De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Zeeuws ouderenkoor zingt tijdens Floriade

Het 50+ dameskoor Binaeh Zuuver uit Oost-Souburg verzorgt op woensdag 3 augustus een lunchconcert tijdens de Floriade in Almere.

Hans Puik 01-08-22

De 7e editie van de Floriade richt zich volledig op het thema 'Growing Green Cities'. Samen met nationale organisaties en internationale deelnemers presenteert de Nederlandse tuinbouw innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Er zijn niet alleen inspirerende tentoonstellingen, maar er is ook ruimte voor kunst en cultuur. In dat kader geven de Zeeuwse dames van Binaeh Zuuver een optreden. ,,De Floriade heeft de laatste tijd weliswaar negatieve aandacht gekregen, wij hebben ondanks dat veel zin in het concert in Almere”, vertelt Joke Lauret.

Het koor is opgericht in februari 2002 door een aantal oud-leden van het dames barbershopkoor ‘de Seasound Singers’. Zij konden het zingen niet laten en besloten als 50+ dameskoor verder te gaan. Binaeh Zuuver zingt Nederlandse en Engelse evergreens en heeft uiteraard allemaal leden van boven de 50 jaar (het oudste lid is zelfs al 87 jaar). Het koor staat onder leiding van Francis de Jonge en sinds kort is er begeleiding van Christian Blaha op piano.

Binaeh Zuuver op de Floriade in Almere, 3 augustus van 12.30 tot 14.00 uur.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn