De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Waylon openhartig in Middelburg

Foto Hans Puik

MIDDELBURG - Ruim anderhalf jaar geleden was Waylon onderweg naar Middelburg voor een concert in de Stadsschouwburg. Precies op dat moment meldde Mark Rutte dat voorlopig alle evenementen zouden worden afgelast. De zanger was al bij de afslag Middelburg, toen hij noodgedwongen moest omkeren en huiswaarts ging. Donderdagavond stond hij, samen met een zevenkoppige band, dan eindelijk toch op het podium van de schouwburg om zijn liefde voor countrymuziek te duiden.

Hans Puik 01-10-21, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

Foto Hans Puik

My heroes have always been cowboys. Dat is de titel van de theatertour van Waylon. “Welkom in het nieuwe normaal”, sprak hij de menigte toe, doelend op het feit dat iedereen weer zonder mondkap en zonder anderhalve meter regel in een bomvolle zaal kon zitten. Voor de pauze speelde Waylon nummers van zijn idolen, zoals Willie Nelson, Waylon Jennings en Hank Williams. Vooral in het eerste deel leek de show grotendeels geïmproviseerd. ,,We hebben niets voorbereid, we repeteren deze avond”, sprak de zanger vanaf het podium. ,,We konden niet repeteren, omdat in coronatijd de meeste bandleden inmiddels een extra baan hebben gevonden.”  

Waylon maakte er een persoonlijke voorstelling van, een verhaal over een leven met ‘ups and downs’. Zo zong hij speciaal voor zijn overleden lievelingsoma het nummer ‘Sweet Memories’.

‘Vanaf toen wilde ik meer weten van die vrouw’
Na de pauze werd Waylon nog opener toen hij ging zitten op de rand van het podium om vragen van het publiek te beantwoorden. Zo vertelde hij openhartig over de totstandkoming van zijn relatie met vriendin Bibi. ,,In het begin moesten we niets van elkaar hebben. Totdat ik haar bij het programma ‘It takes 2’ vertelde dat ze een nummer niet goed genoeg had voorbereid en zij met de reactie kwam ‘Ja, jij met je grote bek, hoe gaan we het dan wel doen?’. Vanaf toen wilde ik meer weten van die vrouw.” Speciaal voor Bibi zong Waylon het nummer ‘Everything about you’ en ook voor zijn zoon zong hij met veel gevoel ‘Just a dream’.

Foto Hans Puik

Het publiek vroeg ook nog om een nummer van Johnny Cash, dat kwam er in de vorm van ‘I walk the line’. En Waylon bleek ook niet te beroerd een liedje van zijn nieuwe Nederlandstalige album te zingen. Het gevoelige ‘Ik neem niets voor lief’ werd met luid applaus ontvangen. De zanger bewees in Middelburg maar weer eens een rasartiest te zijn met een zangtalent waar zelfs grote countrysterren soms jaloers op kunnen zijn.

Voor wie het gemist heeft, Waylon is binnenkort weer in Zeeland te bewonderen. Op 21 oktober speelt hij in het Scheldetheater in Terneuzen. In Schouwburg Middelburg staan de komende maand o.a. cabaretiers Peter Pannekoek en Paul Haenen op de planken, zie onderstaand programma voor de maand oktober.

Programma Schouwburg Middelburg: (alle voorstellingen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld)

Zaterdag 2 oktober: Cabaret Rundfunk ‘met Todesangstschrei’
Zondag 3 oktober: (15.00 uur) Voorstelling ‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’
Woensdag 6 oktober: Cabaret Maartje & Kine met ‘Speelbeesten II’
Vrijdag 8 oktober: Musical ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’
Zaterdag 16 oktober: Familievoorstelling Romeo & Julia
Woensdag 20 oktober en donderdag 21 oktober: Cabaret Peter Pannekoek
Zaterdag 23 oktober: Optreden The Cosmic Carnival met ‘Fleetwood Mac, The incredible story’
Zondag 24 oktober: 14.00 en 16.00 uur) Kindervoorstelling Juf Roos
Woensdag 27 oktober: Toneelgroep Maastricht speelt stuk ‘Vrijdag’
Donderdag 28 oktober: Cabaret Paul Haenen
Vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober (beide 19.00 uur) en zondag 31 oktober (15.00 uur): Het Middelburgs Theater speelt Lang&Gelukkig

Foto Hans Puik
Foto Hans Puik
Foto Hans Puik
 
 
 
E-mailen
LinkedIn