De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Boekpresentatie 'Klein Theater Groot Hart' bij Podium Reimerswaal in Rilland

Fred Delfgaauw neemt een exemplaar van 'Klein Theater, Groot Hart' in ontvangst. Foto Hans Puik.

Bij Podium Reimerswaal in Rilland werd zaterdagavond het boek 'Klein Theater, Groot Hart' gepresenteerd. Journalist Patrick van den Hanenberg, schrijver van het boek, overhandigde een exemplaar aan Fred Delfgaauw, die dezelfde avond zijn voorstelling 'King Lear' op de planken bracht.

Hans Puik, 27-03-22

Klein Theater, Groot Hart bevat verhalen over kleine theaters door heel Nederland. Bekende artiesten als Richard Groenendijk, Bert Visscher en Stef Bos vertellen over hun ervaringen met bijzondere (kleinere) podia, waar ze al jaren hartelijk worden ontvangen. Het hoofdstuk over Zeeland gaat over Podium Reimerswaal, in het bijzonder over de gastvrijheid van Jacques Boonman en alle vrijwilligers, maar zeker ook de jarenlange strijd tegen (mogelijke) bezuinigingen.

Tijdens de presentatie zong Van den Hanenberg een zelfgeschreven nummer met als boodschap 'Geen enkele artiest begint in Carré'. Het raakt meteen de essentie van het boek, het belang van theaters zoals Podium Reimerswaal. Het is dé kans voor talent om voor publiek te spelen en zich verder te ontwikkelen. Gelukkig begrijpen veel gearriveerde artiesten dat ze nooit een carrière hadden gehad, als ze niet waren begonnen in een klein theater.

Patrick van den Hanenberg vertelt over het hoofdstuk waarin Jacques Boonman en Podium Reimerswaal centraal staan. Foto Hans Puik.
Patrick van den Hanenberg tijdens de presentatie van Groot Theater, Klein Hart. Foto Hans Puik.
Patrick van den Hanenberg zong een zelfgeschreven nummer over de kracht van kleine theaters. Foto Hans Puik.
Patrick van den Hanenberg overhandigt een exemplaar aan Fred Delfgaauw. 
 
 
E-mailen
LinkedIn