De cultuurverslaggever
Verhalen over artiesten, theaters, podia en festivals in Zuid-West Nederland en Vlaanderen

Avondje seksmoppen in Goes

GOES - Met het optreden van Ton Kas in Goes kwam er vrijdagavond een einde aan een ‘week van de lach’ in de Zeeuwse theaters. Peter Pannekoek trok volle zalen in Middelburg met een tweetal try-outs van zijn oudejaarsconference ‘Nieuw bloed’ en ook voor de shows van Marc-Marie Huijbregts (afgelopen woensdag in Rilland) en Martijn Kardol (vrijdag in Ritthem) werden bijna alle kaarten verkocht. En vrijdagavond sloot Ton Kas de week in eigen stijl af in een goedgevuld Theater de Mythe in Goes.

Hans Puik 23-10-21, LINK NAAR PUBLICATIE IN PZC

Ton Kas is acteur, regisseur, schrijver en bekend van de satirische talkshow Promenade. Eerder speelde hij al in tv-series als Hertenkamp, ‘t Schaep met de 5 pooten en de speelfilms Lek en Vet Hard. Sinds enkele jaren is hij ook solo te zien in theaters, als begenadigd moppentapper. Met Amsterdamse tongval schakelt hij van de ene naar de andere grap. Gortdroog en met een kenmerkende blik van ‘waarom lachen jullie hier eigenlijk om?’. Het blijkt, ook vrijdagavond weer, een gouden formule.

Iedereen lijkt zich voorbereid te hebben op een avondje ‘pure flauwekul’, zoals Ton Kas zijn eigen stijl benoemt. Zijn grappen zijn meestal politiek incorrect, recht voor zijn raap en bovenal seksistisch. Moppen over condooms, moppen over geslachtsdelen, moppen over seksstandjes, ze komen allemaal voorbij.

Al komt hij met enkele verrassingen, waaronder twee zangsolo’s. Deze avond speelt Kas vooral een best-off voorstelling: de beste fragmenten uit zijn drie eerdere shows. Sommige grappen zijn inmiddels bekend, toch klinkt er constant schatergelach uit de zaal. De belangrijkste vrouwen in zijn leven (vriendin en schoonmoeder) worden op de hak genomen, zoals er meer vrouwengrappen worden gemaakt. Toch zijn ook de dames in groten getale aanwezig deze avond en ze lachen misschien nog wel het hardste. Bij het verlaten van de zaal verwoord één dame het gevoel van veel bezoekers: ‘Oh, is het nu alweer klaar? Het is voorbij gevlogen’, terwijl ze de tranen van het lachen van haar gezicht poetst.

 
 
 
E-mailen
LinkedIn