De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Jonge solisten in de spotlights tijdens De Nacht van Nieuwland

Mirte Scheermeiere (16), Max de Pagter (16) en Rebecca Keijzer (14), drie jeugdleden van Muziekvereniging ONDA uit Nieuw- en Sint Joosland, staan zaterdagavond in de schijnwerpers. Tijdens het concert ‘De Nacht van Nieuwland’ in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg spelen de drie talenten alle drie een solo.

Hans Puik 12-04-23 (foto's zijn van de vorige editie van De Nacht van Nieuwland)


Het is tijd voor alweer de negende editie van De Nacht van Nieuwland. Na het succesvolle concert met Francis van Broekhuizen komt Muziekvereniging ONDA opnieuw met een avondvullend programma vol muziek, show en entertainment. Zowel ONDA als Jong ONDA spelen onder leiding van Cora Dellebeke een gevarieerd programma. Special Guest tijdens deze editie is bas-bariton Martijn Hop. Hij zingt enkele aria’s.

Maar er is meer, bijvoorbeeld drie jonge talenten die allemaal een solo zullen spelen. ,,Mirte Scheermeiere speelt op cornet, Max de Pagter op pauken en Rebecca Keijzer op altsaxofoon”, vertelt Cora Dellebeke. ,,Het leek me leuk om onze jongeren kennis te laten maken met solo spelen en vol in de spotlights staan. Tegelijk is het een manier om ze te prikkelen en uit te dagen. Afgelopen half jaar hebben ze alle drie hard gerepeteerd. Zaterdag gaat het echt gebeuren, live voor publiek. Het is niet niets, erg spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Voorheen speelde ONDA altijd in het dorpshuis in Nieuw- en Sint Joosland. ,,Dat werd te klein en sinds vorig jaar geven we het optreden in de Zeeuwse Concertzaal. Je zou het daarom ‘De Nacht van Nieuwland op locatie’ kunnen noemen. Wat ook leuk is, naast alle jongelingen speelt ook ons oudste lid weer mee. Piet Reijnoudt is 85 jaar en zal ook weer te zien zijn op het podium.”

ONDA hoopt het publiek te trakteren op een afwisselend programma. ,,We openen met een klassieke ouverture, maar er is ook ruimte voor lichte muziek. Mijn missie is om bezoekers een avondlang te vermaken. Elke editie heb ik een verrassing in petto. Uiteraard ga ik nog niet verklappen welke ‘surprise’ dat dit keer is, maar het zal een stukje entertainment zijn.”

De NACHT van NIEUWLAND: Zaterdag 15 april vanaf 19.30 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Kaarten a 10 euro zijn te reserveren via reserveringenonda@hotmail.com.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn