De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Cabaretshow over 'Camping De Gekke Geit'

Na hun uitverkochte debuutvoorstelling in 2019 staat cabaretduo ‘Sebas & Wes’ opnieuw op het podium, ondersteund door livemuziek en met een volledig eigen verhaal. Ditmaal bespreken zij de issues van het campingleven, de problemen van henzelf en misschien wel van ons allemaal.

HANS PUIK 22-11-22

Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen kwamen elkaar enkele jaren geleden tegen bij ‘Stichting JONG! Theater’ uit Roosendaal. Na dat avontuur besloten ze samen een nieuwe uitdaging aan te gaan, het starten van een cabaretduo. ,, Het idee voor onze eerste voorstelling was eigenlijk een uit de hand gelopen idee”, vertelt Waegemaekers. ,,Iedere maandagavond spraken we als beste vrienden af. We merkten dat we samen meer muziek gingen maken en daarmee de behoefte voelden het podium op te stappen, in eerste instantie kleinschalig.”

Toch werd de eerste voorstelling meteen een succes. ,,Toen we met onze voorstelling Vriend in 2019 in theater de Kring Roosendaal stonden, hoorden we na afloop van veel bezoekers:  'jullie gaan dit toch wel meer doen he?'. Dat gaf ons uiteraard een boost."

De debuutshow smaakte naar meer en dus is er een tweede show ontstaan: ‘Als het morgen maar weer goed is’. Een voorstelling in het teken van de camping. ,,Bezoekers worden welkom geheten op Camping De Gekke Geit. Vervolgens gaan we dieper in op de problemen die op zo’n camping spelen.”

De voorstelling zou eigenlijk al in coronatijd worden opgevoerd, maar dat ging helaas niet door. ,,Omdat we meer tijden kregen hebben we de show nog behoorlijk aangepast. Een maand geleden is bijvoorbeeld pas het titelnummer van de show uitgekomen. Het heeft ons extra tijd gegeven om de show nog meer te perfectioneren."

Met ondersteuning van een live band wordt het een muzikale voorstelling, met een lach en een traan. ,,Waar we in 2019 de muziek met z’n tweeën maakte, breiden we dit jaar onze voorstelling uit met een band. Onze bandleden zijn Bert Brouwers op elektrische gitaar, Joeri Cloosterman op drums en Mireille Hellemons op basgitaar. Zo kunnen we sommige liedjes nét wat krachtiger overbrengen en ons verhaal beter vertellen."

De twee Roosendaalse cabarettalenten zijn komend weekend twee keer te zien in Theater de Kring (vrijdag 25/11 om 20.15 uur en zaterdag 26/11 om 20.15 uur) en later ook nog in het Chassé Theater in Breda (donderdag 8  december om 20.30 uur).

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn