De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Benefietconcert door improvisator Sietze de Vries

Woensdagavond 3 augustus is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Sietze de Vries uit Groningen. Hij bespeelt het Duyschot/Müller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg.

Hans Puik 01-08-22

Op het programma staat muziek van Sweelinck, Scheidemann en Praetorius. Ook zal de organist improviseren, een kunst die hij als geen ander
beheerst. Sietze de Vries is internationaal actief als concertorganist. Daarnaast geniet hij grote faam vanwege zijn improvisatiekunst. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

De opbrengst van dit benefietconcert komt ten goede aan de restauratie van het historische De Rijckere-orgel (1776) uit Beek (Limburg) en de plaatsing ervan in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg. Behalve de recent uitgebrachte CD "Fugue & Caprice" zal ook de De Rijckere-wijn na afloop van het concert verkrijgbaar zijn.
Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijzen zijn €10 voor volwassenen en onder de 18 jaar €5. Kaarten zijn te reserveren via www.derijckereorgel.nl of te koop aan de kassa vanaf 19.30 uur.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn