De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

De Kast voor het eerst sinds 25 jaar weer in Middelburg

De Friese band De Kast had al 25 jaar niet meer opgetreden in Middelburg. Woensdagavond genoot de groep - bekend van hits als 'In Nije Dei' en 'Raak' - en het publiek zichtbaar van het jubileumconcert.

Hans Puik - 23-11-22

"Wie was er 25 jaar geleden ook bij?", vraagt zanger Syb van der Ploeg aan het begin van het concert. Opvallend veel handen gaan de lucht in. Eindelijk is de groep - die rond de eeuwwisseling immens populair was en nog steeds tot de besten van Nederland behoort - terug in de Zeeuwse hoofdstad. Vijfentwintig jaar geleden waren ze hier. Nota bene BLØF stond die dag in het voorprogramma.

De mannen van De Kast zijn wat ouder geworden, maar hebben zeker niet aan kwaliteit ingeleverd. Na het lied Blindelings spreekt de zanger de woorden 'Hé, lekker ffe rocken op het podium'. Dat is wat de heren nog altijd doen, rocken. Maar ook de nodige ballads komen voorbij. Een greep uit de songs die de band woensdagavond speelt: Woorden zonder woorden, Onvoorstelbaar, Hart van mijn gevoel, Wie Heeft Gelijk, Eltse grins foarby, Teken van leven.

Een van de hoogtepunten van de show is de akoestische versie van het lied 'Hetere vuren', prachtig uitgevoerd door Syb en zijn 'grote neef' Peter. En ook de bijdrages van Lotte Broersma (dochter van bandlid Sytse) mogen genoemd worden. Met haar prachtige stem geeft ze iets extra's aan de avond.

Meestal vat ik de concerten samen in vele zinnen, maar dit keer heb ik gekozen voor een uitgebreide videoreportage. Beelden zeggen immers meer dan woorden. Voor iedereen die er niet bij was, je hebt wat gemist!

VIDEOREPORTAGE DE KAST IN SCHOUWBURG MIDDELBURG (23-11-22)


En bekijk de fotoreportage: 
 
 
E-mailen
LinkedIn