De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Levensgrote foto's van fotograaf Rem van den Bosch te zien in de Middelburgse Oostkerk

 

Veel foto's van Rem van den Bosch genieten in Zeeland en ver daarbuiten bekendheid. Bijvoorbeeld zijn projecten over Zeeuwse Meisjes en Seven Generations. Tot en met 10 september zijn iedere woensdag tot en met zondag enkele van zijn werken levensgroot te bekijken in de Oostkerk in Middelburg.

Hans Puik 26-07-23 (foto's: Joy Droogsma)

Het moet een hele klus geweest zijn, het ophangen van de metershoge foto's in de Oostkerk. Maar ze hangen er, en zijn komende weken te bekijken.
Zijn kunstproject over 'Zeeuwse Meisjes' begon als een ludiek protest. Nadat een aantal Zeeuwse gemeenten weigerde de regenboogvlag te hijsen, startte Van den Bosch meisjes te fotograferen in Zeeuwse dracht met de kleuren van de regenboog. Wat volgde was een drieluik, waarvan enkele resultaten de komende weken te bekijken zijn.

Tijdens de dagen van openstelling kunnen bezoekers ook vier keer per dag deelnemen aan een rondleiding door de koepel en genieten van een panoramisch uitzicht vanaf de lantaarn van de Oostkerk op 42 meter hoogte. Rondleidingen zijn om 11.15, 12,30, 14.15 en 15.30 uur.

De foto's zijn te zien tot en met 10 september van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur in de Oostkerk (Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg)


 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn