De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Vinyl album release Peg Whales, singer-songwriter Erik de Bruyn toert door Zeeland

Als filmmaker is Erik de Bruyn bekend van o.a. Wilde Mossels, de President, Het Hart van Hadiah Tromp, J. Kessels, Hope, Smeris en de thrillerserie Grenslanders. Daarnaast is hij ook een begenadigd singer-songwriter. Vrijdag en zaterdag keert hij terug naar zijn roots, terug naar Zeeland, voor enkele optredens.

Hans Puik 15-09-22

Als zanger en gitarist begon De Bruyn eind jaren zeventig op Schouwen Duiveland met de band the Guts, waarmee hij optrad op het indertijd bekende Brupop. Later speelde hij met zijn Amsterdamse gitaarband The Indians in voorprogramma’s van o.a. The Black Crowes, the Nomads en the Lemonheads. De Bruyn was ook de oprichter en zanger in de filmband the Jody Foster Experience, die bestond uit filmmakers en acteurs/actrices.

Zijn nieuwe band heet Peg Whales. De groep bestaat, naast zanger en gitarist De Bruyn uit: Matthijs Hoitsma, Mark Verboven, Willy Berrevoets, Stefan de Kroon en Emiel van Rijthoven. De afgelopen tijd namen de heren 13 tracks op, die samen het debuutalbum vormen.

In de Avalanche Studio in Oost Souburg, probeerden ze een analoge jaren zeventig sound te bereiken met oude buizen-apps van Fender, een EMT, een meersporen Studer en een analoge mengtafel die nog van Led Zeppelin schijnt te zijn geweest. Meerdere van de songs (o.a. Josie Girl) werden via Spotify al meer dan 50.000 keer beluisterd. Een grappige anekdote is dat Erik het nummer Josie Girl in ruwere vorm al zo'n twaalf jaar geleden schreef, over 'een nog onbekend meisje'. Inmiddels heeft hij een dochter die Josie heet.

Afgelopen voorjaar werden de laatste vier nummers opgenomen: Madeline, All I Wanna Find, Hold On en Everybody Wants To Be Famous. De keyboards op deze songs werden ingespeeld door Stefan de Kroon, de ex- bassist van Racoon. De Bruyn's zoon Ole speelt inmiddels ook mee, hij is gitarist in de band.

De eerste akoestische optredens van De Bruyn en zijn zoon ter promotie van het album zijn:
Vrijdag 16 september: FILM BY THE SEA filmfestival, Cinecity Vlissingen ca. 18.00 uur;
Zaterdag 17 september: ORION Records, Terneuzen, 11.00 uur;
Zaterdag 17 september: De DRUKKERIJ, Middelburg, 13.30 uur;
Zaterdag 17 september: PLATENLOUNGE/ MARMUR ART, Zierikzee, 16.15 uur.


 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn