De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Humor en pijn met elkaar verweven in droogkomische tragikomedie

Soms heb je titels van voorstellingen die triggeren om te gaan kijken. Dat is dit jaar zeker zo bij Theatergroep Honger uit Bergen op Zoom. ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’ is de uitdagende titel. Donderdag 6 juni gaat de voorstelling in première.

Hans Puik 05-06-24 (Foto’s Amke Bogers)

Bruijs Jachtbouw aan de Havendijk 14 in Bergen op Zoom vormt het decor van de nieuwste productie van Theatergroep Honger. In 2022 speelde de groep Flarden van Hades ‘een van beste toneelproducties afgelopen jaren’, zo viel in BN de Stem te lezen. Vorig jaar was het de beurt aan ‘Niets', een confronterend openluchtspel. Dit jaar heeft de theatergroep iets heel anders in petto: een komedie. Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt, geschreven door Magne van den Berg. De schrijfster staat bekend om haar tragikomische teksten, waarin het om elkaar heen draaien en het (tevergeefs) zoeken naar contact een grote rol spelen.

Het stuk gaat over ex-partners Louise en Ben en hun nieuwe partners Don en Ellis. Ze spreken af in een restaurant om het te hebben over de caravan. Al snel ontaardt onschuldig gekeuvel in een verbaal steekspel, terwijl de gereserveerde tafel maar niet vrijkomt. Humor en pijn zijn met elkaar verweven in deze droogkomische tragikomedie over alles wat we eigenlijk willen zeggen, maar niet uitspreken. De voorstelling onthult de onuitgesproken woorden die ons hart willen verlaten, maar nooit onze lippen bereiken.

Deze komedie wordt gespeeld door Tom van den Bergh, Daan Quaden, Koen van Dongen, Annebelle Kools-van der Wielen en Danielle Bennenk. Die laatste is een nieuwe naam in het rijtje van Honger. Ze is zeker geen onbekende op het Bergse toneel (en was o.a. te zien in de laatste productie van De Vierschaar ’53). 

Dit jaar werkt Honger niet met één maar met twee regisseurs. Léon de Vrede en Valentijn de Jonge nemen samen de regie op zich. De heren kennen elkaar van de toneelacademie Maastricht waar Léon afstudeerde als regisseur en Valentijn als acteur. De laatste is ook geen onbekende. In 2016 speelde hij bij Honger mee in Heldhaftig en in 2017 in Sissi.

De kaartverkoop loopt goed. De eerste twee voorstellingen (donderdag en vrijdag) van ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’ zijn uitverkocht. Voor iedereen die nog geen kaartje heeft, er zijn nog twee opties beschikbaar: zaterdag 8 juni om 14.00 en 20.00 uur. Kaarten te bestellen via: https://theatergroephonger.weticket.com/mijnslappekomedie/about

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn