De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Dansschool Creative ARt WorX leeft toe naar hoogtepunt van het jaar: voorstellingen in Theater de Maagd


Zet zaterdag 22 juni alvast in je agenda! Die dag treden ('s middags en 's avonds) zo’n 170 leerlingen van de Bergse dansschool Creative ARt WorX op in Theater de Maagd in Bergen op Zoom. ‘Out of the Box’, zo heet alweer de vijfde voorstelling van de groep van Anouk Roedelof.

Hans Puik 14-06-24 (Onderstaande foto's zijn gemaakt door Dick Vermaas en zijn van de voorstelling van vorig jaar)

Anouk Roedelof is al sinds haar zesde besmet met het ‘dansvirus’. In september 2014 trok ze de stoute dansschoenen aan en heeft ze dansschool Creative ARt WorX opgericht. ,,Van jong tot oud motiveren en enthousiasmeren om te bewegen, daar word ik blij van”, vertelt ze. ,,Maar dansen is niet het enige waar ik gelukkig van wordt. ‘Theater’ in het algemeen laat mijn hart sneller kloppen.  Ik sta graag óp het podium, maar ook ‘achter de schermen’ heb ik het reuze naar mijn zin."

Voor de 5e keer mogen alle talentvolle dansers stralen op het podium, dit keer in de show ‘Out of the Box’. Om zo’n spektakel mogelijk te maken, daar komt heel wat bij kijken. ,,De dansvoorstelling is een variëteit van muziek- en dansstijlen en er doen leerlingen mee van amper 4 jaar tot 65 jaar”, zegt Roedelof. ,,We werken hier een heel jaar naar toe, er is een kostuumteam van inmiddels acht dames, waaronder mijn 84-jarige moeder (zie foto van Anouk met haar moeder). We hebben een decorploeg van drie mannen, twee vaders van leerlingen en een betrokken vriend. Er is een hulpploeg voor achter de schermen, met daarbij ook een aantal oud-leerlingen. En natuurlijk zijn er de vele hulpmoeders en begeleiders die ervoor zorgen dat de jongere kinderen op tijd op het podium staan. Een enorme club grimeurs voor alle kids en volwassenen, waaronder Eric Elich. Hij heeft ook de poster en programmaflyer ontworpen. Naast de techniek van De Maagd kan ik sinds vorig jaar op de expertise rekenen van Geert Vriens voor het licht en Timo Dieleman voor het geluid.  Dansdocente Kim van Weele zorgt ook voor een prachtige bijdrage met haar urban contemporary groep.”

Dat zijn een aantal volzinnen achter elkaar, om maar aan te geven dat het een hele uitdaging is, 170 leerlingen laten shinen. ,,Het is meer dan een dansvoorstelling alleen, ik noem het liever een theatervoorstelling waar het publiek in totaal twee uur vermaakt wordt.  De voorstelling heet Out of the Box. Niemand wil in een hokje geplaatst worden? Maar gaan we vaak niet zelf onbewust op zoek naar herkenning en erkenning? Naar een hokje dus eigenlijk. Dat helpt ons dingen sneller te begrijpen en orde in de chaos te scheppen. We plakken massaal labeltjes, ook op onszelf. Gelukkig is ieder individu verschillend en uniek. Dat is de inspiratie geweest voor deze show. Ik hoop dat het publiek net zo hard gaat genieten als iedereen op het podium.”

Zaterdag 22 juni, 13.30 en 19.30 uur in Theater de Maagd in Bergen op Zoom (tickets via: https://www.demaagd.nl/agenda/3991/creative-art-worx/out-of-the-box)

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn