De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Prachtige musical Robin Hood komt naar Terneuzen en Goes

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) speelt op zaterdag 11 maart (19.00u-20.30u) Robin Hood de musical in het Scheldetheater in Terneuzen. Een week later, zondagmiddag 19 maart, is de musical te zien in Theater de Mythe in Goes (15.00-16.30 uur).  Het NJMT is de enige theaterschool met een landelijke tour en produceert musicals voor en door jongeren. De theaterschool is onder andere bekend van eerdere tours Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland.

Hans Puik - 10-03-23 (foto's Marije Slingerland en Joost van der Veer)

De grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent, zo staat het NJMT bekend. Naast jongeren spelen enkele volwassen professionals mee, zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk. Na de geweldige voorstelling 'Alice in Wonderland' is het nu de beurt aan 'Robin Hood' om de theaters te veroveren. De energieke cast, een mix van jong talent en volwassen professionals, de prachtige kostuums, de choreografie, de komische noot en de nieuwe moderne bewerking van het verhaal maken deze musical een belevenis voor jong en oud.

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu. Een wereld waarin er nog steeds (te veel) ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Het verhaal gaat als volgt: Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.
In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft het klassieke verhaal een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.zeelandtheaters.nl voor kaartverkoop.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn