De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Dappere Alice inspireert in familiemusical

De musical ‘Alice in Wonderland’ werd afgelopen weekend twee keer opgevoerd in Zeeland. Zaterdagavond in het Scheldetheater in Terneuzen, zondagmiddag in Theater de Mythe in Goes.Hans Puik 06-02-22, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

Voorstellingen voor en door kinderen en jongeren, dat is de formule van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). De producties van NJMT zijn te zien in de grootste theaters in het hele land en sinds vorig weekend trekt de musicalschool door Nederland met een nieuwe show: Alice in Wonderland, een musicalversie van het wereldberoemde sprookje van Lewis Carrol.

Het witte konijn, de Gekke Hoedenmaker, de Hartenkoningin en de wijze rups: het zijn bekende personages uit het sprookjesverhaal. Het publiek in Terneuzen en Goes geniet zaterdag en zondag van een heerlijke voorstelling, die in rap tempo wordt voorgeschoteld. Bijzonder knap, want het merendeel van de cast bestaat uit kinderen. De jonge acteurs staan op het podium naast enkele volwassen professionals. Het is de vaste formule van het NJMT, dat eerder al 6 Musical Award nominaties ontving voor de voorstelling ‘Kruistocht in Spijkerbroek’.

Het verhaal gaat over Alice, die van school wordt gestuurd. Als ze het Witte Konijn achterna gaat komt ze terecht in het magische Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren, waaronder een dodo en de Maartse Haas. In de magische wereld komt Alice in de problemen, omdat ze ingaat tegen de gevestigde orde. Ze toont zich een dapper meisje, dat anderen inspireert. De familievoorstelling bevat wijze lessen, zoals ‘beoordeel mensen niet op de buitenkant’ en ‘grote mensen geven niet altijd het goede voorbeeld’. Kostuums, decors en grime verdienen een grote pluim, maar het meest bewonderenswaardig is het spel van de grote groep kinderen. Zingen, dansen en acteren in één, met een prachtig eindresultaat tot gevolg. De cast krijgt tijdens de meet en greet na afloop in de foyer voor de tweede keer een welverdiend applaus. De musical ‘Alice in Wonderland’ wordt nog t/m eind mei opgevoerd in theaters door het hele land, waaronder op 29 april in Theater de Maagd in Bergen op Zoom.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn