De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Jongeren krijgen ruimte om te schitteren in muzikale theatervoorstelling CSW

De première van ‘The Dreamer’ vond dinsdagavond plaats in de Schouwburg Middelburg. Een wervelende theatervoorstelling met muziek en dans door leerlingen en docenten van alle CSW locaties. Voor wie het gemist heeft, vanavond is nog een kans om te gaan kijken.

Hans Puik 04-06-24 (foto's: Anika Bos)

,,Het niveau was erg hoog voor een schoolvoorstelling. Zang, spel, kostuums, decor, het zag er prachtig uit en iedereen heeft het geweldig gedaan”, zegt Daphne Koelma, productieleider van CSW Spotlight, na afloop van de première.

Onder leiding van regisseur Marja de Kan hebben leerlingen en docenten van alle CSW locaties (Van de Perre, Toorop Talent College en Bestevaer) de voorbije maanden gewerkt aan een muzikaal theaterproject. Laat ik beginnen met te zeggen: Wat een topinitiatief om leerlingen van verschillende leeftijden en locaties samen te laten werken. En belangrijker nog: te laten stralen op een groot podium als de Schouwburg Middelburg. Een ervaring voor het leven lijkt me. En wellicht voor sommigen ook de opstap naar een toekomstig leven omgeven door theater, zang, dans of een andere culturele inslag.

In The Dreamer staat een verhaal centraal geïnspireerd op de avonturen van de Griekse held Odysseus en de beproevingen die hij tegenkwam op zijn terugreis uit de Trojaanse oorlog. Een groep ongemotiveerde leerlingen is de held. Zij worden door hun overspannen leraar naar een andere wereld gestuurd. Er volgt een barre tocht op zee vol verleidingen, stormen en monsters. Ze worden tot het uiterste getest en hebben maar één doel: terugkeren naar huis.

,,We willen de schoolmuren doorbreken en met elkaar aan één project werken”, zei Marja de Kan in een interview bij Omroep Zeeland over het feit dat alle scholen van CSW medewerking verlenen, en zelfs docenten deelnemen. ,,Elkaar ontmoeten, daar gaat het om in de voorstelling, maar ook daarbuiten”. Een diepe buiging voor het hele team lijkt me op zijn plaats.

Voor wie het gisteren gemist heeft, ‘The Dreamer’ is vanavond nog te zien in Middelburg. Kaarten via: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/dreamer-an-unuasal-odyssee-csw/05-06-2024-20-00

 

 
 
 
E-mailen
LinkedIn