De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Zomertheater in Roosendaal

Zomertheater in Roosendaal. (c) website Theater de Kring

Wie voor de maand augustus nog op zoek is naar theatrale of muzikale uitstapjes is aan het juiste adres bij Theater de Kring in Roosendaal. Je kunt er op zaterdagen genieten van comedyavonden, op ‘Lazy Sundays’ van muziekoptredens en op woensdagen van familievoorstellingen.

Hans Puik 05-08-22

Deze zomer zie je de leukste voorstellingen in de gloednieuwe tuin bij De Kring en het Tongerlohuys in Roosendaal. Alle optredens zijn gratis, je betaald alleen 3 euro reserveringskosten. Het programma is afwisselend, van de kindervoorstelling ‘Cowboy Billie Boom is Jarig’ tot een ode aan Simon & Garfunkel door Syb van der Ploeg en Maarten Peters.


Roel C Verburg. (c) website Theater de Kring

Komende zondag (7 augustus) is gitaarvirtuoos Harry Sacksioni te zien op het podium (link naar interview met Sacksioni). Het weekend wordt zaterdagavond afgetrapt met een optreden van Roel C Verburg. In zijn derde theatershow Rock ’n Roll brengt hij, behalve nieuwe grappige liedjes, ook verhalen uit de rockgeschiedenis en vergelijkt die met zijn eigen leven. Op TV was Verburg o.a. te zien bij DWDD, Kopspijkers en Padoem Patsss; op de radio was hij elke vrijdagochtend live te horen bij Jeroen van Inkel, eerst op Radio Veronica, nu op NPO Radio 5. Daarnaast speelde hij op festivals als Concert At Sea, Lowlands en de Zwarte Cross en is hij tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam.

Verburg combineert stand-up comedy met gitaar. Naast vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang, brengt deze gitaarkomiek met zijn elektrische gitaar de meest hilarische liedjes. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door. Eigenzinnig, relaxed en uiterst lollig. Op YouTube scoorde hij hits met ‘Slechtste Rapper van de Straat’, ‘Onder de Plak’ en ‘Nazi van de Taal’

Zaterdag 6 augustus, Tuin De Kring Roosendaal, 20.30 uur: Zomertheater De Kring met optreden Roel C Verburg.

Bekijk hier het complete programma van het Zomertheater in De Kring.

(De ingang van het Zomertheater is via de draaideur van Over De Tong. De deuren openen één uur voorafgaand aan de voorstelling. In het toegangskaartje zit een pauzeconsumptie inbegrepen.)

 
 
 
E-mailen
LinkedIn