De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

MEN: Vier talentvolle jongens met twee eigen singles

De band Men met v.l.n.r. Gernardo Dorleijn, Sem Jakobsen, Tim de Jonge en Seb Sassenburg. © Hans Puik

MIDDELBURG - Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een eigen band. Dat is de gedachte van de vier jongens van de Middelburgse band Men. Seb Sassenburg (zanger, gitarist en toetsenist), Gernardo Dorleijn (gitarist), Sem Jakobsen (bassist) en Tim de Jonge (drummer) begonnen in coronatijd samen muziek te maken. Inmiddels zijn we meerdere succesvolle optredens en twee zelf uitgebrachte singles verder en timmert Men al in sneltreinvaart aan de weg.

Hans Puik 14 nov. 2021 LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

In Open Podium stellen we Zeeuwse muzikanten van alle leeftijden voor. En dat niet alleen; we geven ze de kans ook te laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. In deze aflevering: Men.

Met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar vormt het viertal ongetwijfeld één van de jongste bands van Zeeland. ,,Tim en ik zaten bij elkaar in het voetbalteam”, legt zanger Seb uit. ,,We spraken een keer bij mij thuis af en gingen samen muziek maken. Toen is het idee ontstaan om een band te vormen en met dank aan leraren van school vonden we in Gernardo en Sem een bassist en een gitarist.” Met z’n vieren bedachten ze een naam voor hun groep. Bassist Sem: ,,We mochten allemaal ideeën indienen, gezamenlijk vonden we Men het leukste klinken. Cor, de vader van Tim, heeft een mooi logo ontworpen voor onze groep en toen konden we echt beginnen.”

Aan professionaliteit hebben de vier jongens geen gebrek. Ze beschikken over professionele apparatuur, een eigen bandcoach en bij Seb thuis oefenen ze zelfs in een eigen muziekstudio. ,,We worden alle vier gestimuleerd door muzikale ouders om te doen wat we het liefste doen: Samen muziek maken”, vertelt drummer Tim. Op het podium en in de muziekstudio worden behoorlijk wat decibels geproduceerd. ,, We houden wel van stevige nummers en spelen voornamelijk pop- en rockliedjes. Bijvoorbeeld bekende hits als One way or another of Killing in the name.”

In het begin speelde Men alleen covers, totdat het idee ontstond zelf liedjes uit te brengen. Inmiddels zijn er twee singles verschenen van de band. Seb: ,,Onze eerste single heet Come dancing. Ik heb zelf een begin gemaakt aan het nummer en dat laten horen aan de rest van de band. Daarna hebben we het samen verder uitgewerkt en opgenomen in de Fuzztone Studio in Middelburg. Ook maakten we een originele videoclip bij het liedje. We kregen zoveel leuke reacties, dat niet veel later Waiting for the sun is verschenen.”

Come Dancing vertelt het verhaal over ‘thuiszitten in coronatijd’, dat de jongens die periode beu zijn en dat ze onverwacht uitzien om weer naar school te kunnen. Waiting for the sun gaat over het verlangen naar een zonnige zomer. ,,We zijn blij met alle enthousiaste reacties, zowel van bekenden als onbekenden”, zegt Seb. ,,Iedereen vindt het bijzonder dat we op deze leeftijd al muziek maken. We hebben al mooie optredens mogen doen, zoals afgelopen zomer op het Abdij Bier Festival. Het hoogtepunt was een paar weken geleden in De Spot, waar we in het voorprogramma van Peer stonden. Op het festival moesten bezoekers nog anderhalve meter afstand houden, maar in De Spot gelukkig niet meer. Eindelijk konden wij en het publiek weer helemaal losgaan en dansen en zingen. Heerlijk om te doen, hopelijk kunnen we nog veel eigen singles uitbrengen en vaak optreden.”

 
 
 
E-mailen
LinkedIn