De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Avond improvisatietheater in het dorpshuis in Rilland

 “Improviseren geeft meer energie dan een avondje sporten of bankhangen”


In de maanden april en mei start een nieuwe vaste improvisatiegroep in de omgeving van Bergen op Zoom en Rilland. Theatergroep De Emoes organiseert sinds 2017 improvisatieavonden door heel Zeeland en West-Brabant. De avonden worden overal druk bezocht, o.a. in Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom. Nu is Reimerswaal aan de beurt. Maandag 3 april staat er een improvisatieavond op het programma in het dorpshuis in Rilland. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen (i.v.m. een beperkt aantal plaatsten is opgave vooraf verplicht).

,,Een bijeenkomst van De Emoes is vooral onbekommerd plezier, energie en vrolijkheid na een dagje werk of school”, vertelt theaterdocent Hans Puik. ,,Blokkades worden weggenomen en iedereen gaat op zoek naar zijn of haar unieke improvisatietalent. Avonden beginnen altijd met groepsoefeningen die het improvisatievermogen stimuleren en hulpmiddelen bieden om zonder voorbereiding te spelen. Deelnemers komen o.a. in aanraking met games uit de theatersport en van bekende tv-programma’s, zoals De Grote Improvisatieshow en De Lama’s. Plezier staat altijd voorop.”

Tot de vele vaste bezoekers behoren bekende en ervaren acteurs, maar ook diverse beginners. ,,Juist de combinatie van alle leeftijden en niveaus door elkaar maken het altijd tot leuke avonden.”

Puik hoopt dat er ook in Reimerswaal veel animo is voor de avond. ,,De intentie is om een vaste improvisatiegroep te starten in omgeving Bergen op Zoom en Rilland. De avond van maandag 3 april zie ik als startpunt hiervan. Dus iedereen die graag vaker wil improviseren is welkom. Maar als je gewoon zin hebt in een eenmalige impro-avond, kom ook vooral. Improviseren geeft namelijk meer energie dan een avondje sporten of bankhangen.”

Praktisch:
De openbare improvisatieavond is op:
Maandag 3 april in Dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Tijdstip: 19.30-21.00 uur.
Kosten zijn 10 euro p.p. en aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar theateremoes@hotmail.com.

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn