De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Musical Charlie and the Chocolate Factory t/m 4 december te zien in het Chassé Theater in Breda

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Van woensdag 23 november t/m zondag 4 december is de musical Charlie and the Chocolate Factory te zien in het Chassé Theater in Breda.

Hans Puik 22-11-22 (foto's Margot de Heide)

Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland. Er zijn rollen weggelegd voor Remko Vrijdag (Willy Wonka), Julia van de Vlugt (mevrouw Bakker) en Anne-Marie Jung (Mevrouw Slok).

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. De geheimzinnige chocolademaker Willy Wonka maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn.

Kijk voor data en tickets op: https://www.chasse.nl/programma/4722/Willy_Wonka_en_zijn_Oempa_Loempa%27s/Charlie_and_the_Chocolate_Factory

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn