De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

'Doek' gaat in première, komedie over mensen die elkaars liefste vijanden zijn

Het toneelstuk ‘Doek’ van Theater DeuX gaat a.s. zaterdag (17 juni) in première in het Middelburgs Minitheater. De toneelkomedie – geschreven door Maria Goos – gaat over een steekspel tussen twee mensen die elkaar liefste vijanden zijn.

Hans Puik – 15-06-23

Anke Tanihatu regisseert de voorstelling waarin Richard van Berkhove (gespeeld door Willem van der Ent) en Lies Oorthuizen (Simone Adriaanse) centraal staan. Het stuk begint drie weken voor de première als de zoveelste tegenspeler van Richard van Berkhove vertrekt. Het grillige humeur in combinatie met overmatig drankgebruik van de acteur jaagt zijn toneelpartners stuk voor stuk gillend de gordijnen in. Eigenlijk is er maar één vrouw die de grote Richard van Berkhove aan kan en dat is Lies.

Ooit studeerde actrice Lies Oorthuizen met hem af aan de toneelschool met hetzelfde stuk dat nu op springen staat. Daarna schitterden ze samen jarenlang op het toneel als het perfecte acteurskoppel. Tot Lies haar toneelcarrière aan de wilgen hing en aan de Franse Rivièra ging wonen. Onder bepaalde voorwaarden is zij bereidt om het stuk te komen redden. Dat is het begin van een steekspel tussen twee mensen die elkaars liefste vijanden zijn.

‘Doek’ is al met al een komedie om van te smullen voor het publiek én voor de spelers. Een ongegeneerd kijkje in de keuken van de wereld van acteurs, waarin alles een illusie is maar echt moet lijken.

Regie: Anke Tanihatu
Spel: Simone Adriaanse en Willem van der Ent
Licht en geluid: Gertjan Adriaanse
Productie: Peter Adriaanse
Artwork (en foto): Escha Tanihatu

Zaterdag 17 juni, 20.00 uur: première Doek in het Middelburgs Minitheater. De voorstelling wordt daarna nog verschillende keren gespeeld vanaf najaar 2023. Kaarten: € 10,00 o.a. via www.middelburgsminitheater.nl

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn