De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Mandy Storm uit Goes brengt derde single uit, met Elvis Presley als grote inspiratiebron

In Open Podium stellen we Zeeuwse muzikanten van alle leeftijden voor. En dat niet alleen; we geven ze de kans te laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. In deze aflevering: singer-songwriter Mandy Storm (35) uit Goes.

Hans Puik 21 feb. 2022 LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

In het dagelijks leven is ze administratief medewerker bij een autodealer, maar de tijd die overblijft besteedt ze maar wat graag aan zingen. Mandy Storm is al zolang ze zich kan herinneren met muziek bezig. ,,Als vroeger bij ons thuis de radio aan ging, begon ik spontaan te dansen.”

Oude liedjes
Zowel op de basisschool als middelbare school sloeg ze geen talentenjacht over en haar eindexamen in muziek rondde ze af met een 9. ,,Het hoogste cijfer dat ik ooit heb gehaald”, zegt ze hardop lachend. Ze heeft haar eigen YouTubekanaal met veel covers van favoriete liedjes. ,,In de beginjaren zong ik vooral popmuziek, maar daar haalde ik niet genoeg energie uit. Als ik oude liedjes zing, ben ik helemaal in mijn element. Vooral de muziek uit de jaren 50, 60 en 70 vind ik geweldig. Mijn grootste inspiratiebron is Elvis Presley. Als ik zijn stem hoor, kan ik niet stil blijven zitten en moet ik dansen. Ook The Ronettes en Brenda Lee zijn voorbeelden voor me.”

Ze is allesbehalve doorsnee, heeft een uniek stemgeluid en een passie die niet iedere dertiger zal hebben. Dat ze een ‘vintagelover’ is, blijkt uit alles. Haar kleding, haar muzieksmaak, zelfs de aankleding van haar woonkamer is in jaren 50 en 60 stijl. Sinds enkele jaren schrijft Mandy ook eigen liedjes, in het begin van de coronatijd kwam haar allereerste single uit. ,,Dat nummer heet The Boy. Een tekst die er spontaan uitfloepte en ook de melodie had ik in no-time uitgewerkt op mijn ukelele. In mei 2021 bracht ik mijn tweede liedje uit met als titel I won’t tell. Dat gaat over jezelf openstellen voor de liefde nadat je hart gebroken is geweest. Ook ben ik een samenwerking aangegaan met een Duitse producer. Hij heeft twee nummers geschreven voor zijn nieuwe cd en gevraagd of ik die wilde inzingen. Die zijn onlangs uitgekomen.”

Doorbraak
Mandy is zeer gedreven, perfectionistisch en getalenteerd, maar haar grote doorbraak moet nog komen. Op social media krijgt ze veel complimenten op haar liedjes, bijvoorbeeld vanuit Spanje en Duitsland. ,,In Nederland is de hedendaagse popmuziek populairder dan mijn favoriete genre, maar ik hoop toch meer bekendheid te krijgen.” Ze wil graag zoveel mogelijk optreden, liefst op festivals waar muziek uit de ‘fifties’ en sixties’ centraal staat. ,,En natuurlijk hoop ik steeds meer eigen nummers te produceren. Er ligt al het nodige op de planken wat nog verwerk moet worden. Binnenkort komt mijn nieuwste nummer uit.”

Haar derde single zal een inkijkje geven in haar leven. ,,Ik heb lastige jaren gekend en vind het moeilijk daar over te praten. Mijn muziek helpt me enorm dat stukje te uiten. Het lied gaat over dat aspect, hoe ik kracht heb gehaald uit muziek. Het leven is te kort om er niet van te genieten en ik ben zeker niet de enige die door moeilijke fases is gegaan. Hopelijk kan ik anderen inspireren nooit op te geven en altijd door te gaan.’’

De muziek van Mandy Storm is hier te bekijken.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn