenten als saxofoon, percussie, bas, trompet, gitaar en drums heeft de groep mannen een groot aantal mogelijkheden op muzikaal gebied. De titeltrack van het nieuwe album staat voor de band symbool voor de rest van het album, ‘ongrijpbaar en caleidoscopisch’.  Zaterdag 15 juli, 20.30 uur in de Grote Kerk Groede.

Muziekfestival Nisse
Al sinds 1998 kent Nisse een zomerfestival middenin het dorp. De opzet is door de jaren heen veranderd van een klein dorpsfeest in een driedaags festival met een variëteit aan artiesten, kunstenaars, lekker eten en drinken, lifestyle en vintage markt, rock & roll en oldtimers. Dit jaar zijn er optredens van bands als The 5-O-Matics, Soultrain, Gino & The Bulldoze Band en Tape-It. Vrijdag 14 juli, vanaf 20.00 uur; zaterdag 15 juli vanaf 14.00 uur en zondag 16 juli vanaf 13.30 uur in het centrum van Nisse.

Orgelcyclus Hulst
Op vier zomerse vrijdagavonden vinden sfeervolle concerten plaats in de Basiliek van Hulst. Onder de noemer ‘Orgelcyclus Hulst’ is er op vrijdag een optreden van organist Marcel Mangnus en stadsdichter Willem de Geus. Zij brengen samen een poëtisch en muzikaal concert.  Vrijdag 14 juli, 20.00 uur in de Basiliek van Hulst.

Duo Fleurette
De Stichting Oostkapelle Cultureel  organiseert zes zomeravondconcerten in de Dorpskerk te Oostkapelle. Woensdag 19 juli is ‘Duo Fleurette’ aan de beurt. Cellisten Marjolein Nieuwenkamp en Suzanne van Duuren brengen vanaf 20.00 uur prachtige klassieke liederen.

Geerten Liefting
In de Nieuwe kerk in Middelburg is er op dinsdag 18 juli een orgelconcert van Geerten Liefting. Tien jaar geleden won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht.

De tips van woensdag 5 juli:

Festival Onderstroom
Festival Onderstroom is drie dagen lang het beste straattheater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor: de stad Vlissingen zelf. Dit jaar weer veel acrobatiek en circusacts, maar ook dans en muziek. Vrijdag 7 juli van 15.00 - 22.00 uur, zaterdag 8 juli van 13.00 - 23.00 uur en zondag 9 juli 13.00 - 19.00 uur in het centrum van Vlissingen.

Balletschool Middelburg
Iedere twee jaar zet Balletschool Middelburg weer een grote productie op de planken. Deze keer is gekozen voor de verhaallijn van het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw. Alle kinder- en jongerengroepen doen mee en een belangrijke inbreng komt van de performance- en selectiegroepen, die tot wel 13 uur per week trainen. Vrijdag 7 juli om 19.30 uur, zaterdag 8 juli om 14.30 uur en 19.30uur in Theater De Mythe in Goes.

Festival De Ballade
Flemming, Nielson, Elvana, Broederliefde, Yade Lauren en Mental Theo zijn allemaal komende dagen te bewonderen op Festival De Ballade in Terneuzen. Ook is er Zeeuwse inbreng, o.a. van The Juke Joints en De Lamaketta’s. Vrijdag vanaf 17.30 uur, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur bij het Kopje van Kanada in Terneuzen.

Muzikale Fietstour
De MuziekPodium Zeeland Fietstour trekt langs de mooiste plekken op Walcheren, waar het Artvark Saxofoonkwartet acte de présence zal geven. Dit ensemble speelt vijf mini-concerten op vijf verschillende locaties, voor het voornamelijk fietsende publiek. De exacte route en tijden blijven vooralsnog een verrassing. Deelnemers ontvangen alle informatie bij inlevering van het reserveringsbewijs bij het startpunt van de route. Zaterdag 8 juli, 10.00 uur bij terras Jell’s onder de Lange Jan in Middelburg.

ijzerman
In de serie Stichting Anthonie Keldermans Concerten is het zaterdagmiddag de beurt aan harpiste Annemieke Ijzerman. In het Oude Stadhuis van Tholen brengt ze het programma  ‘La Boîte à Musique’ met Franse impressionistische en romantische muziek uit het fin de siècle.

Vincent de Ridder
Op dinsdag 11 juli geeft Vincent de Ridder een orgelconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Vanaf 20.00 uur is de jonge organist aan het werk te zien in de stad waar hij vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen volgde aan de Zeeuwse Muziekschool.

De tips van maandag 26 juni:

Euterpe
Muziekvereniging Euterpe verzorgt op zondag 2 juli een afternoonconcert bij de vijver in het van Cittersbos in Heinkenszand. Het begint om 14.30 uur. De fanfare en de slagwerkgroep laten van zich horen. Neem zelf een stoel mee of een plaid, zoek een mooi plekje en kom gezellig luisteren naar dit afwisselende concert. Na afloop kunt u om 18.00 uur komen barbecueën. Aanmelden is noodzakelijk. De kosten bedragen €18,50 voor volwassenen en  €13,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden via: events@euterpeheinkenszand.nl

Puur Natuur
Een mix van diverse kunstvormen in een mooie natuurlijke omgeving, dat is het Puur Natuur festival. Voorheen gehouden in de Kunstwei in Wolphaartsdijk, tegenwoordig middenin de natuur in Goes. Dit jaar is het thema ‘tijdmachine’ en opnieuw komen kunstenaars, muzikanten en filmmakers samen om een evenement van formaat neer te zetten. Zaterdag 1 juli in Park de Mirakel in Goes.

Zeeuws Jeugdorkest
Het Zeeuws Jeugdorkest (ZJO) is het symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tot ongeveer 21 jaar. Het orkest geeft jaarlijks een concertronde: het Rondje Zeeland. Op vrijdagavond 30 juni staat een concert in Kloetinge op de planning, samen met Jing ZJO Goes. Er zullen o.a. werken worden gespeeld van J. Haydn, A. Vivaldi, G.F. Händel en A. Piazzolla. Vrijdag 30 juni, 19.30 uur in de Geerteskerk in Kloetinge.

Brommers Kieke
De Piek en Surrender presenteren het evenement ‘Brommers Kieke’. De tickets zijn enkel te koop aan de deur, niet in de voorverkoop. Naast een rondje ‘brommen’ op de motor is er live muziek van Surrender, o.a. bekend van hun nummer ‘Meriete’. Zondag 2 juli, 15.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Festival Zeeland Klassiek
Van 30 juni t/m 9 juli vindt het festival ‘Zeeland Klassiek’ plaats. Het openingsconcert staat in het teken van meesterwerken van de Zeeuw Daan Manneke en de Oostenrijker Franz Schubert. Uitvoerders zijn Lisa Jacobs (viool), Larissa Cidlinsky (viool), Boris Faust (altviool), Ketevan Roinishvili (cello), Naomi Shaham (contrabas), Jappe Dendievel (fagot), Hervé Joulain (hoorn) en Levan Tskhadadze (klarinet). Vrijdag 30 juni, 20.00 uur in de Grote Kerk Veere.

Orgeltocht
In Middelburg vindt een orgeltocht plaats langs vijf Middelburgse kerken in de binnenstad. O.l.v. Sietze de Vries maken deelnemers zaterdag 1 juli een rondleiding langs de Sint-Augustinuskerk, Nieuwe Kerk, Koorkerk, Gasthuiskerk en Oostkerk.

Pieter Dirksen
Tijdens de wekelijkse serie zomerconcerten staat dinsdag 4 juli om 20.00 uur een optreden op het programma van organist Pieter Dirksen. Hij geldt als een internationale autoriteit als het gaat om de muziek voor toetsinstrumenten uit de 17e en 18e eeuw, waarbij Bach en Sweelinck zijn speciale belangstelling genieten.


De tips van woensdag 21 juni:

Start zomeravondconcerten
Leo van Doeselaar verzorgt het openingsoptreden van de  serie orgelconcerten in Middelburg. De orgelactiviteiten worden de komende weken gehouden in de Nieuwe Kerk, de Oostkerk en de Sint-Augustinuskerk en vallen onder de vlag van stichting Orgelstad Middelburg. Van Doeselaar is een veelzijdig musicus, die als organist, pianist en fortepianist een enkele eeuwen omvattend repertoire bestrijkt. Samen met Wyneke Jordans vormde hij 45 jaar lang een succesvol pianoduo. Dinsdag 27 juni, 20.00 uur in de Oostkerk in Middelburg.

Overprikkeling en autisme
De lezing ‘Punthoofden bij autisme’ gaat over het voorkomen van een vol hoofd en overprikkeling. Herkenbaar voor iedereen die dagelijks te maken heeft met autisme. Of het nu op school is, in de zorg, op het werk of thuis, en ongeacht de leeftijd of het niveau van degene met autisme: bezoekers zullen de talloze voorbeelden direct kunnen linken aan hun eigen praktijk. Donderdag 29 juni, 19.30 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Harmonieorkest Voorwaarts
Met een orkest van zo’n 50 leden speelt Voorwaarts uit Koudekerke gevarieerde muziek: van pop tot klassiek, musical- en filmmuziek. De groep staat onder leiding van dirigent Eric Provoost, een bekende muziekdocent en klarinettist in Zeeland. Het optreden van Harmonieorkest Voorwaarts is zondag 25 juni vanaf 12.00 uur in de Manhuistuin in Goes.

Pop aan Zee Kickstart met Peer
Iedere laatste woensdagavond van de maand staan de deuren van Podium 't Beest tussen 19.30 en 21.30 uur open voor jonge muzikanten. Elke maand is er een andere Zeeuwse band te gast, ditmaal is dat Peer. Zij begeleiden de avond, de jamsessie en helpen muzikanten op weg. Ook jongeren die (nog) geen muziekinstrument spelen zijn welkom. Woensdag 28 juni, 19.30 uur in Podium ’t Beest, Beestenmarkt 3 in Goes.

Flamenco
In Den Dullaert in Hulst is het zaterdag en zondag tijd voor de voorstelling van Flamenco Del Campo. Zaterdagavond (20.00 uur) is er een dansshow voor de volwassenen, zondagmiddag (14.00 uur) staat een kindervoorstelling op het programma.

Zeven Zomerse Weken
Onder de titel ‘Zeven Zomerse Weken’ is er wekelijks in ’t Kerkje van Waterlandkerkje een expositie te bezichtigen. Van zaterdag 24 juni t/m zaterdag 1 juli zijn er schilderijen te zien van Margot Bierens uit Sluis en beelden van Anneke Ijzerman uit Sint Jansteen.

De tips van woensdag 14 juni:

Zeeuws Orkest en Anneke Luyten
Het Zeeuws Orkest maakt van de zomerserie een Belgisch feestje. Twee werken van de Belgische componisten De Greef en De Boeck, als soliste de Belgische sopraan Anneke Luyten en het geheel onder leiding van de Belgische dirigent, Ivan Meylemans. De komende dagen te zien in Brouwershaven (16 juni), Aardenburg (17 juni) en Veere (18 juni).

Muziek van Elvis
Vijftig jaar geleden schreef Elvis Presley geschiedenis: hij zond z’n optreden in het Honolulu International Center uit via satelliet. Meer dan een kwart van de wereldbevolking keek via de televisie naar dit fenomenale concert. Alexander Broussard – bekend van The Billy Joel Experience (The Tribute SBS6) - is groot fan van The King. Daarom brengt hij, samen met een 12-koppig ensemble - een muzikaal eerbetoon aan misschien wel de grootste artiest aller tijden. Vrijdag 16 juni, 20.15 uur in CCXL Theater Vlissingen.

Sopraan
Op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni, geven Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Matthias Havinga (op het de Rijckere orgel) een bijzonder concert. Een avond met muziek van minstens 65 jaar oud, boordevol primeurs van het album Miroir de Peine. Met zorg hebben ze pareltjes uit het Nederlandse orgel- en zangrepertoire tussen 1922 en 1955 opgedoken. Woensdag 21 juni, 20.00 uur in de Oostkerk in Middelburg.

Molenwaterpark
In Middelburg is zaterdag en zondag ruimte voor aanstormend jazztalent. Tijdens het ZeelandJazz Festival zijn er op zaterdag optredens van Marti Mitjavila Trio, Ambergris en het Doppler Trio. Een dag later is het de beurt aan Nefertiti, Fenix en Sept Noir. Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni (beide dagen vanaf 13.00 uur) in het Molenwaterpark in Middelburg.

Zeeuws Mannenkoor
Het enige echte Zeeuws Mannenkoor komt zondag naar Goes. Tijdens de wekelijkse manhuistuinconcerten geeft het koor een optreden van 12.00 tot 13.15 uur.

Dijken van Wijven
Na een succesvolle editie op Noord-Beveland in 2021 is er weer een kunstexpositie van de ‘Dijken van Wijven’ in de open lucht. Van 17 juni t/m 3 september exposeren dertien vrouwelijke kunstenaars langs de zeedijk en het wandelpad rondom Kattendijke.

De tips van woensdag 7 juni:

Zeeland Jazz Festival
Het is weer tijd voor het ZeelandJazz Festival in Middelburg en Terneuzen. Het festival dat 51 jaar geleden werd opgericht, toen nog onder de naam Schelde Jazz Festival. Dit jaar staan er weer mooie namen op het podium zoals de Ronald Snijders Band, Fingerprint, Jan Akkerman, Peter Beets New Jazz Orchestra en Power to the Pipo. In het weekend van 9 t/m 11 juni vindt het festival plaats in Terneuzen, van 16 t/m 18 juni is er volop jazz te horen in Middelburg.

The Rushians
Op 2 juni 2013 speelde Rush voor het laatst in Nederland, een drie uur durende show in de Ziggo Dome, waar de band afscheid nam van hun Nederlandse fans. In 2020 kwam het trieste nieuws dat Neil Peart, drum-icoon van de band, was overleden. Alles bij elkaar goede redenen om de muziek van Rush te vieren met een optreden van The Rushians. Deze Nederlandse tribute-band maakt deel uit van het rondreizende Giants of Prog-Rock gezelschap. Vrijdag 9 juni, 21.00 uur in ’t Beest in Goes.

Familiedag
In Cultureel Centrum Den Dullaert staat zaterdag een familiedag op de planning. Den Dullaert, Kreatieve Vorming, Hulst Cultureel en Jongerencentrum De Komma hebben de handen ineengeslagen. Muziekschool Zeeland en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen zijn ook van de partij. Gedurende de dag zijn er verschillende voorstellingen geprogrammeerd, o.a. een gratis familievoorstelling van Tijl Damen. Zaterdag 10 juni, vanaf 14.00 uur in Den Dullaert in Hulst.

Broer en zus
De getalenteerde broer en zus gitarist Matthijs (2005) en violiste Adinda (2008) van Delft begonnen allebei al op jonge leeftijd met muziek maken. Samen hebben ze al veel mooie prijzen mogen ontvangen, o.a. de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Ze deden allebei ook mee aan tv-programma’s: Holland’s Got Talent, waar Adinda als derde eindigde (2019) en Superkids, waar Matthijs de tweede prijs won (2019). Zaterdag 11 juni, 11.00 uur in Theater de Mythe in Goes.

Kunstschouw
Kunstschouw is een jaarlijkse kunstroute voor hedendaagse kunst op Schouwen-Duiveland en dit jaar wordt de 28ste editie gehouden van 10 t/m 18 juni. Circa 175 kunstenaars tonen hun werken op zo’n 35 locaties in de westhoek van het eiland.

Love Poetry
Musica Cordis brengt zaterdagavond in de Geerteskerk in Kloetinge het programma ‘Love Poetry’. Tijdens het concert worden het Bijbelse Hooglied en Shakespeare samengebracht. Er is medewerking van acteur Lucas van der Vegt.

De tips van donderdag 1 juni:

Vólkoren
Middelburg VÓLkoren is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Op zaterdag en zondag zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. De centrale locaties hierbij zijn het Abdijplein en de Markt, de meeste optredens zijn in kerken en andere binnenlocaties. Zaterdag 3 en zondag 4 juni op diverse locatie in Middelburg.

Lidewei Philips
Ze schrijft zelf liedjes en heeft een passie voor Keltische muziek. Lidewei Philips stond met haar harp en haar mooie zangstem al op vele podia. Haar eerste album 'Ocean Breeze' kwam uit in 2020, een album met 10 zelfgeschreven, rustgevende, instrumentale nummers. In 2022 volgde haar tweede plaat, 'The rhythm of the sea'. Vrijdag 2 juni is ze vanaf 20.00 uur te zien en te horen in Den Dullaert in Hulst.

Klaviermuziek
Klaviervirtuoos Bertrand Cuillier en stemkunstenaar Jord Homan nemen het publiek mee naar het Engeland van de 16e eeuw. De voorgedragen gedichten van Shakespeare worden van muzikaal commentaar voorzien met muziek uit het Fitzwilliam Virginal Book. Deze beroemde verzameling bevat bekende klaviermuziek. Een intiem concert waar poëzie en verfijnde muziek elkaar ontmoeten. Vrijdag 2 juni, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Anywave
Volgende week is het vier dagen lang tijd voor Anywave. Een festival dat vele bekende artiesten naar Zierikzee weet te halen. Denk aan Sevn Alias, Ploegendienst en Merol. Rapper Sevn Alias heeft hits op zijn naam staan als ‘Gass’ en ‘Patsergedrag’, Ploegendienst is de befaamde punkband rondom zanger Ray Fuego en Merol kun je kennen van haar ironische Nederpop. Woensdag 7 juni t/m zaterdag 10 juni in Brogum in Zierikzee.

Broeder Dieleman
Op zaterdag 3 juni organiseert Podium Open Haven een optreden van Broeder Dieleman. De Open Haven Kerk aan het Kerkplein in Oostburg is de locatie voor het concert van dat om 20.00 uur zal aanvangen.

Kunst- en cultuurroute
Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg staan iedere eerste zondag van de maand (van 13.00 tot 17.00 uur) de deuren van vele kunstenaars in de stad wagenwijd open. Deelnemers zijn te herkennen aan de blauwe vlag.

De tips van maandag 15 mei:

Pieter de Graaf
Neo-klassieke pianomuziek met een eigen geluid, daar staat Pieter de Graaf om bekend. Hij begon zijn muzikale carrière met zijn eigen jazz-ensemble en bij The Kyteman Orchestra, maar speelt sinds 2018 solo. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis staat de tournee van De Graaf in het teken van muziek van zijn nieuwste albums. Eerdere albums behaalden grote successen, Fermata (2019) behaalde ruim 15 miljoen streams en album Equinox (2021) werd met een edison bekroond. Zaterdag 20 mei, 20.30 uur in De Spot in Middelburg.

De Bende van Beuving
De getalenteerde komiek Ernest Beuving werkt opnieuw samen met het koor Popwave uit Zierikzee o.l.v. Rudy Pijfers. In zijn muziektheatervoorstelling wordt hij bovendien begeleid door zijn eigentopmuzikanten. Jezelf leren zien als scorende winnaar, ook als de werkelijkheid niet meewerkt, daar gaat het om in zijn voorstelling 'Skoren!'. Zaterdag 20 mei, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in Dorpshuis Renesse.

Jazz en Wereldmuziek
Pianist Jeroen van Vliet startte in 2009 met zijn band Sikeda, waar percussionist Afra Mussawisade deel van uitmaakte. Na de tournee van de band voelden ze de drang om als duo een nieuwe weg in te slaan. Ze planden om samen een album op te nemen met alleen piano, percussie en elektronica. Al snel voegde Kinan Azmeh zich bij het duo, een Syrische klarinettist. Ze brachten in 2022 de CD Gloom uit, een combinatie van jazz en wereldmuziek. Zondag 21 mei, 15.00 uur bij Een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke.

Michiel Borstlap
De veelzijdige concertpianist en componist Michiel Borstlap pakt uit met het programma ‘Borstlap plays Hancock’. Borstlap wordt geroemd om zijn veelzijdigheid, virtuositeit, performance en heeft lak aan genres of hokjes. Ook de Amerikaanse jazzpianist Herbie Hancock (1940) bezit deze kwalificatie. In deze concertenreeks eert Borstlap de man die hem de weg wees op het muzikale pad. Vrijdag 19 mei, 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

Kunstmarkt
Na drie jaar organiseert Stichting Kapelle Cultureel zaterdag weer de jaarlijkse Schildersdag en Kunstmarkt aan het Kerkplein in Kapelle. Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur en valt tezamen met de Franse Slag Mars.

Pieranunzi & Somsen
Voyage in Time is een negendelige suite voor piano en contrabas, gecomponeerd door contrabassist Jasper Somsen. Samen met de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi is hij zaterdag 20 mei vanaf 20.00 uur aan het werk te zien in Porgy & Bess in Terneuzen.

De tips van donderdag 4 mei:

Geoffrey Madge
In de serie ‘Toppianisten in de Zeeuwse Concertzaal’ staat deze week Geoffrey Madge centraal. Hij verdiepte zich in de pianostijl van de Italiaanse componist Feruccio Busoni, die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste pianisten die ooit geleefd heeft. Met name zijn Bach-bewerkingen zijn alom bekend. Madge zal spelen in de stijl van Busoni. Zondag 7 mei, 15.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal.

Hilaria
De nieuwste voorstelling van Hilaria heet Jachtlust. Het stuk, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, gaat over een vredig dorpje met in het middelpunt een restaurant. Aan de ene kant woont opa, aan de andere kant een jager en beide hebben ze iets met dieren. Zaterdag 6 mei, 14.00 uur in Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge.

Cristina Branco
De Portugese zangeres Cristina Branco is een van de grootste fadista’s van onze tijd. Door haar moderne benadering van de traditionele fado, verrijkt met jazz, wereldmuziek en pop, heeft zij een unieke stijl ontwikkeld. De vertolkster van het Portugese levenslied is al jaren een graag geziene persoonlijkheid op de Nederlandse podia en werkte in het verleden onder meer samen met BLØF. Zondag 7 mei, 15.00 uur in de Oostkerk in Middelburg.

Oleg Fateev
Oleg Fateev is een gepassioneerde artiest die zijn Bajan bespeeld alsof het een minnares is. Gevoelig, intens en met Oost-Europese hartstocht. Erkend door de groten uit de muziekwereld en geliefd door zijn publiek door zijn innemende persoonlijkheid. Hij speelt vele werken van zijn nieuwste CD ‘After Silence’. Zaterdag 6 mei, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in Dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke.

Bevrijdingsfestival
Morgen is het Bevrijdingsdag en traditiegetrouw staat Vlissingen die dag in het teken van het Bevrijdingsfestival. ’s Middags en ’s avonds zijn er optredens van o.a. PEER, Van Dik Hout, Emma Heesters (foto) en Goldband.

Frank Boeijen
Bijna 35 jaar geleden was de Nijmeegse zanger Frank Boeijen één van de eersten die de poppodia en het clubcircuit verruilden voor het theater. Nu staat hij er weer, op zaterdagavond 6 mei in de Schouwburg in Middelburg.


De Tips van woensdag 26 april:

Vive la Chanson!
In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse Chansons. De meeste nummers zijn van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz en Julien Clerc. Het geheel wordt aangevuld met zelf geschreven chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Zaterdag 29 april, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in het dorpshuis van Renesse.

Henry van Loon
Henry van Loon is een Nederlandse cabaretier en acteur, bekend van onder meer De Luizenmoeder. Zijn shows kenmerken zich door veel fantasie, droogheid en humorvol absurdisme. Met de voorstelling ‘Jannie The Show Dog’ toert hij momenteel door Nederland. De titel verwijst naar zijn hond Jannie, die Van Loon vlak voor de uitbraak van de pandemie in 2020 kreeg. In datzelfde jaar werd zijn dochter geboren. Genoeg inspiratie voor een nieuwe show. Zaterdag 29 april, 20.00 uur in Scheldetheater Terneuzen.

Gouden Eeuw
Ze staan bij velen op het netvlies gegrift, de schilderijen uit de Gouden Eeuw. Vermeer, Hals, Rembrandt. Vaak zijn er instrumenten en muzikanten op het doek vereeuwigd en toch is er niet veel kennis over de muziek uit die tijd. Camerata Trajectina en Floris Kortie brengen muziek uit de Gouden Eeuw opnieuw tot leven. Zaterdag 29 april, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Gumbo Kings
Groede Live! presenteert zaterdag een nieuwe soulsensatie. Gumbo Kings is een vijf-koppige band, waarvan alle leden strak in het pak zijn gestoken. De jonge muzikanten hebben een moderne en eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ’n Blues. De liveshow van Gumbo Kings brengt het publiek een chique nachtclub binnen, waar het feestje langzaam tot een kookpunt wordt gebracht. Zaterdag, 20.30 uur in de Grote Kerk Groede.

Montis, Goudsmit en Directie
Twee dagen na het optreden van de Zuid-Afrikaan Gert Vlok Nel komt Anton Goudsmit naar Porgy en Bess in Terneuzen. Zondag om 15.00 uur geeft de befaamde gitarist een optreden, samen met Frank Montis en Cyril Directie.

TreeGees
Alle bekende songs van the BeeGees komen voorbij in een tributeshow van The TreeGees. Een band met vier professionele Italiaanse musici, die wereldwijd concerten geven. Ze hebben de gave om het publiek terug te brengen naar de muziek en de beleving van de zeventiger jaren. Vrijdag 28 april, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.


De tips van vrijdag 21 april:

Festival de la Chanson Française
Voor de eerste keer werd vorig jaar in Terneuzen het ‘Festival de la Chanson Française’ georganiseerd. Een weekend volledig in het teken van Franse muziek was alle dagen uitverkocht. Vrijdagavond begint de tweede editie met een optreden van Bert van den Brink, Sanne de Graaf en Andrea van Beek. Later in het weekend komen ook Frank Mercelis, Marjolijn Polfliet, Reyer Zwart en Philippe Elan op het podium. Vrijdag 21 april, 20.00 uur: Start festival in Porgy & Bess in Terneuzen.

Meiden van LOS
Fysiek en muzikaal cabaret, dat brengen de ‘Meiden van LOS’. In hoog tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in hun nieuwste voorstelling ‘Lusten en lasten’. Een show over de keerzijde van de medaille. De meiden nemen geen blad voor de mond en fantaseren over het perfecte leven. Zaterdag 22 april, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in het dorpshuis in Rilland.

TY Zeeuws kamerorkest
Het TY Zeeusw kamerorkest bestaat sinds 2006 en is ontstaan vanuit verwondering. Hoe kon het dat, in het begin van de 21e eeuw, Zeeland een rijke kamermuzikale traditie kende, maar geen eigen kamerorkest had? Toen werd dit professionele kamerorkest opgericht met musici uit Zeeland en omstreken. Het concert wordt vrijdagavond uitgevoerd door een strijkkwintet en 2 blazers (dwarsfluit en klarinet). Vrijdag 21 april, 20.00 uur bij Kapelle Cultureel in De Vroone in Kapelle.

Cartoon Violence
Cartoon Violence is een van de snelst opkomende bands in de huidige Britse ska-scene. Afkomstig uit de jungle van Midden-Wales brengen ze een aanstekelijke mix van veerkrachtige 2-tone ska gecombineerd met Brits klinkende pop- en indie-stijlen. Hun liedjes doen denken aan bands al Madness, Squeeze en The Specials. Zaterdag, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Fats Domino Tribute
Een feest van herkenning, een explosief muziekspektakel vol vuur, virtuositeit en humor, met een overweldigende blazerssectie. Dat is in het kort het eerbetoon aan de muziek van de legendarische Fats Domino, zaterdagavond in het CCXl Theater in Vlissingen.

Yentl & De Boer
Ze zijn onderscheidend, veelzijdig, fantasierijk, energiek en taalvaardig. Yentl Schieman en Christine de Boer brengen zaterdag (in het Scheldetheater in Terneuzen) met ‘Modderkruipers’ een muzikale voorstelling met veel grappige, maar ook ontroerende liedjes.


De tips van vrijdag 14 april:

Dijkrock
Dijkrock zorgt voor de traditionele opening van het Zeeuwse festivalseizoen. Het rockfestival in Rilland start vrijdagavond 14 april met optredens van drie lokale bands. Een dag later komen op het podium nog veel meer rockacts, zoals ElectricA, Twisted Sisters en Møtherfät. Vrijdag 20.30-01.00 en zaterdag 12.30 tot 01.00 uur aan de Grensweg 17 in Rilland.

Het Geheugen van Water
Theatergroep Zierik brengt de bekroonde komedie ‘Het Geheugen van Water’ (The memory of water”) op de planken in Zierikzee. Een stuk (met rollen voor Annelies Oomen, Carina Bartels-Kik, Ilonka Friesema, Ylva Spiekerman van Weezelenburg, Mario van Dongen en Wilco de Valk) over drie zussen en hun partners die bijeen komen in het huis van hun overleden moeder. Vrijdag 14, zaterdag 15, donderdag 20, vrijdag 21 april en zaterdag 22 april in Theater De Verdieping (Jannewekken 19a) in Zierikzee.

Popmonument Goes
Het reizende festival PopMonument komt naar Goes. Het festival verbindt popmuziek met erfgoed. Na uitverkochte edities in Veere (2021 & 2022) en Middelburg (2022) vinden de concerten zaterdag plaats in monumenten in Goes, te weten: Maria Magdalena Kerk, Slot Oostende, Grote Kerk, Meneer Nilsson, de Kelder en Podium ’t Beest. Er zijn optredens van o.a. WIES, Paceshifters en Blackbird. Zaterdag 15 april, vanaf 19.30 uur.

Jostiband
De Jostiband komt voor de tweede keer naar Zeeuws-Vlaanderen. De orkestleden laten (o.l.v. Lyan Verburg) zien wat mensen met een beperking allemaal in huis hebben. Niemand kan verwoorden waarom en hoe de Jostiband zoveel enthousiasme, zoveel ontroering en emoties weet los te maken. Zaterdag 15 april, 19.00 uur in Den Dullaert in Hulst.

Rowwen Hèze
De Limburgse heren van Rowwen Hèze komen vanavond (13 april) naar de Schouwburg in Middelburg. Daar spelen ze o.a. hun grootste hits, zoals het bekende Limburg (Het is een kwestie van geduld).

Bluesroute Terneuzen
Tijdens Bluesroute Terneuzen speelt de band ‘Blind B' & the Visionairs’ meeslepende Rhythm & Blues. Vrijdag 14 april, vanaf 20.00 uur in Porgy & Bess in Terneuzen.


De tips van maandag 4 maart:

Chisa Kitagawa
De Japanse violiste Chisa Kitagawa heeft zichzelf op de kaart gezet als een van de meest getalenteerde jonge musici van dit moment. Tijdens haar nieuwste concert kiest ze voor een reeks van meeslepende en veeleisende werken. Met stukken als Chaussons Poème, Griegs Derde vioolsonate, Beethovens Romance nr. 2 en Respighi's Sonate bewijst ze dat haar muzikale vaardigheden grenzeloos zijn. Zaterdag 11 maart, 14.30 uur in de Grote Kerk Groede.

Afterparty
Het toneelstuk ‘Afterparty’, opgevoerd door Het Middelburgs Theater, gaat aankomende zaterdag in première. De tragikomedie van Frank Houtappels (onder regie van Koen Mijnheer) gaat over drie vrouwen en een jonge man. Twee van de drie vrouwen (Corine en Frieda) zijn bevriend en reizen samen naar Casablanca. Daar heeft Corine herinneringen liggen omdat ze jaren terug bij een wat onorthodoxe chirurg een geslachtsverandering heeft ondergaan. Vanaf zaterdag 11 maart 20.00 uur (t/m zaterdag 15 april) meermaals te zien in het Middelburgs minitheater.

Evi Hanssen
De Vlaamse Evi Hanssen is gestopt met drinken en beschrijft openhartig haar ervaringen in het boek ‘Sinds ik niet meer drink’. Na 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties besloot ze met dit verhaal ook het theater in te gaan. Met de nodige dosis humor zoekt ze uit wie ze precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Zaterdag 11 maart 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in het dorpshuis van Rilland.

In de schaduw van Rembrandt
Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller, nu staat ze in het theater met ‘In de schaduw van Rembrandt’. Geertje Dircx, Rembrandts tweede vrouw, staat centraal. Een verhaal over de keerzijde van genialiteit en roem. Donderdag 9 maart, 20.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Abba tribute
Een avondje met klassieke hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’ en ‘The winner takes it all’ bij Kapelle Cultureel. Abba Tribute is door vele nationale en internationale media uitgeroepen tot een van de beste tributebands ter wereld. Vrijdag 10 maart, 20.00 uur in De Vroone in Kapelle.

So Long Cohen
Eind 2016 overleed Leonard Cohen die, met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban hield. In 'So long Cohen' brengt Ernest Beuving de bekendste nummers van de charismatische folkzanger. Zaterdag 11 maart in Zaal onder de Toren in Wissenkerke.

Puga & Lever
Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever verkennen als duo de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. In de Hof te Zande Kerk in Kloosterzande brengen ze zondagmiddag vanaf 15.00 uur muziek van o.a. Franz Liszt, Richard Wagner en Jean-Baptiste Fauré.


Naast de voorstelling 'De Mannen van de Golf' in Antwerpen zijn er nog diverse tips voor deze week, dit zijn de tips van donderdag 23 februari:

Champagne and Wine
Champagne and Wine is een Zeeuwse formatie met een eigen geluid. Op het rijke repertoire staan vooral covers van blues-, country- en jazzmuzikanten, een combinatie van mooie ballads en swingende uptempo songs. Zangeres Karin de Kock brengt alle nummers met bezieling en de bandleden doen de rest. Zaterdag 25 februari, 20.00 uur bij Kapelle Cultureel in De Vroone in Kapelle.

PEER
‘It Is Far More Exiting’ is een nummer van de Middelburgse band PEER dat werd gebruikt in wereldwijde autocommercials met in de hoofdrol veelvoudig formule 1 kampioen Lewis Hamilton. Kort na het uitbrengen van hun debuut EP kreeg PEER al aandacht op de nationale radio en speelden ze vele shows in Nederland, maar ook in de UK en Azië. Dit jaar gaat de band, gewapend met diverse nieuwe singles, op tour door Nederland, België en Duitsland. Vrijdag 24 Februari, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Wings
Twee jonge mannen, de ene rijk, de andere middenklasse, zijn verliefd op dezelfde vrouw. Al snel hebben ze echter andere prioriteiten: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en ze worden gevechtspiloten in de prille US Airforce. Het is het verhaal van WINGS, de eerste film in de geschiedenis die Oscars kreeg. BL!NDMAN en Eric Sleichim zullen de aloude filmbeelden voorzien van live muziek. Zaterdag 25 februari, 20.00 uur bij Hulst Cultureel in Den Dullaert in Hulst.


Nilgün Yerli
Schrijfster, actrice en cabaretière Nilgün Yerli is na een periode in Istanbul, New York en London terug in Nederland. Na jaren staat ze weer in het theater met de voorstelling ‘Tinderella’. Ze zoekt in haar show naar de ‘Grote Liefde’ en daarmee naar zichzelf en spreekt over het gewone leven van alledag. Zaterdag 25 februari, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in het dorpshuis van Rilland.


Judeska Airlines
Jandino Asporaat is als Judeska te zien in de hilarische klucht ‘Judeska Airlines’. Ze gaat aan de slag als stewardess in een vliegtuig, denkt ze. Uiteindelijk komt ze ‘niet verder’ dan grondstewardess en sjouwt ze met koffers. Zaterdag 25 februari, 20.00 uur in Theater de Mythe.

Matangi Kwartet
Het wereldberoemde Matangi Kwartet brengt zaterdagavond in Noordgouwe een toegankelijk programma met strijkkwartetten van Shostakovic, het strijkkwartet opus 59/2 van Beethoven en van Dvorak het geliefde Amerikaans kwartet.


De Tips van donderdag 16 februari:

Funfest indoor
In 2018 was de laatste buiteneditie van het Funfest Festival, a.s. zaterdag is het weer tijd voor Funfest Indoor.  Convoi Exceptional is de hoofdact, ze nemen muzikale vrienden mee om een uitzinnig optreden te geven. Job den Dulk (drums), Dick Ronteltrap (saxofoon), Ruben Bolsius (djembé), Jesse den Dulk (gitaar) en Barre Verkerke (keys) zorgen voor de optimale festivalsfeer. Zaterdag 18 februari vanaf 21.00 uur in ’t Beest in Goes.

Jazz
Jazz-grootmeesters Joris Teepe en Rob van Bavel kennen elkaar al sinds de jaren 80 en hebben in al die jaren met regelmaat samen gespeeld in diverse bezettingen. Gedurende de coronacrisis besloten ze een vast duo te vormen. Vanuit online live streams ontstond hun CD ‘Dutch Connection’. Zondag 19 februari, 15.00 uur in Porgy & Bess in Terneuzen.

Psalmenconcert
Voor de eerste keer organiseren oratoriumverenigingen COV Goes en COV Te Deum Laudamus Kapelle een gezamenlijk concert. Het opschrift boven ongeveer een derde van de honderdvijftig psalmen, 'voor de koorleider' is de bron van dit psalmenconcert, waarin een achttal psalmen wordt vertolkt door koor, sopraan, orgel en orkest. Zaterdag 18 februari, 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Eeuw van de Leeuw
Een solovoorstelling over vier generaties vrouwen, één familie, één eeuw. De Zeeuwse actrice Barbara Kouwijzer speelt in het toneelstuk ‘Eeuw van de Leeuw’ vier rollen, die van Marie, Jo, Anna en Lily. Moeiteloos schakelt ze tussen alle personages en emoties. Zondag 19 februari, 15.00 uur bij Een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke.

Vos en Boomsma
Klarinettiste Marieke Vos, ook programmeur bij het Grachtenfestival, en pianist Camiel Boomsma spelen enerverende kamermuziek van onder anderen Nino Rota, Gerald Finzi en Henri Rabaud. Zondag 19 februari, 11.30 uur bij Fletcher hotel Arion aan de Boulevard Bankert 266 in Vlissingen.

Yukine Kyroki
Ze is de winnares van het Liszt concours in 2022. De Japanse pianiste Yukine Kyroki trad als soliste op met grote orkesten en ze speelt met hartstocht en een groot muzikaal gevoel. Vrijdag 17 februari is ze vanaf 20.00 uur te zien en te horen in Sint Jacobskerk in Vlissingen.

'De Tips' van donderdag 9 februari:

Opera voor Dummies
In het SBS6 programma ‘We Want More’ verraste ze alle juryleden door het rock-lied ‘Who Wants To Live Forever’ van Queen in een operaversie te brengen. Sopraan Céline Janssen toont in ‘Opera voor Dummies’ aan dat opera eigenlijk hartstikke hip en toegankelijk is. Niet stoffig, maar sexy, grappig en ontroerend. In cabaretsfeer neemt ze het publiek mee in de wereld van de opera, een genre dat in eerste instantie juist voor het volk werd geschreven. Zondag 12 februari, 15.00 uur bij Theaters aan Zee in De Verwachting in Ritthem.

Duo Ijlstrra en Garcia
Saxofonist Femke IJlstra en pianist Celia García-García belichten de mediterrane kleurenrijkdom, met de nadruk op Spanje. ,,We nemen het publiek mee naar het muzikale zuiden waar we samen zingen, dansen en dromen in het warme avondlicht", aldus Ijlstra en Garcia. Zij brengen toeschouwers in deze sfeer met werken van Ravel, Milhaud, Albeniz, de Falla, Villa-Lobos en anderen. Zondag 12 februari, 15.00 uur bij Porgy en Bess in Terneuzen.

Broos
Theatermaker Fred Delfgaauw heeft tijdens de coronacrisis een half jaar meegelopen met de medewerkers in een zorginstelling. In die periode verzamelde hij verhalen van mensen die de laatste fase van hun leven in gingen. Met die verhalen als basis maakte Delfgaauw de voorstelling ‘Broos’. Een theatrale ode aan deze oude mensen en hun levenskracht. Zaterdag 11 februari, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in het Dorpshuis in Rilland.

Ode aan de blues
Na hun succesvolle theatertournee 'Endless road' komen multi-instrumentalisten Joost Verbraak en Jan van Bijnen nu naar de theaters met aanstormend talent Nienke Dingemans. Het duo werd al eens ‘de kleinste big band van Nederland’ genoemd. Ze zetten met z’n tweeën een volwaardig bandgeluid neer met onder meer slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammond-orgel. Ze brengen een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: de mensen achter de oeroude blues. Vrijdag 10 februari, 20.30 uur in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

Howlin’Ric & TheRocketeers
Een middagje authentieke rock and roll, a.s. zondag (12/02) in ’t Beest in Goes. Howlin' Ric speelde nog zo weinig in de Benelux dat deze tour eigenlijk zijn introductie in Nederland is. Samen met zijn band The Rocketeers brengt hijc een mix van uitbundige, zinderende rock and roll en rythm and blue.

'De Tips' van donderdag 26 januari:

DE VLOER OP
De Zeeuwse Komedie brengt, in samenwerking met Theatergroep De Emoes, de improvisatievoorstelling: De Vloer Op. Geïmproviseerde, geestige, ontroerende en herkenbare scenes die allemaal ontstaan in het moment.  De scenes worden afgewisseld met andere improvisatiespellen, bekend van o.a. De Lama’s en de Grote Improvisatieshow. Bovenal zijn het avonden vol humor, verrassingen en onverwachte wendingen. Vrijdag 27 januari en vrijdag 17 februari, 20.00 uur in De Muziek Kazerne aan de Marconiweg 4 in Vlissingen.

Oranjeboom Winterfestival
Een nieuw groot festival in Zeeland, het Oranjeboom Winterfestival, heeft met volkszanger Frans Duijts een grote naam op de line-up. Ook De alpenzusjes en de Outsiders komen komen weekend naar ’s-Heer Hendrikskinderen voor een feestavond vol muziek. Zaterdag 28 januari, 19.00 uur in Vafé Restaurant De Oranjeboom in ’s-Heer Hendrikskinderen.

Barrie Stevens
Barrie Stevens is een danser, choreograaf, regisseur en acteur die van oorsprong de Britse nationaliteit had. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend als jurylid in de Soundmixshow.
Inmiddels is hij 78 jaar en maakt hij een tournee door Nederland met de theatervoorstelling ‘I’m an Artist’. Daarin vertelt hij zijn levensverhaal, over hoe hij vluchtte naar Nederland, omdat het uiten van zijn geaardheid in Groot Brittannië verboden was. Zondag 29 januari, 15.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

The Flood Requiem
Ter gelegenheid van de herdenking 50 jaar Watersnoodramp componeerde Douwe Eisenga zijn Requiem 1953 The Flood. Nu 70 jaar na de ramp wordt het werk opnieuw uitgevoerd door  het Zeeuws Concertkoor en Vocaal Ensemble Cantare. Het eerste concert is vrijdag 27 januari om 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Later zijn er nog uitvoeringen op za 28/01 in de Grote of Maria-Magdalenakerk Goes, di 31/01 in de Grote of Sint Michaëlskerk Middelharnis, do 2/02 en zo 5/02 in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en zaterdag 4/02 in het stadskantoor in Tholen.

Assespoester
In Assepoester de musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. De sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment is weer voorzien van een flinke dosis humor. Zaterdag 28 januari, 13.30 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Scheldeblues
In De Piek in Vlissingen staat zaterdagavond de 12e editie van Scheldeblues op de planning. Optredende bands zijn ‘Big Bo’, ‘The Blue Clay’ en ‘Barrelhouse’. De optredens beginnen om 19.30 uur.

New Cool Collective
New Cool Collective is al meer dan 25 jaar een begrip in het muzikale landschap, ontstaan in de voormalige Amsterdamse club Soul Kitchen. De 8-koppige band speelt een aanstekelijke mix van jazz, dance, latin, salsa en afrobeat. Zaterdag, 21.00 uur in ’t Beest in Goes.De tips van donderdag 29 december:

Jett Rebel
Na zijn succesvolle clubtour met band en memorabele optredens op onder meer Bospop en North Sea Jazz wil hij Jett Rebel het jaar waardig afsluiten. Deze keer komt hij als ‘One Man Band’ naar Middelburg. Alle instrumenten worden bespeeld door één en dezelfde persoon, maar wel met dezelfde intentie als altijd. “Stil blijven staan is geen optie”, aldus de zanger. Vrijdag 30 december, 20.30 uur in De Spot in Middelburg.

Rhythm of the Dance
Rhythm of the Dance trok de afgelopen twintig jaar al meer dan 14 miljoen toeschouwers uit 52 verschillende landen, verdeeld over vier continenten. Al meer dan 10 jaar is deze authentieke Ierse dansvoorstelling jaar na jaar tijdens de Kerstperiode in de Nederlandse theaters te zien. De jonge topartiesten van The National Dance Company of Ireland brengen een traditioneel spektakel vol opzwepende dans en live gespeelde muziek. Donderdag 29 december, 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Sjef Hermans & Friends
Sjef Hermans is bekend als  frontman van Champagne Charlie en ook succesvol met de Sunshine Cleaners. Samen met laatstgenoemde band verzorgt hij een muzikale avond, waar ook gastmuzikanten uit Zeeland en omstreken hun opwachting maken. Welke gasten dat zijn, blijft tot aanvang van het concert een verrassing. Donderdag 29 december, 20.30 uur bij Podium Razzmatazz in Oost-Souburg.

Pip en Pelle
Samen met hun trouwe vriend Arie de Postbode zetten Pip & Pelle de zaal op zijn kop. Zij brengen de kindervoorstelling ‘Chaos in het sprookjesbos’ (4+). Als Pip & Pelle een bijzondere en sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet. Er komt van alles voorbij, van dansende boerderijdieren tot dwarrelende prinsessen en van mysterieuze fakirs tot zingende heksen.  Woensdag 4 januari 15.00 uur in Schouwburg Middelburg en zaterdag 7 januari 15.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Kikker is Verliefd
In de familievoorstelling ‘Kikker is verliefd’ zingen Kikker en zijn vriendjes de leukste liedjes en is er veel interactie met het publiek. Na de voorstelling komen de hoofdrolspelers naar de foyer van het theater voor een ontmoeting met de kinderen en een foto. Donderdag 29 december, 14.00 in Theater de Mythe in Goes.

Pop(folk)band Roots
Het eindejaarsconcert van pop(folk)band Roots is er één in Ierse en Keltische sferen. De energieke bende van 8 muzikanten speelt vrijdagavond 30 december vanaf 20.00 uur in ‘t Kerkje van Waterlandkerkje.

De tips van donderdag 22 december:

Kerstrectical Milstein en Shybayeva
Violiste Maria Milstein en pianiste Hanna Shybayeva brengen op Tweede Kerstdag een Kerstrectical, een programma vol met juweeltjes uit het repertoire voor viool en piano. In ieder geval staat de beroemde 2de sonate van Prokofiev op het programma, maar ook meer klassieke werken, zoals sonates van Beethoven. Maandag 26 december, 15.00 uur bij Porgy en Bess in Terneuzen.

Ellen ten Damme
Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme toeschouwers uit voor een meertalig ‘bal demasqué’ vol verrassende en herkenbare songs. Ze gaat verder dan ooit terug in de tijd, maar brengt een show die toch helemaal van nu is. De zangeres brengt daarmee een vervolg op haar successhows Paris-Berlin en Casablanca. Donderdag 22 december, 20.00 uur in Schouwburg Middelburg.

Touch of Toto in ’t Beest
Vrijwel iedereen kent het nummer Africa van de band Toto. Touch Of Toto speelt alle hits en meer van de Californische band. Stiekem heeft Toto veel meer bekende nummers op haar naam heeft staan. Rosanna, Pamela, Hold The Line en Stop Loving You zijn daar voorbeelden van. Touch Of Toto maakte al een succesvolle tour door de UK en komt nu naar Goes. Vrijdag 23 december, 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

Sfeervolle kerstmiddag
Ruben en Naomi de Keijzer verzorgen een sfeervolle kerstmiddag in het ‘Kerkje van Ellesdiek’. Op hun repertoire staan kersthits van o.a. John Lennon en de Pogues en meezingers als Jingle Bells en Felice Navidad. Ook brengt het duo eigen werk. Enkele jonge leerlingen van viooldocente Naomi de Keijzer verzorgen een muzikaal intermezzo. Maandag 26 december, 14.30 uur in het Kerkje van Ellesdiek.

Ida van Dril
De voorstelling ‘De Vliegende Hollander’ gaat over het bekende, mysterieuze spookschip. Ida van Dril komt woensdag 28 december naar het Scheldetheater in Terneuzen. Ze haalt alles uit de kast en maakt met kleine middelen een muzikaal en visueel spektakel.

Rundfunk
Het cabaretduo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde met Wachstumsschmerzen een droomdebuut. Nu zijn de heren terug met hun tweede voorstelling Todesangstschrei. Vrijdag 23 december, 20.00 uur in Theater de Mythe in Goes.De tips van donderdag 8 december:

Leukste Bingo van Zeeland
Een avond gevuld met entertainment, live muziek, cabaret, sketches en Bingo. Dat is in een notendop het evenement ‘De Leukste Bingo van Zeeland’. De avond van zaterdag staat geheel in het teken van Kerstmis. Zaterdag 10 december vanaf 19.00 uur bij CSW Bestevaêr in Vlissingen.

Diederik Jekel
Bestaat buitenaards leven, is kernenergie nuttig, waarom dromen we, hoe lossen we de huizencrisis op en waarom worden vogels niet geëlektrocuteerd als ze op stroomleidingen zitten? Deze en meer belangwekkende kwesties worden behandeld in de nieuwe voorstelling van Diederik Jekel: Eerste Hulp bij Moeilijke Onderwerpen. Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek zelf vragen voor Jekel opschrijven die tijdens de voorstelling worden beantwoord. Donderdag 8 december, 20.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

The Wieners
The Wieners is een Nederlandse vintage rock’n’roll-band, opgericht in 2005. Het trio speelt de grote hits (en minder bekende nummers) van oude rock’n’roll helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johny Cash, Chuck Berry, the Everly Brothers, noem maar op. Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, maar altijd swingend en authentiek. Zaterdag 10 december 20.00 uur bij Podium van Zaamslag.

Quink Vocaal Ensemble
In het Oude Stadhuis van Tholen is zaterdag 10 december een concert van het Quink Vocaal Ensemble. Sopraan Marjon Strijk, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenor Harry van Berne en bas Kees Jan de Koning staan borg voor een prachtig Kerstconcert.

Alex Roeka
Alex Roeka is een Nederlandstalige zanger die mensen weet te raken met zijn teksten en zijn stem. Zijn programma heet ‘Nieuwe dromen’ en vrijdagavond 9 december komt hij naar Rilland om op te treden bij Podium Reimerswaal.


Tips van Donderdag 15 december:

Kruimeltje
Kruimeltje is een feel-good familiemusical, gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Een hartverwarmend verhaal vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen. Zaterdag 17 december, 19.00 uur in Schouwburg Middelburg.

Angelo Verploegen Trio
When the Night Falls, het nieuwste album van Angelo Verploegen, is een ode aan de nacht in al haar vormen, van de schemering tot aan de morgenstond. Met Ed Verhoeff op gitaar en Eric van der Westen op bas herenigde Verploegen een trio dat meer dan twintig jaar gezamenlijke geschiedenis met zich meedraagt. Het resultaat: ‘een schemergesprek’ tussen drie oude vrienden. Zondag 18 december, 15.00 uur bij Porgy en Bess in Terneuzen.

Kerstconcert Ruud Hermans Podium Reimerswaal
Ruud Hermans is geboren op 24 december en is een groot liefhebber van Kerstmis. Al meerdere keren verzorgde hij bij Podium Reimerswaal een kerstconcert, zo ook dit jaar. Samen met Lesley van der Aa & the MVP’s heeft hij een programma samengesteld met bekende en minder bekende kerstliedjes. Tussendoor vertelt Hermans anekdotes en verhalen die perfect passen bij de tijd van het jaar. Zondag 18 december, 12.00 uur bij Podium Reimerswaal.

Ceremonie of Christmas Carols
Muziek Podium Zeeland zorgt al jaren voor opvallende kerstconcerten in Zeeland. Dit jaar staan de Engelse vocalisten van het Choir of Clare College op het podium, een koor dat wordt gezien als één van werelds beste ‘University Choirs’. Voor dit optreden wordt een boeiend programma samengesteld waarbij ook de traditionele Christmas Carols de revue passeren. Dinsdag 20 december, 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Rockin’ Christmas
In de Piek in Vlissingen krijgt het publiek vrijdagavond vanaf 20.30 uur de kans om rock’n roll de Kerstperiode in te luiden. Rockin’ Christmas is een show met de jonge rockster Dylan Kirk en Supersonics.

‘Back tot the Nainties’
Bij Hulst Cultureel gaan ze zaterdagavond terug naar de muziek van de jaren 90. DJ’s Ronny Retro en Kevin van Campenhout brengen in Den Dullaert het programma ‘Back tot the Nainties’ met alleen maar hits uit de het laatste decennium van de vorige eeuw.De uitgaanstips van Donderdag 1 december:

En we gaan nog niet naar huis
Toneelvereniging ClingClaer uit Clinge speelt het toneelstuk ‘En we gaan nog niet naar huis’. Een hilarisch, spannend en verrassend verhaal over een droomcruise in de Stille Oceaan. De Santa Maria, met aan boord 1500 passagiers, loopt vast op een koraalrif en zint tot op de bodem. Iedereen kan met behulp van een vrachtschip worden gered, maar een tweetal brengt zichzelf in veiligheid, op een paradijselijk eiland in de Stille Zuidzee. De première is zaterdag 3 december om 20.00 uur in Malpertuus in Clinge, later wordt het stuk ook nog opgevoerd in De Halle in Axel (op 9/12, 10/12, 16/12 en 17/12).

Dansfeest
DJs Sandstorm & Wired staan garant voor een dansavond waarin de beste danshits en cult classics aan bod komen. So80s90s is meer dan een nostalgisch dansfeest, het is een ervaring die bezoekers terugneemt naar de tijd van èchte liedjes en prikkelende, funky beats. Zaterdag 3 december, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Woodstock Festival
Stichting CASD organiseert een avond in het teken van het Woodstock Festival, terug naar de roerige flower power jaren. Drie bands zullen in stijl optreden: Pearl brengt Janis Joplin tot leven en verder betreden The Jimi Hendrix Alive Project en de Woodstock Allround band InStock69 het podium. Bezoekers worden uitgenodigd zoveel mogelijk in Woodstock kledij te komen en er worden prijzen vergeven voor de mooiste outfits. Vrijdag 2 december, 20.00 uur in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Doppler Trio
Het DOPPLER TRIO is een modern jazz trio bestaande uit twee Nederlandse en een Duitse muzikant: Daniël van der Duim (piano/keyboards/geluidseffecten), Floris-Jan van den Berg (contrabas/zang) en Hendrik Eichler (drums/geluidseffecten). De setting is traditioneel, maar verder is alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. Vrijdag 2 december, 21.00 uur in ’t Beest in Goes.

Fadopelos2
Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit ‘We Want More’ in 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. Ze brengen muziek vol emotie, Portugese Fado op een zeer intieme manier. Vrijdag 2 december, 20.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Marjolijn van Kooten
Theaters aan Zee heeft Marjolijn van Kooten uitgenodigd. Ze brengt een combinatie van zwarte humor en mooie liedjes. Vrijdag 2 december om 20:15 uur in De Verwachting in Ritthem.

De uitgaanstips van Donderdag 17 november:

Hier Festival
Concert at SEA organiseert met HIER een nieuw festival in de Ahoy in Rotterdam. De eerste editie wordt a.s. zaterdag gehouden en er staan meteen nationale toppers op het programma. Verdeeld over twee grote zalen zijn er optredens van o.a. Son Mieux, Flemming, Suzan&Freek, Racoon en BLØF. Zaterdag 19 november vanaf 14.30 uur in Ahoy Rotterdam.

Thjum Arts
Perfectie is saai om naar te kijken, aldus cabaretier en stand-upcomedian Thjum Arts. In 2021 won hij tijdens het Cameretten festival zowel de jury- als publieksprijs. Met zijn eerste avondvullende programma ‘Tijdloos Genot’ komt hij vrijdag naar Ritthem. In zijn voorstelling zoekt hij naar de grenzen van wie hij kan zijn. Arts: ‘’Ik zie er niet uit als iemand die graag uit zijn comfortzone stapt, toch hou ik ervan. Het is leuker om naar iemand te kijken die zoekende is, dan iemand die perfect is.” Vrijdag 18 november, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in De Verwachting in Ritthem.

Popa Chubby
Hij is een bluesrockicoon en dat komt zeker niet alleen door zijn imposante uiterlijk. Popa Chubby, geboren als Ted Horowitz, bestormde begin jaren ’70 (toen nog met een afro kapsel) met zijn gloednieuwe Gibson het clubcircuit. Sindsdien is hij uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de bluesscene van New York. Zondag 20 november, 20.30 uur in De Spot in Middelburg.

Christel de Laat
Christel de Laat is een Bourgondische Brabantse comédienne, actrice en presentatrice. In ‘Hoe dan?!’, alweer haar derde voorstelling, pakt ze moeiteloos de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Zonder enige schaamte gooit ze haar frustraties op tafel. Vrijdag 18 november, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal.

Brood Tribute
De band Yada Yada brengt zaterdag een eerbetoon aan Herman Brood in De Piek in Vlissingen.  Een avond in het teken van de jaren ’70 en ’80, de periode waarin Herman Brood en His Wild Romance op zijn top was.

Country-avond
In Nashville’s Country Café nemen drie zangeressen het publiek mee door de rijke historie van de country en western. Met hits van o.a. Dolly Parton, Carrie Underwood en Shania Twain. Donderdag 17 november, 20.00 uur in de Schouwburg Middelburg.


De uitgaanstips van Donderdag 3 november:

Chansons
De Oostkerk maakt zich op voor een middag Franse chansons met Gerard Alderliefste en zijn band. Eerder dit jaar was het achtkoppige muzikale gezelschap al te zien in Middelburg en ook dit keer komen alle bekende Franse hits voorbij. Van Michel Fugain, Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae tot Aznavour. Zondag 6 november, 15.30 uur in de Oostkerk in Middelburg

Aquarium door Theatergroep Zierik
Tamara van As, Wilco de Valk, Hildegard van Popering en Mels Hoogenboom voeren de komende weken onder regie van Yolanda Smits de voorstelling Aquarium op. Aquarium is een geestige toneelkomedie vol zwarte humor, geschreven door Nathan Vecht. Het gaat over televisiepresentatrice Birgit en haar geliefde Walter die hun nieuwe appartement betrekken. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. Die ontmoeting heeft nogal gevolgen. De première is zaterdag 4 november, 20.00 uur in Theater de Verdieping in Zierikzee.

Megakoor
Het Zeeuws Concertkoor voert, in samenwerking met de Toonkunstkoren van Nijmegen en Wageningen, de Messa da Requiem van Giuseppe Verdi uit. De organisatie omschrijft het als een mega-event met een koor van 145 zangers, het Promenade Orkest in grote bezetting en topsolisten onder leiding van maestro Pim Overduin. Zaterdag 5 november, 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Pieter Verelst
Net als in zijn vorige voorstellingen Mijn broer & ik en Amai, viert ook in zijn nieuwste show ‘Ten Aarzel’ het absurdisme hoogtij. Pieter Verelst is één van de grootste cabarettalenten van Vlaanderen. In het verleden won hij zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vrijdag 4 november, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in De Verwachting in Ritthem.

Paul Haenen
Haenen brengt vreugde, zo heet de voorstelling die Paul Haenen zaterdag 5 november om 20.00 uur zal spelen in Zaal onder den Toren in Wissenkerke. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met ook ruimte voor typetjes als Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert (van Ernie).

The Juke Joints
De Zeeuwse rockers van de Juke Joints fungeerden eerder als support-act van grote artiesten, waaronder Van Morrison en BB King. Zondag vanaf 15.30 uur brengen ze een mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco in Brogum in Zierikzee.

De uitgaanstips van Donderdag 20 oktober:

Sean Taylor
De Britse singer-songwriter Sean Taylor vermengt bij het smeden van zijn liedjes blues, americana, folk, jazz en roots met spoken word. De afgelopen 20 jaar heeft hij in vele landen gespeeld en 12 albums uitgebracht. De 'sound' van Sean Taylor wordt op zijn site omschreven als een cocktail van zanger Tom Waits en dichter Jack Kerouac, met poëtische teksten, warme vocalen en virtuoos gitaar- en pianospel. Donderdag 27 oktober, 20.30 uur in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

Theaterwandelingen
Tijdens de StoryTrail stadswandeling neemt acteur Johannes van Theatergezelschap Stadsavonturen het publiek mee op een tocht vol historische stadsverhalen. De StoryTrail is geen gewone stadswandeling. Geen jaartallen of architectonische wetenswaardigheden, maar meeslepende sagen en legenden. Donderdag 15.30 uur in Goes; vrijdag 14.00 uur in Vlissingen; zaterdag 12.30 uur in Zierikzee; zondag 11.00 uur in Vlissingen (aanmelden verplicht via storytrail.nl).

Liza Ferschtman
Violiste Liza Ferschtman, tot voor kort artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, soleerde met internationaal bekende orkesten en is daarnaast een begaafd kamermuziekmusicus. In 1997 won ze het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, en in 2006 ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. In Vlissingen speelt ze een programma met werken van Bach. Een recital voor de fijnproevers. Vrijdag 28 oktober, 20.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Tekenworkshop
Ina Brekelmans geeft tekenlessen bij MK24 in Amsterdam en exposeert momenteel in de tentoonstelling Veers Licht 2.0. In Museum Veere verzorgt zij zondagmiddag de workshop ‘Tekenen met Veers Licht’. Bewapend met een vissersstoeltje, zonnepetje en/of paraplu leren deelnemers de fijne kneepjes van het tekenvak. Zondag, vanaf 11.00 uur in Museum Veere (aanmelden vooraf verplicht).

Benefietconcert
Zaterdagavond 29 oktober organiseert Stichting De Rijckere-orgel 1776 een benefietconcert rondom een bekend werk van Johann Sebastian Bach. Andre Poortvliet brengt Das wohltemperierte Klavier, een stuk dat Bach precies 300 jaar geleden componeerde. Zaterdag 29 oktober, 19.30 uur in de St. Augustinuskerk in Middelburg.

Lezing ‘Toekomstmuziek’
Neurowetenschapper en jazzmuzikant Artur Jaschke brengt in kaart wat er in onze hersenen gebeurt als we improviseren en muziek beluisteren of beoefenen. Levenslang moeten mensen zich volgens hem trainen in het maken van intuïtieve beslissingen. De lezing zal plaatsvinden op dinsdag 1 november om 19.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal.

Onda meets Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen is een van de meest veelzijdige operazangeressen van Nederland. Ze combineert haar overtuigend zangtalent met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Samen met ONDA Nieuwland brengt zij zaterdagavond een afwisselend muzikaal programma dat bestaat uit bekende en minder bekende opera- en musicalmelodieën. Zaterdag 29 oktober, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Muzikale reis Kunst en Eer
Zaterdagavond 29 oktober geeft het harmonieorkest van Kunst en Eer vanaf 20.00 uur een najaarsconcert in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. Een programma met onder meer medleys van Charles Aznavour en Queen, een ragtime, marsen en solopartijen.


De uitgaanstips van Donderdag 20 oktober:

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen
Wanneer: t/m 29 oktober. Locatie: diverse locaties in Zeeuws-Vlaanderen. Editie: 34. Programma: o.a. Berliner Symphoniker, Amsterdam Sinfonietta, Neue Philharmonie Westfalen, Carel Kraayenhof, Sinfonia Rotterdam.

Avond van de Poëzie
De negende editie van De Avond van de Poëzie zal plaatsvinden in Groede. Er zijn voordrachten van Bianca Boer, Maarten Buser en Hester Knibbe en muziek van Broeder Dieleman. Boer is een veelzijdig schrijver, naast poëzie schrijft zij ook proza en theaterteksten. Buser is dichter en kunstcriticus en Knibbe kreeg vele prijzen voor haar dichtwerk. Broeder Dieleman is een singer-songwriter die zingt in het Zeeuws. Zaterdag 22 oktober, 20.00 uur in Galerie de School in Groede.

Voltage
Rockband Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen (die bekendheid kreeg met zijn deelname aan The Voice of Holland Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Voltage maakte inmiddels drie albums, waarvan 'It's About Time' uit 2020 het laatste is. Na meerdere eigen clubtours en optredens op festivals als Paaspop en de Zwarte Cross zijn ze vrijdagavond 21 oktober vanaf 21.00 uur te zien bij Brogum in Zierikzee.

Guido Weijers
Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan 10 keer De Oudejaarsconference op nationale televisie mag doen. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record. Voor de 11e keer vat de cabaretier het jaar pijnlijk grappig samen. Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken. Vrijdag 21 oktober komt hij om 20.00 uur met een try-out naar het Scheldetheater in Terneuzen.

Story of Johnny Cash
Alexander Broussard neemt het publiek vrijdag mee langs de prachtige muziek, het woelige leven en de indrukwekkende carrière van muzieklegende Johnny Cash. Het huwelijk met June Carter, alcohol- en drugsverslavingen, het legendarische concert in de San Quentin gevangenis, het komt allemaal voorbij. Broussard neemt zanger en gitarist Robbert H. Reijenga mee om de bekende liederen van Cash te zingen. Vrijdag 21 oktober, 20.00 uur in De Vroone in Kapelle.

Amsterdam Klezmer Band
De Amsterdam Klezmer Band bestaat 25 jaar. In het Ledeltheater in Oostburg brengt de groep vrijdagavond een afwisselend programma, van melancholie tot opzwepende Klezmer. Theatraal versterkt door de visuele inbreng van kunstenaar Martin Draax.
In Some Kind of Golem vertellen zeven eigenzinnige muzikanten, ieder vanuit een eigen perspectief, een dynamisch en collectief verhaal.

Schemerleven
Jaap Robben, bekend geworden door zijn boeken Birk en Zomervacht, presenteert dinsdagavond 25 oktober zijn nieuwe roman Schemerleven in Porgy en Bess in Terneuzen. Het werk van Robben is al veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Lennon & McCartney
Two of Us is een intiem en ontroerend eerbetoon aan John Lennon en Paul McCartney. In het Ledeltheater in Oostburg wordt het publiek donderdagavond 20 oktober door Jop Wijlacker en Dennis Kolen getrakteerd op een reis door het leven van het meest succesvolle schrijversduo allertijden.

Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler’
Op zondag 23 oktober openen de deuren van het kerkje in Waterlandkerkje wagenwijd voor Wouter Vandenabeele en Tom Theuns.  De muziek balanceert tussen vernieuwing en traditie, kracht en verfijning en tussen droom en realiteit. De mengeling van gemis, nostalgie en verlangen naar een plek in het onderbewuste, versterkt door het gevoel opgesloten te zitten tijdens een lockdown; als het ware als vogels die niet mogen vliegen naar verre landen en er enkel over dromen en ‘zingen’.De uitgaanstips van Donderdag 6 oktober

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen
Wanneer: 7-29 oktober. Locatie: diverse locaties in Zeeuws-Vlaanderen. Editie: 34. Programma: o.a. Berliner Symphoniker, Amsterdam Sinfonietta, Neue Philharmonie Westfalen, Carel Kraayenhof, Sinfonia Rotterdam.

After Summer Festival
Sinds 2017 wordt Vlissingen jaarlijks getrakteerd op het Summer Festival. Eerder vonden er edities plaats in de Machinefabriek en op het Arodaveld. Voor de editie van 2022 wordt uitgeweken naar een datum in de nazomer en naar een andere locatie, het Nollebos aan de President Rooseveltlaan 2. Op het podium komen enkele bekende artiesten, waaronder Jonna Fraser, $hirak, BIGGI en Bryan MG. Zaterdag 8 oktober, vanaf 16.00 uur in het Nollebos in Vlissingen.

The Fiddle Case uit Ierland
Groede Live! presenteert een concert van The Fiddle Case. De Ierse folkband bestaat uit Eoin O’Neill, Adam Shapiro en de broers Jon & Kieran O’Connell. Vrijdag wordt de band in Groede aangevuld met Job Cornelissen. De band geeft een eigentijdse invulling aan populaire, traditionele muziek. In november 2016 bracht The Fiddle Case het album ‘Audio Incense’ uit. Hierop stond het nummer ‘Liscannor Bay’ dat razend populair werd en bij veel gelegenheden in Ierland wordt gespeeld. Vrijdag 7 oktober, 19.45 uur in de Grote Kerk Groede.

Roue Verveer
Met zijn negende avondvullende cabaretshow ‘Zo goed als nieuw’ trekt Roué Verveer (o.a. bekend van de Comedy Train, Gabbers en diverse TV-programma’s) langs de Nederlandse theaters. Vrijdagavond 7 oktober speelt hij in Theater de Mythe en mag het publiek een flinke portie optimisme en een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen en zelfspot verwachten. Vrijdag, 20.00 uur in Theater de Mythe in Goes.

Cor Bakker en Fay Claassen
Eén plus één kan veel meer zijn dan twee, dat is het idee achter de samenwerking tussen pianist Cor Bakker en zangeres Fay Claassen. Bij het theaterconcert ‘Cor-i- Fay’  geven ze de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er Nederlandse juweeltjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en Klein Orkest, maar ook internationale successen van Cole Porter en John Lennon. Vrijdag 7 oktober, 20.00 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.

Cesar Zuiderwijk
Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist Peter Shoulder (o.a. Winterville) en gitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen muziek te maken. Het viertal is vrijdagavond te zien in De Spot in Middelburg.

Eeuw van de Leeuw
De Zeeuwse actrice Barbara Kouwijzer speelt in het toneelstuk ‘Eeuw van de Leeuw’ vier rollen, die van Marie, Jo, Anna en Lily. Moeiteloos schakelt ze tussen alle personages en emoties. Zondag 9 oktober is het stuk om 15.30 uur te zien in De Verwachting in Ritthem, een dag eerder om 20.00 uur in het dorpshuis van Sint Laurens.


De tips van Donderdag 29 september:
Martijn Kardol
Cabaretier Martijn Kardol speelt zaterdag zijn show ‘De situatie’ in Kapelle. Als eerste cabaretier ooit won hij in één theaterseizoen alle prijzen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd overladen met lovende reacties en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’. Zaterdag 1 oktober, 20.00 uur bij Kapelle Cultureel in De Vroone in Kapelle.

Iain Matthews & BJ Baartmans
Tijdens de pandemie begonnen Iain Matthews en BJ Baartmans opnieuw samen te werken. Dat resulteerde in een serie nummers waarin ze hun bespiegelingen op de coronacrisis de vrije hand lieten. Somber of troostrijk, verontrustend of juist berustend. De verzameling liedjes wordt omschreven als Americana met een avontuurlijk en kleurrijk randje. Op 7 oktober komen de heren naar Nieuw en St. Joosland, zaterdag 1 oktober spelen ze vanaf 20.30 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.

Benefietconcert
Stichting De Rijckere-orgel 1776 orgniseert een benefietconcert rondom een bekend werk van Johann Sebastian Bach. Andre Poortvliet brengt Das wohltemperierte Klavier, een stuk dat Bach precies 300 jaar geleden componeerde. Het concert is een unieke gelegenheid om Bachs cyclus van preludes en fuga’s live te horen. Zaterdag 1 oktober, 20.00 uur in de St. Augustinuskerk in Middelburg.

Dolly Dots
Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze met alle plotselinge bekendheid om? Waar de Dolly Dots ook terechtkwamen en wat ze ook deden, het was altijd een krankzinnig circus. Een intieme avond met ouder wordende tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. Met Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers. Vrijdag 30 september, 20.00 uur in het Scheldetheater Terneuzen.

De Andersons en Jp De Klerk in De Wegwijzer
Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld. Zaterdagavond zingen ze in Theater de Wegwijzer in Nieuw en St. Joosland, een dag later staat in datzelfde theater JP deKlerk op het programma. Hij komt samen met een strijkkwartet.

Trapeze
In Theater de Mythe in Goes is woensdag 5 oktober de inventieve komedie Trapeze te zien. Bas Hoeflaak en Peter Blok spelen trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Het blijkt het startpunt van vele vragen en vertrouwenskwesties.


De tips van woensdag 7 september:

De Pest er in
De Rederijkers brengen het historisch theaterspel: De Pest er in – code zwart. Een gedramatiseerd verhaal van een waargebeurde geschiedenis. Een productie opgedeeld in tien scènes, die spelen in een authentiek decor. Het publiek wordt mee terug genomen naar 1666. Het jaar waarin Zierikzee voor de vierde keer in korte tijd wordt getroffen door de pest. Het stuk wordt gespeeld in het gebied tussen parkeerplaats Havenpoort en haven ’t Sas in Zierikzee, de première is woensdag 7 september, daarna ook te zien op 8, 9 en 10, 14, 15, 16 en 17 september om 20.00 uur.

Summerfestival Goes
De parkeerplaats van het Omnium in Goes wordt volgende week zaterdag omgetoverd in een festivalterrein. Het Summerfestival Goes heeft een aanbod met enkele bekende DJ’s en artiesten van eigen bodem. Emma Heesters, Cristian D en Tony Junior staan allemaal op het hoofdpodium.  Zaterdag 10 september, vanaf 14.00 uur bij Omnium Parking, Zwembadweg in Goes.

Drum ’n Bass in Your Face
Tijdens de voorgaande 33 edities van Drum ’n Bass in Your Face traden o.a. Black Sun Empire en State of Mind op. Deze editie komt een groot opkomend talent uit Engeland naar De Spot, Mollie Collins. De DJ begon haar carrière in 2015 en mixen van  Collins worden gedraaid op de grote radio stations van de UK zoals BBC Radio One. Vrijdag 9 september, 21.00 uur in De Spot in Middelburg.

Henry van Loon
Op zaterdag 10 september start het nieuwe theaterseizoen bij Zeelandtheaters met een optreden van cabaretier Henry van Loon. In Schouwburg Middelburg geeft hij een show vol van kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme.


De tips van Donderdag 1 september:

The Barnill Brothers
‘A Better Place’ is een debuutalbum geschreven door twee dertigers die bezorgd zijn om de onzekerheden van deze tijden, verlangend naar een beter leven en een diepe hap zuivere lucht. De stemmen en gitaren van de Barnill smelten samen tot één geheel, ondersteund door een sterke ritmesectie met Lara Rosseel op contrabas en Yves Peeters op drums. De sfeer wisselt af tussen intimistische verhalen rond het haardvuur en pittigere songs met een hint van blues. Zaterdag 3 september, 20.00 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.

Koudekerke uit de Kunst
Voor de 15e keer wordt dit jaar de Kunstroute Koudekerke georganiseerd. Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 september zullen zo’n 30 kunstenaars hun kunstwerken (beelden, schilderijen, keramiek, fotografie, sieraden etc.) exposeren op 15 locaties, verspreid over Koudekerke en Dishoek.


De tips van DONDERDAG 11 AUGUSTUS:
Kindervoorstelling Hans & Grietje
Hans en Grietje is een van de bekendste sprookjes van de gebroeders Grimm en ook de opera die Engelbert Humperdinck daarop baseerde is onverminderd populair. Dutch Opera brengt de kindervoorstelling Hans & Grietje, speciaal voor kinderen, in de openlucht. Zaterdag, vanaf 14.30 uur aan de achterkant van de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Vivezza Trio
Al bijna 15 jaar brengen violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen levendige en opgewekte muziek in sprankelende, kleurrijke programma’s. Door deze jarenlange ervaring zijn zij perfect op elkaar ingespeeld. Het trio verbindt muziek en publiek door gesproken toelichtingen. Na hun gezamenlijke studie aan het conservatorium besloten ze samen door te gaan als professioneel ensemble Vivezza Trio. Woensdag 17 augustus, 20.00 uur in de Dorpskerk in Oostkapelle.

Zomerse klanken
Trio Sol y Luna, onder leiding van de uit Middelburg afkomstige violiste Indra van Hal, heeft een uitgebreid repertoire van de meest gevarieerde zonnige muziek uit Zuid-Amerika, Spanje en Mexico. Uiteraard bekende nummers maar ook onbekend en op verzoek. Zo brengt ze romantische Bolero's, de swingende Son Cubano en opzwepende Rumba's met een sprankelende overgave. Zondag 14 augustus, 15.30 uur in het Molenwaterpark in Middelburg.

Boekholt & Bartelsman
Heerlijke wijn in oude zakken, zo heet het concert van Maaike Boekholt (op viola da gamba) en Norbert Bartelsman (op clavecimbel). Boekholt gaf als soliste en continuospeelster zij vele concerten over de hele wereld. Ze is actief in verschillende kamermuziekensembles. Ook Bartelsman is een ervaren muzikant. Hij studeerde orgel en klavecimbel op het Brabants Conservatorium, geeft concerten in binnen- en buitenland en maakte diverse Cd-opnamen. Zaterdag 13 augustus, 15.30 uur in het Oude Stadhuis in Tholen.

Ierse Muziek
‘In den Wijngaard’ aan de Smedekensbrugge 34 in Aardenburg verwelkomt vrijdag 12 augustus om 20.00 uur Grandpa Rob and Friends. Drie Nederlanders die Ierse muziek spelen alsof ze uit een echte Ierse pub zijn geplukt. Rob Geeraedts (o.a. banjo), Marieke Smallegange (o.a. viool) en Tom Versprille (gitaar) bouwen een Iers feestje.

Zomer Festival
Het Zomer Festival in Retranchement brengt volgende week een keur van artiesten naar de Markt in Retranchement. Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zijn er optredens van o.a. Johnny O.K, Tim Roos, Mensenkinderen en Potential Wonder.


De tips van DONDERDAG 4 AUGUSTUS:

Consort of Voices
Sopraan Heleen Goeminne is a.s. woensdag de soliste bij het concert van barokensemble Consort of Voices. Georg Friedrich Händel verbleef rond 1707 enkele jaren in Rome, waar hij vele cantates voor sopraan schreef, gebaseerd op Italiaanse teksten. Deze cantates lijken op operascènes of soms zelfs op kleine opera’s. Heleen Goeminne is met haar operaervaring de ideale sopraansolist om deze dramatische muziek opnieuw tot leven te wekken. Woensdag 10 augustus 20.00 uur in de Grote Kerk in Veere.

Latino BM Royale
Latino BM Royale is een formatie die het moderne Westen en het swingend Latin in haar songs verwerkt. Het repertoire is Spaans-, Engels-, Surinaams- en Nederlandstalig en de band speelt o.a.Top40, Latin, Pop, salsa en merenque. Ze zijn te horen en te zien op het Kunstenfestival Aardenburg. Zaterdag 6 augustus, 20.00 uur, In den Wijngaard, Smedekensbrugge 34 in Aardenburg.

Jazzfestival
Drie jaar geleden vond de eerste editie plaats van het Jazzfestival in Zierikzee. Aankomende zaterdag is eindelijk het vervolg. Op verschillende horecalocaties in de stad, waaronder De Banjaard, De Biet, De Werf en De Proeverij zijn optredens van uiteenlopende jazzbands. Tijdens de eerste editie zaten de terrassen vol en werd genoten van optredens van o.a. No Longfields Jazzcrackers en Jurbana. De organisatie hoopt het succes van toen te evenaren. Zaterdag 6 augustus, vanaf 14.00 uur op diverse locaties in Zierikzee.

Esther Apitulay
Esther Apitulay is een altvioliste die vaak optreedt in de Zeeuwse Concertzaal. Samen met de innovatieve en veelzijdige jazz accordeonist Rik Cornelissen brengt zij een programma met zomerse klassieke en jazz nummers. Een reis van Bach naar Salut d’Amor van Elgar en via Piazolla naar Autumn Leaves van Duke Ellington. Een concert met nieuwe mogelijkheden, nieuwe geluiden en nieuwe ideeën. Zondag 7 augustus 15.30 uur in het Molenwaterpark in Middelburg.

Open Atelierroute Tholen
Tijdens de Open Atelierroute is kunst te ontdekken van Thoolse bodem op de plekken waar het gemaakt is. De ateliers van 19 Thoolse kunstenaars zijn in augustus en september op de eerste zaterdag van de maand geopend voor publiek tussen 11.00 en 16.30 uur.

Arno van Wijk
Het middagpauze orgelconcert op vrijdag 5 augustus (12.00 uur) in de Sint Jacobskerk in Vlissingen zal worden verzorgd door Arno van Wijk, de stadsorganist van Goes. Een dag later is Van Wijk te beluisteren in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, dat concert begint om 13.30 uur.


De tips van DONDERDAG 28 JULI:
PeeRock
PeeRock is een eendaags festival dat altijd op de laatste zaterdag van juli wordt gehouden in Colijnsplaat. Dit jaar staan uiteenlopende artiesten geprogrammeerd, van de jonge band Men tot Smelly Kitchen en van Hippe Gasten tot The Hillbilly Moonshiners. Headliner op het Noord-Bevelandse muziekfestival is The Kik, de band rondom de bekende zanger Dave von Raven. Zaterdag, vanaf 15.00 uur bij de Oude Haven in Colijnsplaat.

Broers Daems
Emile Daems en zijn broer Arthur musiceren al vanaf jonge leeftijd samen. Hun kamermuziekavontuur begon in hun tienerjaren als vierhandig pianoduo. Meer recent richtten ze samen een pianotrio op, en treden ze eveneens regelmatig op als duo. Het is in deze bezetting dat ze in juni 2019 het concours Musiq3 wonnen, met een uitvoering van de Ravel Duo Sonate. Ze brengen komende week op viool en cello werken van o.a. Bach en Ravel. Woensdag 3 augustus, 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Nieuwvliet.

Aart en Helma Kot
In de serie zomerconcerten in Tholen geven a.s. zaterdag Aart Kot (orgel) en Helma Kot (mezzosopraan) een zomerconcert op het Van Dam orgel in de Preekkerk in Tholen. De wortels van Aart liggen in Tholen waar hij al op jeugdige leeftijd orgellessen kreeg. Zijn vrouw Helma heeft zich als autodidact ontwikkeld tot mezzosopraan met een gevarieerd repertoire van licht klassiek tot opera. Zaterdag, 14.30 uur in de Preekkerk in Tholen.

Gitaartrio Por el Amor de Dios
Por el Amor de Dios is een nieuw gitaarensemble, bestaande uit Karl Stroobant, Willem-Jan Lauwers en Bart Venken. Na jaren ervaring in allerlei bezettingen op honderden podia vonden deze jongemannen elkaar in hun kijk op muziek. Ze gingen op zoek naar de essentie van wat klassieke muziek voor hen zou kunnen zijn. In Oostkapelle brengen ze ontroerende meesterwerken waar een persoonlijk verhaal achter schuilt. Woensdag 3 augustus, 20.00 uur in de Dorpskerk in Oostkapelle.

Marit Trienekens
Tijdens het Kunstenfestival Aardenburg zijn er enkele concerten onder de noemen ‘Muziek in de Tuin’. Zondag om 15.00 uur zal singer-songwriter Marit Trienekens een optreden verzorgen in de tuin van de Fam. Neefs aan de Weststraat 84 in Aardenburg.

Jan Hage
Jan Hage is een van de meest virtuoze organisten van Nederland. Als organist is hij verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Dinsdag 2 augustus vanaf 20.00 uur is hij te zien en te horen in de Nieuwe Kerk in Middelburg.


De tips voor DONDERDAG 14 JUlI:

Weekend Cowboys
Weekend Cowboys is een doldwaze toneelkomedie van de Sven de Ridder Company. Donderdagavond 14 juli was de première van het stuk dat het publiek meeneemt naar het Wilde Westen. De voorstelling  is nog te bekijken in Theater Elckerlyc op 15, 16, 17, 22, 23, 24, 29, 30 en 31 JULI en op 5, 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20 en 21 AUGUSTUS.

Muziekfestival Nisse
Al sinds 1998 kent Nisse een zomerfestival middenin het dorp. De opzet is door de jaren heen veranderd van een klein dorpsfeest in een driedaags festival met een variëteit aan artiesten, kunstenaars, lifestyle en vintage markt en oldtimers. Op vrijdag is er een akoestisch concert van De Dijk coverband Dubbel-D, zaterdag staan o.a. Squander Squad, Dowwen Heze, Rhythm&Booze, Girls Go Ska en oud-profvoetballer Bjorn van der Doelen op het podium. De afsluitende zondag zijn er optredens van Betty’s Doghouse, The 5-O-Matics en Los Killer Tones. Vrijdag, zaterdag en zondag op het Dorpsplein in Nisse.

Stephanie Struijk
Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhalen in haar liedjes. Ze is bekend geworden onder de naam ‘Stevie Ann’. Op 18-jarige leeftijd bracht ze haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Het album werd beloond met een Zilveren Harp. Sinds enkele jaren zingt ze onder haar eigen naam in het Nederlands. Samen met bassist Reyer Zwart en gitarist Bernard Gepken zal ze veel Nederlanstalige liedjes spelen, zoals ‘Fijn zo’ en ‘Alsof je hier nog bent’. Zaterdag om 20.30 uur in de Grote Kerk Groede.

Italiaanse muziek
Het Mealli Trio komt in het kader van de ‘Zomeravondconcerten aan Zee’ naar Waterlandkerkje. Het trio, bestaande uit Wouter Mijnders (Violone), Tomasz Plusa (Barokviool) en Regina Albanez (Theorbe) speelt Italiaanse muziek met een emotionele lading. Ze brengen een programma uit de periode 1600-1700 met o.a. muziek van de componist Giovanni Mealli. Woensdag 20 juli, 20. 00 uur in ’t Kerkje van Waterlandkerkje.

Middagpauzeconcert
De Italiaanse organist Francesco Cera verzorgt vrijdag om 12.00 uur het middagpauze concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Cera wordt internationaal erkend voor zijn uitvoeringen van 17e- en 18e-eeuwse klaviermuziek en is een van de toonaangevende specialisten op het gebied van de muziek van Girolamo Frescobaldi.

Façade
Bij CBK Zeeland zal zaterdag om 13.30 uur de feestelijke opening plaatsvinden van Façade 2022. De beeldententoonstelling onderzoekt de vrijheden van onze samenleving, en stelt de vraag in hoeverre beeldvorming of uiterlijk vertoon onvrijheden maskeren.


De tips voor DONDERDAG 7 JUlI:

Dayna Kurtz
Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter. Ze komt oorspronkelijk uit New Jersey, maar woont tegenwoordig in New Orleans en beschikt over een krachtige stem, Meestal begeleidt Kurtz zichzelf op (slide)gitaar. In haar nummers zijn invloeden van folk, rock, jazz, country, wereldmuziek, chanson en blues terug te vinden. Behalve eigen composities, neemt ze graag haar eigen versies van oude klassiekers op om deze terug uit de vergetelheid te halen. Vrijdag, 20.00 uur in de Oostkerk in Middelburg.

Popkoor Seaside Rendez-Vous
Om het 20-jarig bestaan te vieren geeft Popkoor Seaside Rendez-Vous zaterdag 9 juli een 2 uur durend jubileumconcert in Zierikzee. De zangers en zangeressen van het koor zijn tussen de 18 en 60 jaar en komen uit heel Zeeland. Op het programma staan klassiekers als Imagine van John Lennon en I just can’t stop loving you van Michael Jackson. Zaterdag, 20.00 uur in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Creativiteitsstrijd
MLoW Musical presenteert de creativiteitsstrijd. Een bijzonder verhaal waarin kinderen en volwassenen samen voor het voetlicht treden. Een musical over een land waarin economische tegenslagen verwerkt moeten worden, er is geen tijd voor creativiteit. Het wordt zelfs door de regering verboden. Hierdoor ontstaat er een heuse creativiteitsstrijd. De reactie van de patiënten zorgt voor bijzondere scenes met humor en creativiteit. Zaterdag, 15.15 en 19.15 uur in de Schouwburg in Middelburg.


Festival De Ballade
Diggy Dex, Mart Hoogkamer, Kraantje Pappie, Bizzey, Antoon en de Lamakertta’s treden komend weekend op in Zeeland, op een bijzondere locatie. Festival de Ballade wordt gehouden op het ‘Kopje van Kanada’, een plek tussen het Terneuzense sluizencomplex en de ingang van de Westerscheldetunnel. Een prachtige plek aan het water, waar het publiek de schepen bijna aan kan raken. Op vrijdag is het festivalterrein geopend vanaf 17.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.


Muziekvereniging Excelsior Cadzand
Steeds Hoger, zo heet het concert dat Christelijke Muziekvereniging Excelsior Cadzand vrijdag om 19.30 uur zal geven. Op de Markt in Retranchement maken de 50 muzikanten er een speciale show van en gaan ze letterlijk de hoogte in.


Isabel Provoost
De Middelburgse zangeres Isabel Provoost, bekend geworden bij The Voice Kids en The Voice of Holland, zingt zaterdag vanaf 20.00 uur in de Oostkerk in Middelburg. Ze speelt veel nummers van haar nieuwste album Flowerchild.


De tips voor DONDERDAG 30 JUNI:

Concert at Sea
Op de openingsdag van Concert at Sea zullen vandaag o.a. Diggy Dex, Meau, Flemming, Kensington, Miss Montreal en Maan het podium betreden. De komende dagen zijn ook artiesten als The Script, Krezip, Di-Rect, Suzan & Freek, S10 en Davina Michelle te zien op het festival.

Puur Natuur
Op een nieuwe locatie, Park De Mirakel in Goes, is zaterdag een nieuwe editie van het Puur Natuur Festival. Het thema dit jaar is Vikingen, waardoor het hele park zal veranderen in een echte Viking wereld. Er zijn optredens van o.a. Clear Clamour en Super Natural Selection, maar er is ook ruimte voor kunst en theater. Zaterdag, vanaf 12.00 uur bij Park De Mirakel in Goes.

Metal Night
De ultieme metal coverband The Covernant zorgt zaterdag voor een intense avond in Vlissingen. Ze nemen het publiek mee naar de hoogtijdagen van de metal met o.a. nummers van Slayer, Metallica, Sepultura, Iron Maiden, Judas Priest, Anthrax, Machine Head, Motörhead, AC/DC, Ozzy Osbourne en Pantera.  Een avond in het teken van headbangen en luchtgitaar spelen. Zaterdag, 21.00 uur in De Piek in Vlissingen.

Festival Zeeland Klassiek
Festival Zeeland Klassiek is een internationaal kamermuziekfestival op diverse locaties in Zeeland, met als artistiek leider Lisa Jacobs. Voor deze editie staat het thema 'De klank van water' centraal. Onder andere de beroemde celliste Harriet Krijgh, bariton Raoul Steffani, pianiste Lauma Skride, altviolist Marc Sabbah (solo Belgian National Orchestra), het Syrène saxofoon kwartet en Belgian Brass vervullen een prominente rol tijdens het festival. Van 1  t/m 10 juli op diverse locaties.

Kunst & Cultuurroute
Zondag 3 juli openen de deelnemers van de Kunst & Cultuurroute Middelburg hun deuren. Publiek is welkom tussen 13.00 en 17.00 uur, deelnemers zijn te herkennen aan de vlag met het logo van de Kunst & Cultuurroute.

Spontaan
In ’t Schallemaaj in Ossenisse staat a.s. vrijdag om 20.30 uur een optreden op het programma van de band ‘Spontaan’. Bandleden Jules Petiet, Francoise Eier, Ivo de Zeeuw en Sandro Lefevre spelen bekende covers en maken er spontaan een feestje van.

De tips voor DONDERDAG 23 JUNI:

Korte verhalen over Watersnoodramp
Acteur en toneelmaker Helmert Woudenberg kruipt vrijdag tweemaal in de rol van de beroemde schrijver Simon Carmiggelt. Van 1947 tot 1975 schreef Carmiggelt elke dag een kort verhaal waarin hij waarnemingen van ontmoetingen met andere mensen op papier zette. Tien van deze verhalen gaan over de Watersnoodramp. Helmert Woudenberg draagt deze stukken - soms verdrietig, soms ontroerend – voor op een sprekende wijze. Vrijdag, 15.00 en 19.00 uur in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Waanzee
Waanzee is de nieuwste voorstelling van het Rosa Ensemble. Twee drummers, twee bassisten, twee gitaristen en twee zangers staan garant voor hoge energie, stuwende grooves en extatische zangpartijen. Elementen uit punk, funk en zelfs barok onderbreken de rauwe rockbasis. De frontman (Rex) wil de wereld veranderen, zijn idealen: een betere en duurzame wereld, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Vrijdag, 21.00 uur in ’t Beest in Goes.

De Koning, de Vluchteling en zijn Viool
Het Zeeuws Orkest produceert regelmatig verhaalconcerten vanuit een educatieve doelstelling. Normaal gesproken alleen te zien op scholen, maar nu ook voor publiek. De Koning, de Vluchteling en zijn Viool (een actueel sprookje voor kinderen van 10-15 jaar) is een stuk waarin de nadruk ligt op muziek als verbinding tussen culturen. Het concert met 8 musici en een verteller geeft ontroering, betrokkenheid en discussie. Zondag, 15.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

De Koning, de Vluchteling en zijn Viool

Orgelconcerten in Oostkerk
De komende maanden staan er een reeks orgelconcerten op de planning in de Oostkerk in Middelburg. Op het historische De Rijckere-orgel zal woensdag 29 juni Reitze Smits om 20.00 uur het spits af bijten. Donderdag is er een lunchconcert van Janno den Engelsman. Later zullen ook internationale pianisten in de Oostkerk spelen, zoals Léon Berben uit Duitsland (woensdag 13 juli) en Jean-Luc Ho uit Frankrijk (woensdag 27 juli).

Flamenco
Dansschool Flamenco Del Campo presenteert Moda Flamenco, een dansspektakel waar liefde voor flamenco, muziek, kunst en mode centraal staan. Zaterdag om 20.00 uur is de voorstelling van volwassenen, zondag om 14.00 uur het optreden van volwassenen en kinderen in Den Dullaert in Hulst.

CD Release Herman Brock Jr.
Het nieuwste album van Herman Brock Jr heet Devianto. Het is de opvolger van het zeer succesvolle ‘The Old World’, dat de bluegrassmuzikant uit Terenuzen een optreden op Lowlands opleverde. Zaterdag, 21.00 uur presenteert de zanger zijn nieuwe songs in Porgy en Bess in Terneuzen.

Roder Jongenskoor
Voor het eerst reist het Roder Jongenskoor uit Groningen af naar Zeeland. Zaterdag brengt het in de Grote- of Nicolaaskerk in Brouwershaven een gevarieerd programma. De jonge talenten zingen liederen van Engelse bodem, o.a. Brewer, Bairstow, Wood en Greene, maar ook werken van De Klerk, Fauré en Mendelssohn komen voorbij. Zondagmiddag werkt het jongenskoor vanaf 16.00 uur mee aan de Choral Evensong in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.De tips voor DONDERDAG 16 JUNI:

The Lasses
Sterke harmonieën en loepzuivere zang maken The Lasses (‘Schots voor ‘De Meisjes’) tot een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. Margot Merah en Sophie ter Schure reizen met hun folkballades de wereld over. De bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhran, gitaren en tenor-ukelele, passen perfect bij de gevoelige liedjes die ze brengen. Zaterdag, 20.30 uur bij Podium Razzmatazz in Oost-Souburg.

Malford Milligan
Soul & blueszanger Malford Milligan uit Austin, die qua sound vergeleken wordt met grootheden als Otis Redding, Al Green en James Carr, werd bekend als frontman van de band Storyville. Als zanger werd hij acht keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. De muziek van Milligan en zijn Nederlandse all-starband The Southern Aces is soulful, rootsy, intens en intiem. Vrijdag, 21.00 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

Accordeonmuziek
De Zeeuwse Accordeon Vereniging ‘Concertina en het Duitse orkest ‘Das Akkordeon-Orchester Hürth-Gleuel’ geven zaterdag gezamenlijk een openluchtconcert. Op het programma staan zowel klassieke- als licht klassieke stukken. De unieke samenwerking tussen beide verenigingen is ontstaan door een toevallige ontmoeting tussen leden van het Duitse en het Zeeuwse orkest in 2018 in Middelburg. Het concert vindt zaterdag plaats voor de kerk in Domburg en begint om 13.00 uur.

Dromen vangen
De leerlingen van Balletschool Petrella Lion staan de komende dagen vier keer op de bühne met de voorstelling ‘Dromen vangen’. Vrijdag 19.00 uur, zaterdag 13.30 en 19.00 uur en zondag 15.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Yperman en BigBand
De WesterscheldeBigBand uit Terneuzen brengt een programma van hedendaagse en speciaal voor het orkest gearrangeerde jazzmuziek. Zangeres Karen Yperman zal medewerking verlenen aan het concert dat gepland staat voor a.s. zondag om 15.00 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.De tips voor DONDERDAG 9 JUNI:

Zeeuws Orkest met Francis van Broekhuizen
Het Zeeuws Orkest geeft komend weekend een drietal concerten i.s.m. Brabant Koor en de bekende operazangeres Francis van Broekhuizen. Vrijdag zijn ze te zien in Bergen op Zoom, zaterdag in Zierikzee en zondag in Veere. Bekende operafragmenten van o.a. Verdi en Puccini staan op het programma en het orkest speelt ook filmmuziek, waaronder delen uit Star Wars van John Williams. Zaterdag 11 juni, 15.00 uur op het Havenplein in Zierikzee en Zondag 12 juni om 20.00 uur in de Grote Kerk van Veere.

Jan Akkerman
Jan Akkerman is een van de beste en meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Onlangs werd hij 75 jaar en dat viert hij met een serie concerten. Naast zijn rol in groepen als Brainbox en Focus werkte de gitarist samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Concerten van Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Vrijdag, 20.15 uur in het CCXL Theater in Vlissingen.

Kunstschouw
Tijdens Kunstschouw tonen ca. 180 kunstenaars op diverse locaties (kerkjes, boerenschuren, een molen, hofsteden en landgoederen) in Schouwen-Duiveland ruim 1500 kunstwerken aan ruim 10.000 bezoekers. De 27e editie van het evenement opent op vrijdagavond 10 juni met muziek van Hans van Dorp en het Strapatski Ensemble. Kunstschouw is van 12 t/m 19 juni op 34 locaties dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Combattimento
Het ensemble Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van het repertoire, vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. In Vlissingen spelen ze zondag het programma ‘Frizzante’ vol bruisende Italiaanse barokmuziek. Zondag 12 juni, 15.30 uur bij Muziekpodium Zeeland in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Bei Bach Zu Hause
Het Zeeuws-Vlaamse ensemble Collegium Musicum Aerdenburgh verzorgt, in wisselende samenstelling, al geruime tijd jaarlijks een muziekproject. Het programma ‘Bei Bach zu Hause’ bevat werk van zelf, maar ook van tijdgenoten en leerlingen. Zondag, 15.00 uur in Podium van Zaamslag.

Havendagen Tholen
Tijdens de Havendagen in Tholen komen er op zaterdagavond vele bekende artiesten optreden. In de feesttent bij Contre Escarpe spelen vanaf 18.15 uur o.a. Lange Frans, Thomas Berge, Belle Perez en Danny de Munk.De tips voor de week van 19 t/m 25 mei

Ambras
De streektaal van Oost Zeeuws Vlaanderen is zaterdagavond de voertaal in het Podium van Zaamslag. De mannen van Ambras (Piet Scheerders, Jos Neve, Hans en Rob van Bellen) trekken al meer dan 35 jaar door Zeeland, gewapend met gitaren, viool en accordeon. Het repertoire is veelal gebaseerd op verhalen en anekdotes uit de regio, maar ze zingen ook over de liefde, relaties, over drank en over gewoontes. Zaterdag, 20.00 uur bij Podium van Zaamslag.

Sinfonietta String Festival
Komend weekend presenteren Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal en het Veere Museum het Sinfonietta String Festival Zeeland. Amsterdam Sinfonietta brengt een weekend vol strijkersmuziek van wereldklasse, in kleine en grote bezettingen. Het ensemble staat onder leiding van de Duitse violiste Antje Weithaas. Nieuw deze editie is de Muziekroute op zaterdagmiddag. Het publiek maakt in drie intieme concerten op historische locaties in Veere kennis met strijkersmuziek in de kleinste bezettingen. Op Zondag is er kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal en een slotconcert met Olivier Patey in de Grote Kerk Veere. Vanaf zaterdag 14.00 uur in Veere en Middelburg.

Absolutely Floyd
Voor fans van de Britse rockband Pink Floyd staat er een bijzonder concert op het programma in Vlissingen. De tienkoppige band ‘Absolutely Floyd’ brengt een ode aan de wereldberoemde band en speelt het gehele album ‘A Momentary Lapse Of Reason’. Daarnaast zullen de grote hits niet ontbreken. De combinatie van muziek, een prachtige lichtshow en veelal zelf gemaakte videoprojecties, maken het geheel tot een concert van formaat. Zaterdag, 20.15 uur in het CCXL Theater in Vlissingen.

Popkoor Xing
In het Ledeltheater is zaterdag een optreden van Popkoor Xing. Een avond met een live orkest, een 40-koppig koor in sprankelende outfits en muziek om bij mee te swingen. Het koor en de solisten onder leiding van Marjolijn Polfliet brengen muziek van onder andere Queen, Amy Winehouse, Doe Maar en The Eagels. Zaterdag, 20.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Abdij Bier Festival
Stichting Bier in Zeeland (BiZ) organiseert op vrijdag (20) en zaterdag (21 mei) alweer de zevende editie van het Abdij Bier Festival op het Middelburgse Abdijplein. De band Windbroke zal het festival openen en verder zijn er optredens van Golden Hours, The Hoodies en de ANSCD Band.

Caribische jazz
De Caribische eilanden (zoals Jamaica, de Nederlandse Antillen en Cuba) herbergen een schat aan oude melodieën. Een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door het nieuwe jazz kwartet van drummer Lucas van Merwijk. Zondag, 15.00 uur bij Porgy en Bess in Terneuzen.

De tips voor de week van 12 t/m 18 mei

Ronald Goedemondt
Cabaretier en acteur Ronald Goedemondt is o.a. bekend van de comedytrain en het televisieprogramma ‘Sluipschutters’. Met een try-out van zijn nieuwste cabaretshow komt hij naar Rilland. Het wordt een dubbelprogramma, want Goedemondt neemt comedytrain-collega Kim Schuddeboom mee. De meester van de stand-up samen op het podium met een ontwapenend talent. Woensdag 18 mei, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in Rilland.

Liedjes zonder woorden
Camerata Trajectina brengt in het instrumentale programma ‘Liedjes zonder woorden’ een ode aan de onsterfelijke melodieën van de Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar muzikale vrienden op los. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s. Vrijdag, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Meiden van Los
In ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in een goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Lusten en Lasten is de vijfde voorstelling van de muzikale cabaretformatie LOS, die bestaat uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij. Het onderwerp dat centraal staat ‘Hoe ziet het perfecte leven er uit?’ Zaterdag, 20.30 uur in De Vroone in Kapelle.

Gillepsie Brothers
Sam en James Gillespie koesteren de levende traditie van de Britse volksmuziek. De broers komen uit het uiterste noorden van Engeland (Northumberland) en zijn toegewijd aan de cultuur en traditie van hun land. Als echte troubadours trekken ze door met name Engeland en Frankrijk om hun muziek op grote en kleine volksfeesten ten gehore te brengen. Hun voorkeur: spelen op intiemen en mythische plekken. Zaterdag, 20.30 uur bij Podium Razzmatazz in Oost-Souburg.

‘Bloazen’
Brassband Excelsior en Jeugdorkest IJgenweis geven zaterdag een concert met als titel ‘We kunnen weer Bloazen’. In het Ledeltheater in Oostburg zullen zij vanaf 20.00 uur, o.l.v. dirigenten Stpehen Biebuyck en Frans van Gorsel, het publiek een combinatie van popmuziek, filmmuziek en een vleugje klassiek voorschotelen.

Lezzom
Mannenkoor Lezzom geeft zondag vanaf 11.30 uur een lunchconcert in de Historische Kerk van Souburg. Het koor, bestaande uit 15 mannen brengt a-capella, alle stijlen van muziek met als specialiteit Russische liederen.

Back to Coda
‘Back to Coda’ heeft als thuisbasis Terhole en is opgericht in de jaren 90. De band speelt popmuziek vanaf de jaren 50 en is een graag gezien gast bij Podium van Zaamslag. Zaterdag zijn ze terug met een concert dat om 20.00 uur begint.


De tips voor de week van 2 t/m 9 mei

Mc Donson

Bevrijdingsfestival
In Vlissingen barst donderdag het Bevrijdingsfestival los. Vanmiddag en vanavond zullen aan de Jan Weugkade enkele bekende artiesten optredens verzorgen. Op het hoofdpodium staan o.a. Alain Clark, Joe Buck, Duncan Laurence, Meau en Roxeanne Hazes.  Genoeg Zeeuwse inbreng is er ook, bijvoorbeeld van de Vlissingse rapper Bas de Meijer, maar ook artiesten als MC Donson, Michael Engel en DJ Benjamin Bryan zijn live te bewonderen. Donderdag, vanaf 12.30 uur op diverse locaties in Vlissingen.

Masterclass geluk
Geen cabaret, wel grappig. Daarmee wordt de masterclass over geluk van Guido Weijers aangekondigd. In zijn theatercollege blijft de cabaretier ver weg van zweverig gedoe en belicht hij de wetenschappelijke kant van geluk. Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij en laten zien wat mensen gelukkig maakt en hoe dat te beïnvloeden is. Vrijdag 6 mei, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in het dorpshuis van Renesse.

Michael Jackson
Een choreografisch theaterspektakel, dat is in het kort de show ‘Michael’, een 2 uur durende ode aan de magie van The King of Pop. Danser en zanger ‘Ben’ vertolkt daarin de rol van Michael Jackson, geflankeerd door vier dansers en muzikaal ondersteund door een stevige band. Een reis langs meer dan 30 jaar met de grootste hits van Michael Jackson en The Jackson 5, inclusief Thriller, Beat It, Billie Jean, Man in the Mirror en nog veel meer. Zaterdag 7 mei om 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Vier Jaargetijden
Podium van Zaamslag verwelkomt La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde. Het gezelschap is gestart als een internationaal initiatief van jonge professionele musici uit de hele wereld. Ze spelen ‘De vier jaargetijden’, hét meesterwerk van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi. Elk seizoen wordt op een ongeziene wijze tastbaar gemaakt als een natuurschildering voor het gehoor. Zondag 8 mei, 15.00 uur bij Podium van Zaamslag.

De Rechtvaardigen
De Rechtvaardigen is een concert gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken. Middels een voordracht van Brokken zelf, ingevlochten in muziek voor koor en saxofoonkwartet, wordt het verhaal gebracht van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk, die zijn leven op het spel zette voor de vrijheid van anderen. Zondag 8 mei, 15.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal.

De tips voor de week van 25 april t/m 1 mei

Struisvogels op de Coolsingel
Van 28 april t/m 14 mei brengt Theatergroep Zierik uit Zierikzee ‘Struisvogels op de Coolsingel’ ten tonele. Een indringende voorstellingenreeks over het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. In totaal bevat het zeven monologen van burgerslachtoffers, deels met elkaar vervlochten. De verhalen geven een intiem inkijkje in het leven van gewone burgers rondom een historisch ingrijpende gebeurtenis. De monologen zijn te zien in Theater De Verdieping in Zierikzee. Per speelavond worden 2 of 3 delen opgevoerd. Tijdens de marathondagen op zondag 1 mei en zaterdag 14 mei spelen alle monologen op één dag.

Blues Route Terneuzen
De 18de editie van de Blues Route Terneuzen omvat optredens van een tiental bands. Traditiegetrouw vindt de 'aftrap' plaats in Porgy en Bess, deze keer met een concert van de Chicago Capitols. Onder aanvoering van Erik van Tilburg speelt de band rhythm and blues, muziek uit de jaren vijftig en zestig. Vrijdag, 20.30 uur in Porgy en Bess in Terneuzen.

Aquarium
Het Middelburgs Theater speelt de komende weken de zwarte komedie ‘Aquarium’ van Nathan Vecht. Rein Borcheld, Astrid de Buck, Koen Mijnheer en Ploneke Scholtsz voeren dit satirische stuk op. ‘Aquarium’ toont hoe we in het digitale tijdperk onze privégegevens uit handen geven en hoe we onze vrijheden inleveren. De première is zaterdag 30 april 20.00 uur in het Middelburgs Minitheater.

Gogol & Mäx
Al tientallen jaren trekken de muzikale Duitse clowns Gogol & Mäx de wereld over en brengen ze het publiek in vervoering. Maestro Gogol, de klassiek geschoolde pianist en Mäx, zijn geniale tegenpartij zijn briljante komieken, meesterlijke acrobaten en uitstekende muzikanten. Gogol & Mäx spelen op meer dan 40 verschillende instrumenten en zorgen voor een aaneenschakeling van muzikale en visuele fratsen. In ‘Concerto Humoroso’ brengen ze de beste scenes uit hun carrière. Vrijdag, 20.15 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Nederpop All Stars & Loïs Lane
De Nederpop All Stars voeren het publiek mee terug naar de roots van de Nederpop. Dit seizoen staan ze in het theater met Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane. De zussen brengen hun grootste hits, daarnaast mogen toeschouwers rekenen op de bekendste Nederlandse popklassiekers.  Zaterdag om 20.00 uur in Theater de Mythe in Goes.

Lotte Velvet
Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In haar cabaretvoorstelling geeft zij, doormiddel van muziek, spoken word en personages, een stem aan mensen die controle proberen te houden over een veranderende wereld. Vrijdag, 20.15 uur in De Verwachting in Ritthem.


De tips voor donderdag 24 t/m woensdag 30 maart - Kijk voor een compleet overzicht op zeeuwsecultuuragenda.nl

Mike Boddé
ZIERIKZEE Samen met Tom Beek en Niels Tausk geeft Mike Boddé een uniek concert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Zaterdag, vanaf 14.30 uur speelt de pianist - en voormalig cabaretier - een programma van eigen stukken en klassieke werken op aanvraag.

JW Roy

GROEDE JW Roy zingt in het Engels, Nederlands of in het Brabants. Welke taal het ook is, de singer-songwriter speelt vooral liedjes vanuit zijn hart. Tijdens zijn optredens en in zijn nummers vertelt hij over zijn oude dorp, zijn gerafelde hart en zijn zuidelijke ziel. Zijn bekendste vertolking is het nummer Treur Niet (ode aan het leven), samen met rapper Diggy Dex. Maar JW Roy heeft nog veel meer betoverende liedjes. Zaterdag, 20.30 uur in de Grote Kerk van Groede.

Talents & Starz
KAPELLE Kapelle Cultureel en Jong Kapelle organiseren de talentenavond Talents & Starz. Jeugdige talenten, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, krijgen tijdens deze avond een groot podium om hun talenten te presenteren. Na de pauze zijn er optredens van singer-songwriter Stan Bor (uit Vlissingen), Dax Hovius (winnaar van de Voice Kids 2020) en Joe Buck (deelnemer aan de Beste Zangers in 2021). Zaterdag, 19.00 uur in De Vroone in Kapelle.

Mensenkind
OOSTBURG Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen. In ‘Mensenkind’ verbind Van Bavel het werk van de bekende Nederlandse zanger met haar eigen verhalen en observaties. Begeleid door haar pianist Dirk Flatau zingt ze op eigen wijze klassiekers als ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Cirkels’. De reactie van Herman van Veen op dit concert zegt genoeg: ‘Puur en prachtig’. Vanavond, 20.15 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Nick en Simon
TERNEUZEN Zaterdag komen Nick en Simon naar Terneuzen. Zij brengen nummers van het gouden album ‘NSG’, een muzikale ode aan Simon & Garfunkel. Zaterdag, 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Concordia
THOLEN Koninklijke Muziekvereniging Concordia geeft zaterdag om 19.30 uur een concert in de Meulvliet in Tholen. Zowel de harmonie, het kinderkoor, het slagwerk, de blaaskapel als de opleidingsorkesten werken mee. Bovendien worden jubilarissen Adrie Quist, Berdi Geluk, Marjan Geuze, Karolien Krijger en Judith Buteijn gehuldigd.De tips voor donderdag 10 t/m woensdag 16 maart - Kijk voor een compleet overzicht op zeeuwsecultuuragenda.nl


The Kilkennys
MIDDELBURG
De Ierse folkband The Kilkennys houdt met een ongebreideld enthousiasme de rijke Ierse muzikale traditie levend. Zelf behoren ze inmiddels ook tot die traditie, want de band draait al zo’n 23 jaar mee. Het viertal (vernoemd naar hun geboortestad) heeft traditionals als Whiskey In The Jar, Fiddlers Green en The Spanish Lady op het repertoire staan en brengt ook eigen werk. Op hun meest recente album Blowin’ In The Wind (2018) staan eigen versies van The Molly Maguires en Bob Dylans Blowin’ In The Wind. Woensdag 16 maart, 20.30 uur in De Spot in Middelburg.

Hanneke Rouw
WAERLANDKERKJE
Op zondagmiddag speelt de jonge talentvolle celliste Hanneke Rouw haar interpretatie van de prachtige Cellosuites van Bach, die worden beschouwd als ‘de Bijbel van de cello’. Op haar zestiende speelde Rouw solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In diezelfde periode kreeg ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ze speelt een eigen interpretatie van het werk van Bach op een antieke cello uit het begin van de 20e eeuw. Zondag, 14.30 uur in ’t Kerkje van Waterlandkerkje.

Timon Krause
HULST
Met zijn nieuwe show ‘Mindreader’ komt mentalist Timon Krause naar Hulst. De gedachtelezer keert samen met zijn muzikanten Henning Neidhardt en Kevin Wolf terug naar de theaters. Voor Krause is magie de passie van zijn leven. Al toen hij 16 jaar was publiceerde hij zijn eerste boek over het thema gedachtelezen. Hij is de 'Best European Mentalist' van 2016 en de jongste gedachtelezer die ooit deze titel heeft gewonnen. Hij brengt een onverwachte mix van mentalisme en muziek. Vrijdag, 20.00 uur bij Hulst Cultureel in Den Dullaert in Hulst.

Marc Erkens
RETRANCHEMENT
Marc Erkens is een begenadigd pianist en verteller. Hij geeft zaterdag een lezing over Johan Sebastian Bach, in het bijzonder de Marttheüs Passie. Ook zal hij de muziek van Bach spelen. Elk jaar zit de Marttheüs Passie bij de 3 belangrijkste werken in de Clara Top-100. Het werk biedt een waaier van menselijke emoties en bevat een perfecte eenheid tussen tekst, melodie en orkestratie. Erkens geeft uitleg over de grootsheid van Bach en welke paralellen er zijn tussen de muziek van Bach en die van Mozart. Zaterdag om 18.00 uur in D’Ouwe Kerke in Retranchement.

Amazing Grace Choir
THOLEN
Het Amazing Grace Choir o.l.v. Peter Wildeman zingt zaterdag om 19.30 uur in de koorkerk van Tholen. Het concert is ten bate van stichting Timotheos, hulpverlening in Malawi. Fluitiste Lise de Munck en harpiste Noralie van Gurp zullen het concert muzikaal ondersteunen, terwijl soliste Elise Lodder-Hout enkele soli zal verzorgen.

Beats op je Fiets
GOES
In Podium ‘t Beest in Goes is zaterdagavond vanaf 21.00 uur een feestavond met ‘Beats op je Fiets’. De line-up van één van de langstlopende feesten van Nederland bestaat uit DJ Hidden, Eye-D, One Ear Bass, The Denzer en DJ Willow.De tips voor donderdag 3 t/m woensdag 9 maart - Kijk voor een compleet overzicht op zeeuwsecultuuragenda.nl

André Kuipers
Space Academy live is een middag met astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen. Zij nemen bezoekers mee naar een wereld waar ‘boven’ en ‘onder’ niet bestaan, daar waar je kunt hardlopen op de muur en waar water niet in druppels naar beneden valt. Met bijzondere videobeelden en live experimenten komt de ruimte écht tot leven. Aan het eind van de show beantwoordt Nederlands enige astronaut vragen van kinderen in het publiek. Zaterdag (5 maart), 13.30 en 16.00 uur in Schouwburg Middelburg.

Winterreise
Het Ragazze strijkkwartet en bariton Martijn Cornet brengen zondag een indringende versie van de beroemde liedcyclus 'Winterreise' van Franz Schubert. De vergankelijkheid staat centraal in deze klassieker uit de vocale literatuur. De componist schreef de cyclus voor zang en piano. Wim ten Have heeft op verzoek van het Ragazze Quartet van de pianopartij een bewerking voor strijkkwartet gemaakt. Jeanita Vriens, violiste van het Ragazze Quartet, vindt deze bewerking nog mooier dan het origineel. Zondag (6 maart), 15.00 uur in Porgy&Bess in Terneuzen.

Kindervoorstelling Muk
Hulst Cultureel organiseert de familievoorstelling Muk. Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom om de belevenissen van een kleine hond mee te maken. Het is een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de doldwaze avonturen van Muk, de nieuwe succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Muk’s grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat hij extra stippen kan verdienen door heldendaden te verrichten. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel goeds heeft gedaan dat er geen stip meer bij kan. Zondag (6 maart), 14.30 uur in Den Dullaert in Hulst.

Hans Visser & Irena Filippova
In de voorstelling ‘Hollandse Streken’ duiken Hans Visser en Irena Filippova in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de zeventiende eeuw. Ze gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. Een reis langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met mooie muziek en verhalen. Met de schilderijen als decor gaan ze kijken bij de vrouwen van Vermeer, de Schutters van Frans Hals, en maken ze muziek in de kroeg van Jan Steen. Zaterdag (5 maart), 20.00 uur bij Podium Reimerswaal.

Van Rooij & Hasegawa
Killian van Rooij is een getalenteerde violist, in 2017 cum laude afgestudeerd aan de Royal Academy of Music Londen. Yukiko Hasegawa is een verfijnde en gevoelige pianiste met een diep begrip voor de verschillende stijlen. Samen brengen ze werken van Schubert, Fauré en Brahms. Zondag (6 maart), 13.30 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Max van den Burg
Max van den Burg maakt sinds het winnen van de publieksprijs op het Camerettenfestival dynamische, muzikale en theatrale one-man-shows, met altijd een rauw Brabants randje. Met een try-out van zijn nieuwste show ‘Cultureel erfgoed’ komt hij vrijdagavond om 20.15 uur het podium op bij Theaters aan Zee in Ritthem.
De tips voor donderdag 24 februari t/m woensdag 2 maart - Kijk voor een compleet overzicht op zeeuwsecultuuragenda.nl

Ad Vanderveen

Ad Vanderveen
NIEUW EN ST. JOOSLAND Singer-songwriter en gitarist Ad Vanderveen was in 1981 onder het pseudoniem Ad Brood bassist in Roberto Q. and the Boppers. Inmiddels heeft hij als solo-artiest al diverse platen uit gebracht. Dit weekend komt hij, samen met Kersten de Ligny (zang, autoharp en percussie), Timon van Heerdt (bas en zang) en Jan Erik Hoeve (pedal steel en banjo) naar Zeeland om veel werk te spelen van de meest recente CD ‘Release’. Zondag, 15.00 uur in Theater de Wegwijzer in Nieuw en St. Joosland.

Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio
De muziek van Franz Schubert was romantisch en expressief en zijn liederen bezitten een intiem karakter. Bas Verheijden, pianist van het Atlantic Trio, vroeg zich af hoe de liederen zouden klinken als de begeleiding niet alleen met piano zou zijn, maar met meerdere instrumenten. Hij schreef een reeks arrangementen waarin de begeleiding wordt gespeeld door een pianotrio (piano, viool en cello). Schubertkenner Maarten Koningsberger zingt de liederen: Erlkönig, Die Forelle, Die Sterne enz. gelardeerd met de speciale klankkleuren van het pianotrio. Het Trio speelt als intermezzo het Notturno van Schubert. MuziekPodium Zeeland draagt dit concert op aan de in 2021 overleden Ad van ’t Veer, de oprichter van Stichting Nieuwe Muziek, de voorloper van MPZ. Zondag, 15.30 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Dana Winner
TERNEUZEN Wanneer de meisjes van het volleybalteam waar Dana Winner als jongeling bij speelt, haar voor de grap inschrijven voor een zangwedstrijd, verandert haar leven totaal. Tot haar eigen verbazing komt ze als winnaar uit de bus. Inmiddels zijn we vele jaren verder en is haar versie van One Moment In Time meer dan 100 miljoen keer bekeken. In haar theatertour vertelt de Belgische zangeres een persoonlijk en muzikaal verhaal. Ze viert een carrière van 30 jaar en doet dat met een nieuwe plaat. Zaterdag, 20.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen.

Het Oog van de Storm
MIDDELBURG Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kan het publiek opnieuw genieten van een toneelstuk van de Parijse toneelauteur Florian Zeller. Het Oog van de Storm gaat over André en Madeleine, die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hun dochters komen naar het ouderlijk huis en na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. De voorstelling werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met o.a. Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege. Zaterdag 26 februari, 20.00 uur in de Schouwburg Middelburg.

Bluesavond
VLISSINGEN Blues is en blijft een onverwoestbaar genre binnen de popmuziek. Iedere stad of streek heeft wel een paar goeie bluesbands, ook in Zeeland is het muziekgenre populair. Zaterdag is De Piek in Vlissingen de ‘place to be’ om de blues te horen. Er komen die avond drie verschillende bands optreden. Blues Stuff speelt stevige klassiekers, de jonge bandleden van The Remedy tonen eigen werk en Rhythm&Booze brengt een ode aan Walter Trout. Zaterdag, 19.30 uur in De Piek in Vlissingen.

Toots Thielemans
TERNEUZEN Jef Neve en Teus Nobel nemen het repertoire van Toots Thielemans onder handen. Dat doen zij met veel eerbied en liefde voor dé nationale jazz-held van België, die op 29 april 2022 100 jaar zou zijn geworden. Mooie verhalen en pure muziek, zondag 15.00 uur bij Porgy&Bess in Terneuzen.

Neil Diamond
RITTHEM Chris Grem, bekend als muzikomisch talent van Het Groot Niet te Vermijden, is een begenadigd zanger en multi-instrumentalist. Zijn eerdere ode aan David Bowie maakte op het publiek veel indruk. Nu komt hij naar de theaters met een solo-hommage aan Neil Diamond. Vrijdag (in Ritthem) en Zaterdag (in Renesse) om 20.15 uur bij Theaters aan Zee.De tips voor donderdag 17 t/m woensdag 23 februari - Kijk voor een compleet overzicht op zeeuwsecultuuragenda.nl

Beeld uit de voorstelling Roest

Roest
ZIERIKZEE De Zeeuwse Theatergroep ‘TheateR TzT’ speelt het stuk Roest van Jibbe Willems. Acteur Mels Hoogenboom en actrice Tamara van As brengen een verhaal over onbereikbaarheid en verlangen. In het stuk zien de man en vrouw elkaar, ieder voor zich, op afstand. Nu staan ze tegenover elkaar, dichtbij en zien elkaar zonder verrekijker. Gaat het zoals ze hadden gehoopt of loopt het anders af? Zondag 20 februari, 14.30 uur in FiZi in Zierikzee.

Marjolijn Polfliet

WISSENKERKE Zangeres Marjolijn Polfliet trad al eerder op bij Nut Noord-Beveland met Franse chansons en haar band Blackberry Blossom Bluegrass Band. Deze keer zingt ze Nederlands repertoire. Met haar programma Het Groot Nederlands Songbook brengt ze Nederlandse liedjes die tot het culturele erfgoed van ons land behoren. Ze brengt twee topmuzikanten mee in de persoon van gitarist Arjan Verdoorn en pianist Patrick Desmedt. Zaterdag, 20.00 uur in dorpshuis Onder de Toren in Wissenkerke.

Lenny Kuhr

RENESSE In 1969 was ze een van de vier winnaars van het Eurovisiesongfestival met het lied De troubadour. Lenny Kuhr komt naar Renesse en zingt uit haar grote en levendige oeuvre. Vorige maand heeft de zangeres een nieuw album uitgebracht. Een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. “Het is een feest om weer te kunnen spelen”, vertelt de 71-jarige zangeres. ,,Zeker na een tijd van lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Ik heb, net als mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar, het publiek ontzettend gemist.” Zaterdag 19 februari, 20.15 uur bij Theaters aan Zee in Dorpshuis Renesse.

Dulfer & Witteveen
Fagottist Thomas Dulfer en saxofoniste Deborah Witteveen zijn beiden aanstormende talenten in de klassieke muziekwereld. Al op jonge leeftijd wonnen zij afzonderlijk van elkaar prijzen bij het Prinses Christina Concours en werden onderscheiden met de Classic Young Masters Award. Samen maakten ze deel uit van het JongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. Hun repertoire van Bach tot Piazzolla en van Rossini tot Gubaidulina is een bonte mix van stijlen waarbij alle facetten van hun instrumenten optimaal tot hun recht komen. Door de bijzondere samenstelling spelen zij vrijwel uitsluitend arrangementen waarbij fagot en saxofoon samensmelten tot strijkers, zangers en blazers. Zondag 20 februari 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen.

Creep In
KAPELLE Creep In brengt Americana muziek (country, folk en blues) waarin driestemmige zang centraal staat. De band bestaat uit Paul Hagenaars (gitaar), Dagny van der Loo (zang en percussie), Greet Vervoort (basgitaar, zang en percussie) en Marleen Achten (zang, viool en basgitaar). Ze staan garant voor verstilde intimiteit en energieke songs. Liedjes van onder meer Dolly Partion, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound. Vrijdag 18 februari, 20.00 uur in De Vroone in Kapelle.

The Juke Joints
TERNEUZEN Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints al 35 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam. Optredens van de band ontaarden altijd in een feeststemming. Zaterdag (19 februari) om 19.30 uur in Porgy&Bess in Terneuzen.

Ramon Jaffé
MIDDELBURG Cellist Ramon Jaffé was jaren de artistiek leider van het Kamermuziekfestival Middelburg. Ook verzorgde hij regelmatig een recital in Zeeland. Hij brengt nu samen met gitarist Arturo Muszinsky  en Anne Reim (dans en cajon) het programma Fantasias Flamencas met Spaanse muziek van barok tot en met flamenco. Zondag 20 februari, 15.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal.


De tips voor donderdag 10 t/m woensdag 16 februari

Beets & Meutgeert
ZIERIKZEE - Ze ontvingen in 2010 een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel. Ze brengen het werk van Gershwin, één van de grootste Amerikaanse componisten aller tijden. Pianist Peter Beets is een grootheid op jazzgebied. Samen met het Henk Meutgeert Jazz Orchestra (18 koppige bigband) en Izaline Calister vertolken ze op unieke wijze het werk van Gershwin. Zaterdag om 20.00 uur bij Theaters aan Zee in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Kinder- en Jeugdcabaret Het Talent
SLUISKIL - Het kinder- en Jeugdcabaret Het Talent uit Sluiskil bestaat 40 jaar. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar geven jaarlijks een voorstelling met toneel, dans, sketches en zang. Ieder jaar is er in januari of februari een ander thema dat centraal staat, dit keer heet de show ‘Talentastisch’. In totaal werken er 16 kinderen mee aan de voorstelling die zal worden opgevoerd op zaterdag 12 februari om 19.00 uur en zondag 13 februari om 14.00 uur in het Meulengat in Sluiskil.

NinaLynn en band

OOST-SOUBURG - NinaLynn is een jonge Americana-pop singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy. Ze betovert luisteraars met hartverwarmende eigen composities. In februari 2021 is haar eerste debuutalbum uitgekomen, genaamd ‘Hummingbird’. Dit album is geproduceerd door multi-instrumentalist Janos Koolen. NinaLynn hoopt met haar liedjes mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een gevoel van verbinding. Zaterdag 12 februari, 16.30 en 20.00 uur in Podium Razzmatazz in Oost-Souburg.

Jeroens’ Clan
RILLAND - Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met de voorstelling ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen. Ze kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden. De jury van het Leids Cabaret Festival prees de jongens van Jeroens Clan om hun vermogen om ongelooflijk slim de zaal te bespelen met hun snelle scènes en liedjes. Zaterdag, 20.00 uur bij Podium Reimerswaal in dorpshuis Rilland.

Altijd over de liefde
MIDDELBURG - Sopraan Amaryllis Dieltiens en het Brisk Recorder Quartet Amsterdam (Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij) brengen een warm concert waarin plaats is voor stralende liederen van een gelukkige bruid, de verwarring van de afgewezen minnaar en de weemoed van het afscheid. Vrijdag, 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Gitaar en saxofoon
MIDDELBURG - In De Spot in Middelburg is vrijdagavond vanaf 20.30 uur een instrumentaal concert te volgen. Gitarist Jesse Ruller en saxofonist Maarten Hogenhuis presenteren hun nieuwe plaat met eigen werk. Beiden werkten samen met internationale artiesten en voelen zich thuis in verschillende muziekgenres.
De tips voor donderdag 3 t/m woensdag 9 februari

Gallowstreet

GOES - Met de albums ‘Battleplan’ en ‘Hot Lava Sex Machine’ heeft de Amsterdamse brassband Gallowstreet zich geprofileerd als een band die een eigenzinnige interpretatie geeft van wat je met blaasinstrumenten kan doen. Met hun derde album ‘Our Dear Metropolis’, dat eind maart 2020 uitkwam, neemt de band de rol in van een instrumentale verhalenverteller. Gallowstreet koppelt het geluid dat ze naar vele festivals heeft gebracht aan trance, hiphop en big-band swing, om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten. Vrijdag, 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

Alex Roeka

OOSTBURG - Alex Roeka won in 2000 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied Noem ‘t geen liefde. Twee van zijn cd’s werden bekroond met een Edison: Beet van Liefde (2009) en Gegroefd (2013) en in 2017 kreeg hij de Oeuvreprijs voor kleinkunst en cabaret. In zijn theaterprogramma ‘Nieuwe dromen’ zingt en vertelt hij over de bitterzoete zindering van de liefde en de troostende poëzie van de schaduwkant. Ook zal de Brabantse zanger het hebben over de schoonheid en kracht van de natuur en de indringende stem van het verleden. Zaterdag, 20.00 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Het leven is wel mooi

WATERLANDKERKJE - Een melancholische middag met gezongen teksten van dichter Jan Jacob Slauerhoff. Elly Aerden (zang), Gerry De Mol (zang, snaren) en Jan-Sebastiaan De Geyter (snaren, zang) vertolken 15 gedichten die voor dit bijzondere project op muziek zijn gezet. Slauerhoff is een dichter die schreef over het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. Dit alles komt tezamen in het concert ‘Het leven is wel mooi (maar ook wel lelijk)’. Zondag, 14.30 uur in het Kerkje van Waterlandkerkje.

Cabarestafette

MIDDELBURG - Drie nieuwe cabarettalenten staan vanavond op het podium in Middelburg, elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. Enkele namen uit de vele cabaretiers die in het verleden deelnamen zijn: ouwe rotten Brigitte Kaandorp, Bert Visscher en Hans Teeuwen, en van de jongere lichting: Micha Wertheim, Henry van Loon en Katinka Polderman. Een avondje Cabarestafette is dé ideale plek om jong talent te ‘spotten’. Vanavond, 20.00 uur in de Schouwburg Middelburg.

Ogham

Bij Nut Noord-Beveland staat zaterdag om 20.00 uur een optreden van Ogham op het programma. In het dorpshuis Onder de Toren in Wissenkerke beloofd het een avond te worden met Keltische folkmuziek en breekbare ballads, een combinatie van bekende klassiekers en eigen composities.

Pieter Verelst

Theaters aan Zee verwelkomd voor het tweede weekend op rij Pieter Verelst. In De Verwachting in Ritthem speelt de Vlaamse comedian zaterdag om 20.00 uur zijn show ‘amai’. Na het winnen van Cameretten 2016 toerde hij met zijn succesvolle debuutvoorstelling 'Mijn broer en ik’ door Nederland en België. 'Amai' zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten.
De tips voor donderdag 27 januari t/m woensdag 2 februari

Pieter Verelst en Blue Grass Boogiemen

RENESSE Theaters aan Zee heeft zaterdagavond 29 januari twee voorstellingen op het programma. In Renesse speelt de Vlaamse comedian Pieter Verelst zijn show ‘amai’. Na het winnen van Cameretten 2016 toerde hij met zijn succesvolle debuutvoorstelling 'Mijn broer en ik’ door Nederland en België. Zijn voorstelling 'Amai' zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Op diezelfde avond spelen de nationale country grootheden van Blue Grass Boogieman in De Stenge in Heinkenszand. Samen met Cor Sanne brengen zij de toeschouwers voor even in de ultieme Nashvillesfeer. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Lebbis

MIDDELBURG Sinds 1993 is Lebbis (Hans Sibbel) lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler. Vrijdagavond speelt hij zijn soloshow ‘De ziel’, het derde deel uit zijn serie De Bovengrens in Schouwburg Middelburg. Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert. Vrijdag, 20.00 uur in Schouwburg Middelburg.

Willem Vermandere en Leoni Jansen

Shunske Sato en pianiste Shuann Chai. Foto Marco Borggreve

RILLAND Bij Podium Reimerswaal in Rilland is er dit weekend een vol programma. Vrijdag is er een theaterconcert van de 81-jarige Vlaamse kleinkunstenaar Willem Vermandere. In het programma  ‘Heden, verleden en toekomst’ brengt hij intieme liedjes en mooie verhalen. Een dag later staat de avond in het teken van Harry Belafonte. Zijn liedjes worden gezongen door o.a. Leoni Jansen en Thijs Borsten. Niet alleen brengen zij een muzikaal eerbetoon, ook vertellen zij het verhaal van zijn leven. Vrijdag en zaterdag om 20.00 uur in het Dorpshuis in Rilland.

Avondje Beethoven

MIDDELBURG Violist en artistiek leider van de Nederlandse Bach Vereniging, Shunske Sato en pianiste Shuann Chai zorgen voor een avond in het teken van Beethoven in de Zeeuwse Concertzaal. Het duo speelt eerst de virtuoze 12 Variaties die Beethoven schreef op Se vuol ballare, een aria uit de opera Le nozze di Figaro van Mozart. Daarna worden twee sonates van Beethoven vertolkt: de lichte en heldere sonate in F op. 24 (Frühling) en de meer gepassioneerde Sonate in c op. 30 nr. 2 voor viool en piano. Zaterdag om 20.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal.

Tomoko Mukaiyama

VLISSINGEN MuziekPodium Zeeland organiseert zondag een concert van de Japanse pianiste, performer en kunstenaar Tomoko Mukaiyama in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Als pianiste wordt ze geprezen om haar levendige interpretaties van composities, variërend van barok- tot hedendaagse muziek. Ze verkent de grenzen van de klassieke muziekwereld. Het concert begint om 15.30 uur.

Jan Brokken

TERNEUZEN Schrijver Jan Brokken komt a.s. woensdagavond om 19.30 uur naar Porgy en Bess in Terneuzen. Hij presenteert het verhaal ‘Parade, het Parijs van de componist Erik Satie’ uit zijn recente boek Stedevaart. De lezing wordt opgeluisterd met de muziek van Satie door pianist Tobias Borsboom en saxofonist Peter Vigh.

Dikkie Dik en Ik

VLISSINGEN In het CCXL Theater is zondag om 11.00 uur de voorstelling 'Dikkie Dik & Ik' te zien. Een interactieve show voor kinderen van 2-6 jaar.

Two Siders

OSSENISSE In 't Schallemaaj in Ossenisse is zondag om 15.00 uur een try-out te zien van Two Siders. De band bestaat uit zeven muzikanten die elkaar vonden rondom de Westerschelde. Het zevental speelt Americana Roots die afgeleid is van authentieke country, folk en blues. De songs van o.a. Patty Loveless, Lee Ann Womack, Deana Carteren John Fogerty, zijn warm en doorleefd, maar tegelijk helder als glas met veel diepgang en karakter.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn