De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Ode aan André Hazes Senior: avond vol meezingers en gezelligheid

Muziekvereniging De Gildezonen uit Roosendaal bestaat al bijna 100 jaar. De groep maakt zich op voor twee bijzondere concerten. De muziek van André Hazes Senior herleeft tijdens het optreden van een live orkest, met medewerking van combo en zang. Op zaterdag 30 maart in het Turfschip in Etten-Leur en op vrijdag 5 april in het Chasse Theater in Breda.

Hans Puik - 28/03/24

Het repertoire van muziekvereniging De Gildezonen is erg breed. Van pop- tot filmmuziek en zelfs musicalhits. Een aantal malen per jaar worden er concerten georganiseerd. Dit varieert van optredens tijdens Koningsdag, zomerconcert, CUMA tot aan grote concerten: Tribute To Freddie Mercury in de St. Jan (2016), het 90-jarig jubileum in de St. Jan (2017), het Bevrijdingsconcert in De Kring (2017), de Maestro van Roosendaal in de Kring (2018) en filmconcert Movie Xperience in 2022. Komende week wordt er weer een nieuw hoofdstuk aan de rijke historie toegevoegd.

Omdat het 20 jaar geleden is dat André Hazes (sr.) is overleden, presenteren De Gildezonen een uniek concert ter ere van de legendarische Nederlandstalige zanger. Een avond vol vol emotie en nostalgie, waarbij volop meegezongen en gedanst kan worden. Bovenal is het een eerbetoon aan zijn muzikale nalatenschap en een viering van zijn leven en carrière. Het 60-koppige orkest wordt aangevuld met een combo en enkele regionale zangers en zangeressen.  Alles staat onder leiding van dirigent Thomas Bruijns.

Zaterdag 30 maart in het Turfschip in Etten-Leur en vrijdag 5 april in het Chassé Theater in Breda.
 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn